Túlélő készlet a foci EB idejére: mit tegyen társkeresőként, ha nem nagy focirajongó?

egyedülálló nő

Négyévente nyár elején egész Európa visszaszámol a labdarúgó Európa Bajnokság kezdőrúgásáig. Nem mindenki szereti a focit, de aki igen, az valószínűleg nagy lelkesedéssel fog szurkolni a kanapéról vagy egy kivetítő előtt. Nem titok, hogy a legtöbb focirajongó a férfiak köréből kerül ki. A bajnokság idején ezért a legtöbb férfiben a párkapcsolat iránti érdeklődése átalakul a csapat, a szurkoló társak, illetve általánosságban a foci iránti érdeklődéssé. De vajon a randevúikat is elhanyagolnák?

Függetlenül attól, hogy Ön férfi vagy nő, ha nem szereti a focit, fel kell készülnie egy közel egy hónapos egyedüllétre? Vagy mégsem? Felmérést készítettünk arról, mit gondolnak az egyedülállók a szerelem és a foci kapcsolatáról. Hogyan vészelje át a foci EB-t, ha nem szereti a focit? És hogyan nyűgözzön le olyasvalakit, aki igazán szereti? 6+1 tipp az ELITTÁRS szerkesztőitől:

1 Tervezzen előre, legyen stratégiája!

Legyen képben az összes meccs idejével, azokkal legalábbis mindenképpen, amelyeket partnerjelöltje vagy randipartnere meg szeretne nézni. Az ELITTÁRS felmérésében1 résztvevők 7 százaléka mondta, hogy csak a magyar csapat meccseit fogja követni, a legtöbben, átlagosan 35 százalékuk azt tervezi, hogy a lehető legtöbb meccset, 16 százalékuk pedig csak az izgalmasnak ígérkező meccseket nézi meg. Így ha esetleg Ön nem kedveli a focit, a randevút érdemes egy ezeken kívüleső napra tervezni.

2 Tanulja meg, mi az a les!

Tudjuk, hogy nehéz megjegyezni, de ha megtanulja, mi a les, lenyűgözheti párját. A felmérésben résztvevő férfiak 35 százaléka szerint kifejezetten vonzó, ha társuk igazán lelkes a labdarúgás iránt, 29 százalékuk örülne neki, ha társuk lelkes lenne, de szeretné, ha őket is bevonná a lelkesedésbe. A nők 19 százaléka tartja igazán attraktívnak azokat a férfiakat, akik lelkesednek a foci iránt és közel 40 százalékuk szeretné, ha társuk bevonná őket a lelkesedésbe és szurkolásba. Az eredményekből tehát látszik, a nők nagyobb részének nincs ellenére a szurkolás! Ha fogalma sincs a fociról, de szeretné lenyűgözni a randevúpartnerét, tanulja meg, mi az a les. Még mindig nehéz megjegyezni? A Google sokat segíthet! Telefonján keresztül nem csak társat kereshet, de bárhol, bármikor megnézheti a les szabályát vagy, akár azt is, mitől függ, hogy szöglet, vagy kirúgás következik.

Regisztráljon!

3 Felejtse el a „lehetetlen”, „semmi esély” és „időpocsékolás” kifejezéseket!

Ezek helyett emelje be mindennapi szókincsébe a „még mindig lehetséges”, „nyerhetünk” vagy „ez igazán jó szórakozás lesz” kifejezéseket. Partnerjelöltje kedvenc csapata eredményei által bizonyára számos boldog pillanaton át fog esni a bajnokság alatt, de elképzelhetők drámaiak is. Egy igazi rajongó sosem veszti el a reményt és addig szurkol csapatának, amíg játékban van a labda, hisz benne, hogy a „lehetetlen” lehetséges lesz. A felmérésben résztvevők egyértelmű kedvence a magyar csapat, sőt átlagosan 12 százalék abban reménykedik, hogy a magyar válogatott nyeri a 2016-os EB-t. (A válaszadók többsége a németek nyerésére tippelt.)

4 Lelkesedjen Ön is! Ha nem a foci iránt, akkor egy másik sport iránt.foci

A felmérésben résztvevők 85 százaléka olyan társra vágyik, aki lelkesedik valamilyen sport iránt. Sőt, a férfiak 53 százaléka és a nők 47 százaléka pedig kifejezetten olyan társat szeretne, aki a foci iránt érdeklődik nagyon. A válaszadóknak csak 15 százaléka mondta, hogy olyan társat szeretne, aki nem szereti a sportokat. Ha tehát szeretné lenyűgözni randevúpartnerét, élvezze a meccseket és szurkoljon lelkesen, ezzel felkeltheti egy egyedülálló férfi vagy egy nő figyelmét.

5 Válasszon: randevú vagy focimeccs?

De biztosan kell választani? A felmérésben résztvevőktől megkérdeztük, hogy mit tennének, ha partnerjelöltjük éppen egy őket érdeklő meccs idejére szeretne velük randevút megbeszélni. A nőknek csak 2 százaléka mondaná le a randevút, hogy a barátaival nézhesse a meccset és a férfiaknak is csupán 7 százaléka tenne így. A férfiak 67 százaléka, míg a nőknek jóval kevesebb, 48 százaléka választaná egyértelműen a randevút a meccs helyett. A nők fele inkább ötvözné a kettőt és a randevú programja lenne a meccsnézés. Kevesebb férfi vegyítené a randit és a meccset, a válaszadó férfiaknak csak 26 százaléka tenne így.

6 Ne mondja le a randevút, ha érdekes focimeccs következik

A felmérésben arra is kitértünk, hogy mit tennének az egyedülállók, ha partnerjelöltjük mégis lemondaná a randevút, mégpedig egy focimeccs miatt. Ugyan volt olyan is, aki ezt „váló oknak” nevezte, átlagosan a férfiaknak és a nőknek csak 16 százaléka válaszolt úgy, hogy ezek után nem találkoznának még egyszer egy potenciális társsal. A többség elfogadná az izgalmas focimeccset indoknak: a férfiak 21 százaléka és a nők 30 százaléka új időpontot egyeztetne egy nyugodt randevúra, az abszolút többség (a férfiak 63 százaléka és a nők 55 százaléka) viszont felajánlaná a partnerjelöltnek, hogy a lemondás helyett inkább nézzék együtt a mérkőzést.

Ha tehát azon gondolkodik, hogy hogyan oldja meg, ha egy izgalmas focimeccs időpontja egybeesik egy randevúval, ne habozzon, ossza meg partnerjelöltjével, hogy mit szeretne, nagy valószínűséggel meg tudják oldani, hogy sor kerüljön mind a randevúra, mind a szurkolásra.

Nem kell túlságosan aggódnia azonban, ha a magyar válogatott egy meccséről van szó. Ha egy magyar meccs miatt mondana le egy randevút, érdemes tudnia, hogy a férfiak 68 százaléka és a nők 58 százaléka elnézőbb, mintha egy másik meccs az ok.

1 Hol érdemes társat keresni az EB idején?

Felmérésünk alapján az egyedülállók 74 százaléka TV-n keresztül, egy bárban vagy szabadtéri vetítéseken fogja követni a meccseket, az igazán nagy focirajongókkal (a válaszadók 2,5 százaléka) viszont természetesen Franciaországban, a meccseken is megismerkedhet az EB ideje alatt.

Milyen randihelyeket ajánlunk az első randevúra? Tudja meg itt!

Ha viszont egyáltalán nem kíváncsi a foci EB-re, jó eséllyel találhat valakit az ELITTÁRS oldalán, a felmérésben résztvevők 19 százalékát nem érdekli ugyanis az Európa Bajnokság. Regisztráljon még ma, hogy megtalálja azt a társat, aki igazán illik Önhöz!

ELITTÁRS regisztráció

Önnek vannak tippjei? Ossza meg őket a cikk alatt kommentben!

Források:

1 ELITTÁRS felmérés: A foci szerelmesei, 2016. június