5 + 4 dolog, amit kerüljön el az első randin!

első randevún kizáró okok a továbblépésre

Mindannyiunknak van egy képzeletbeli listája, hogy mi az, ami alapján nem találkoznánk még egyszer valakivel. Van néhány ilyen dolog, amely sokaknál megjelenik és van olyan is, amitől sokan tartanak, ám mások mégsem tartják kizártnak, hogy ezzel a tulajdonsággal rendelkezőkkel folytassák a randevúkat. Ha Ön is szeretne egy második randevút a partnerjelöltjével, ügyeljen a következő 5 dologra az első randi alkalmával. Ezek a legnagyobb, továbblépést kizáró okok az ELITTÁRS tagok szerint:

Ezeket kerülje el az első randevún: top 5 továbblépést kizáró ok

Legfrissebb felmérésünk eredményei1 rámutattak arra, hogy mik azok a dolgok, amik legtöbbször egy sikertelen első randevúhoz vezetnek. A felmérésben 687 ELITTÁRS tag vett részt, az ő véleményük alapján mutatunk most 5 olyan dolgot, amit érdemes elkerülni az első randevú alkalmával. Jó tudni, ha ezek közül valamelyik jellemző Önre az első randevún, nagy valószínűséggel nem számíthat második randira!

1 Állandóan a telefonját nézegeti

Ez a pont különösen a férfiak szerint idegesítő: 52 százalékuk nem szívesen találkozna olyasvalakivel, aki a telefonját nézegeti randevú közben. Tegye el a telefonját és foglalkozzon randevúpartnerével! Ráér utána megnéznie az emailjeit, üzeneteit vagy a Facebook profilját. A telefonja ott lesz a randevú után is, míg az első benyomást később nehéz vagy lehetetlen megváltoztatni. Éljen a pillanatnak és élvezze az első randevúját randipartnerével, akivel online ismerkedett össze!

Ez is érdekelheti: Ismerkedés 4 lépésben az ELITTÁRS oldalon

2 Rossz lehelete vagy testszaga van

Ez a pont talán nem szorul bővebb magyarázatra. Randevú előtt ne egyen szagos ételeket, vegyen egy jó fürdőt vagy zuhanyozzon le és legyen friss a lehelete is. A felmérésben résztvevők 37 százaléka a rossz leheletet, 49 százalékuk pedig a testszagokat említette egyértelműen a folytatást kizáró okként.

További randevú tanácsokra kíváncsi? Olvassa el randi tippjeinket itt!

3 Túl sok alkoholt fogyaszt

Míg egy vagy két pohár bor vagy sör segíthet a feloldódásban az első randin, a legtöbb egyedülállót (55 százalék) a legjobban az zavarja, ha randevúpartnerük lerészegedik. Az ittas állapotot kevesen tartják vonzónak és nem is vicces. Tudja, hol a határ és ne lépje át, valamint igyon sok vizet!

4 Rémes étkezési mód, a viselkedésrémes étkezlsi mód - első randvú kizáró ok

Sokan nem tudnak megbarátkozni azzal, ha a randipartnerük rémesen, ízléstelenül eszik. Azonban nem csak az étkezési módra érdemes odafigyelni, hanem arra is, hogy hogyan viselkedik a felszolgálóval! Nem számít, ha Ön a legkedvesebb és jobb szándékú ember a világon, ha randipartnere azt látja, hogy udvariatlan vagy kifejezetten bunkó tud lenni valakivel.

5 Túlságosan megpróbál közeledni a másikhoz, a randevú végén szeretkezni akar

Ez a pont főleg a férfiakra vonatkozik, ugyanis a nők 32 százaléka kizártnak tartja a folytatást valakivel, aki az első randevú után szeretkezni akar, 13 százalékuk pedig azt is, ha a férfi túlságosan megpróbál közeledni hozzájuk. Semmi rossz nincs abban, ha már az első randin szóba kerül a szex, fontos azonban, hogy mindkettejük számára ugyanolyan természetes vagy kényelmes legyen akár róla beszélni is. Ha úgy érzékeli, hogy randevúpartnere nem vevő ilyesmire az első randevún, ne erőltesse és ne próbálja meg őt elcsábítani. A párkapcsolat szempontjából is fontos, hogy csak akkor kerüljön sor az első együttlétre, amikor mindketten készen állnak rá.

Olvassa el itt: Hogyan mutasson érdeklődést az első találkozón?

+4 Kizáró ok, amelyek meglepőek lehetnek

1 Elegáns randi

A válaszadók 96 százaléka szívesebben választana egy lazább, hétköznapibb randevút, mint egy elegáns találkát. Ha biztosra akar menni, inkább hívja randevúpartnerét egy kávézóba találkozni, mint egy étterembe. És soha ne ajánlja fel, hogy első randevújukat a családi vacsorájukon töltsék, még akkor sem, ha az lazának ígérkezik. A válaszadók 86 százaléka szerint ez a legrosszabb randiötlet.

2 Túl keveset beszél

A válaszadók átlagosan 75 százaléka inkább olyasvalakivel randevúzna, aki túl sokat beszél, mint olyasvalakivel, aki túl keveset. Felsóhajthat tehát, aki azon aggódott, hogy hogyan fogja vissza magát a beszélésben. Különösen igaz ez a nőkre, a férfiaknak ugyanis 84 százaléka vélekedik így.

3 Rengeteg üzenet a randevú után

túl lelkes nő az első randevúnUgyan a randevún jó, ha sokat beszél, az írásos kommmunikációnál ügyeljen mondanivalójára és annak mennyiségére, valamint várja meg, míg randipartnere válaszol Önnek. A férfiak fele kizárná a folytatást valakivel, aki a randi után elárasztja őket üzenetekkel, de meg sem várja a válaszukat.

4 Szerelmet vall az első randevún

A nők 37 százalékát elijeszti az a randevúpartner, aki már az első randevú után szerelmet vall. Ha úgy érzi nagyon megkedvelte randevúpartnerét, egyeztesse vele következő randevújukat, fejezze ki tetszését, azonban a mély érzelmek kinyilvánítását hagyja későbbre, így partnere is értékelni fogja, ha akkor vall szerelmet, amikor a mély érzelmeket megalapozottnak tartja és ő is viszonozni tudja őket.

Első randi Valentin-napon: a világ legjobb vagy legrosszabb ötlete?

Dolgok, amikről úgy gondolhatja, hogy riasztóak, mégsem zavar sokakat

Rosszul csókol

A válaszadóknak csak 2 százalékát zavarja, ha randevúpartnerük rosszul csókol, így bátran állíthatjuk, hogy ez sokkal kevésbé kizáró ok a folytatásra, mint bármelyik a fentiek közül!

Késik

Ugyan általános nem illik késni egy találkozóról, a válaszadó ELITTÁRS tagoknak csak 7 százaléka gondolja úgy, hogy nem tudna olyasvalakivel még egyszer találkozni, aki elkésik a randevúról. Ezért nincs minden veszve, ha Ön késős típus, azonban ügyeljen arra, hogy ne késsen sokat, illetve mindig értesítse randevúpartnerét, mennyit késik.

Menjek vagy maradjak?

első randevún unatkozó párSzámítanak a kizáró okok az első randevún? Abból kiindulva, hogy a válaszadók 75 százaléka készen áll arra, hogy megszakítson, vagy korábban befejezzen egy első randevút a randevúpartner egy idegesítő tevékenysége vagy egy tulajdonsága miatt (és 28 százalékuk már csinált ilyet korábban) a válasz valószínűleg igen.

Azonban fontos megemlíteni, hogy ha a kapcsolat szempontjából továbblépést kizáró ok miatt be kellene fejezni a randevút, a válaszadók 82 százaléka nem keresne kibúvót, hanem őszintén megmondaná az igazat randipartnerének, miért nem szeretne vele kapcsolatot.

Az ELITTÁRS pszichológusa, Salama Marine azt tanácsolja azoknak, akik egy rossz randevún vannak és szeretnék a megbeszéltnél korábban befejezni, hogy:

Nem kell egy kínos randevún órákon át ott maradnia valakivel, akit akkor lát először. Azonban fontos, hogy megfelelően válassza meg a szavait, amikor elmegy a randevúról. Ne bántsa meg a másikat, fejezze ki, hogy tiszteli őt és egyenlő félként kezeli, azonban nem vonzódik hozzá romantikus értelemben. Ne legyen fölöslegesen bántó vagy gonosz, mondja el egyszerűen, őszintén, hogy miért nem tudja vele elképzelni, hogy párkapcsolatot hozzanak létre.

Kíváncsiak vagyunk az Ön véleményére is! Melyek azok a tulajdonságok, amelyek miatt nem találkozna valakivel még egyszer? Ossza meg kommentben!

ELITTÁRS regisztráció

Források:

1 A felmérés eredményeiről bővebben az Így riasszon el valakit egy második randitól (vagy már az elsőtől is) című sajtóközleményben olvashat.