Hogyan hívjon el valakit randizni: üzembiztos lépések minden eshetőségre

egyedülálló nő

Sokan esnek rémületbe, amikor randevúkérésre kerül a sor. Ennek azonban nem kell így lennie! Valójában a randira hívás rendkívül természetes és kellemes is lehet. És persze a kezdete lehet valami egészen különlegesnek. Szemügyre vettük a randira hívás öt leggyakoribb forgatókönyvét, és most megosztjuk Önnel a legjobb tippjeinket a folyamat megkönnyítése érdekében. Az eredményesség növelése érdekében mindehhez házi pszichológusunk és párkapcsolati szakértőnk, Salama Marine tanácsát kértük.

Hogyan kérjünk randit: online, offline, férfiaktól, nőktől, barátoktól – íme, a segítség!

Hogyan hívjon el valakit randizni offline

Magabiztosság

Megkérdeztük az Elittárs házi pszichológusát és párkapcsolati szakértőjét, Salama Marine-t, mi a legjobb módja annak, hogy randira hívjunk valakit, akit egy kimozdulós estén vagy barátok által ismertünk meg. A következőt tanácsolta:

„Szóval találkozott valakivel egy bárban vagy étteremben, számot cseréltek, és most arra kíváncsi, hogy mi a legjobb mód arra, hogy randit kérjen? Először is, ha az illető megadta a telefonszámát, az már önmagában nagyon jó jel. Ha megbizonyosodott róla, hogy az illető egyértelműen szabad, egyszerűen csak vágjon bele! Gondoljon bele, mit veszíthet? Szó szerint semmit. Ez valójában ilyen egyszerű. Miért nem áll elő egy eredeti randiötlettel? Például menjenek el egy új kiállításra, vagy válasszon egy olyan kávézót vagy éttermet, ami egy kicsit eltér a szokásostól.

Próbáljon olyan tevékenységet találni, ami felkelti a másik fél érdeklődését. Ez a későbbiekben sokkal emlékezetesebbé teheti a randit. Ha nem kap választ, ne gondolja túl a dolgot. Nyilvánvalóan nem ő a megfelelő személy az Ön számára, szóval lépjen tovább, hogy megtalálja az igazit.”

Persze mindig könnyebb mondani, mint megtenni, de a magabiztosság valóban kulcsfontosságú a randikérés során. Ha kényelmetlenül érzi magát, az a másik félre is átragad, és valószínűleg nem fognak találkozni. Ehelyett emlékeztesse magát arra, hogy valóban nincs mit veszítenie, sőt, inkább csak nyerhet! Szóval, amikor a következő személy felkelti a figyelmét, vegyen egy nagy levegőt, menjen oda hozzá és kérdezze meg, hogy találkozna-e Önnel. Meg fog lepődni, milyen könnyen ment.

Hogyan hívjunk el egy nőt randira

Ne bonyolítsa túl

A kérdés, ami az idők kezdete óta foglalkoztatja a férfiakat, az iskolaévektől az időskorig: hogyan kell egy nőt randira hívni? A férfiak gyakran titokzatos, megközelíthetetlen és nehezen érthető lényekként tekintenek a nőkre. Pedig voltaképpen ez a helyzet elég ritka. A randikérésnek nem kell idegölőnek lennie. Könnyen elfelejtjük, hogy a legtöbb egyedülálló nő valójában keresi az igazit, és készen áll arra, hogy bármelyik pillanatban levehetik a lábáról. Tartsa ezt észben és ne bonyolítsa túl a dolgot, ez kulcsfontosságú, amikor randit kér. Egyszerűsítsen inkább. Például: „Eljönnél erre a galéria megnyitóra vasárnap este? 7-kor kezdődik.” A nők értékelik a terveket és nagyon valószínű, hogy egyenes választ fog kapni. Ködösítéssel nem megy semmire.

Ezt követően fontos, hogy rugalmas legyen. Manapság mindenki zsúfolt napirendet követ ezért talán egy kis tervezésre lehet szükség, hogy összehozza a randit. Ne csüggedjen el rögtön, ha az eredeti ötlet nem kivitelezhető. Egyszerűen készítsenek egy mindkettőjüknek megfelelő tervet. Nem kell valami különösen divatos dolognak lennie (sőt, a magyarok egy friss Elittárs felmérés alapján sokkal jobban kedvelik, ha az első randi alkalmával egyszerűen beülnek valahová egy italra). Ha úgy gondolja, hogy ez valamiért nem működne, összpontosítson a közös érdeklődési köreikre és azokra a dolgokra, amik potenciális párként mindkettőjüket egyedi módon különlegessé tehetik. Ne tegye kockára a kezdeti vonzalmat azzal, hogy túlzottan maga mögött hagyja a saját komfortzónáját!

Hogyan hívjunk el egy férfit randira

Csak tegyük meg bátran

Bár ijesztő lehet egy férfit megközelíteni és randira hívni, valójában nagyon élvezetes lehet az irányítása alatt tudni a helyzetet, mi több: a férfiak is élvezik! Különféle módszereket próbálhat ki, attól függően, hogy mennyire érzi magát bátornak.

Bátor: Először is, ha nagyon merésznek érzi magát, meghívhatja egy italra. Ez minden bizonnyal felkelti majd a figyelmét és azonnal érdeklődni fog Ön iránt.

Kevésbé bátor: Kissé árnyaltabb módon is megközelítheti a férfit, ha beszélgetést kezdeményez és megkérdezi tőle, hogy mit csinált a hétvégén. Ha már egy ideje beszélgetnek, javasolhatja, hogy a következő hétvégén csináljanak valami hasonlót együtt.

Félénk: Ha nincs elegendő önbizalma ahhoz, hogy közvetlenül randira hívja a férfit, a könnyebb megoldás, ha csoportos találkozót kér. Gyűjtse maga köré néhány barátját, válasszanak valami kellemes tevékenységet, így Ön is és kiszemeltje is otthonosan érzi majd magát a helyzetben.

Hogyan kérjen randit online

Ne várjon túl sokáig

Salama Marine pszichológus azt tanácsolja: „Ha már eltelt egy bizonyos idő az ismerkedés során, ideje, hogy a világhálón kívül találkozzanak. De mi a következő lépés? Először is fontos, hogy ne várjon sokáig a személyes találkozóval – semmi sem helyettesíthet egy szemtől szembeni beszélgetést. Tudja meg a lehető leghamarabb, hogy vajon megvan-e a szikra és a kölcsönös érdeklődés Önök között.

Az online üzenetváltás során könnyen megszokhatja, hogy napi kapcsolatban állnak, ennek következtében hosszasan beszélgethetnek egymással, mielőtt ráeszmélnének, hogy valójában még nem is találkoztak személyesen. Az emberekben gyakran alakulnak ki érzelmek valaki iránt úgy is, hogy a való életben még nem találkoztak. Ezért amint érezni kezdi a kötődést valakivel online, vagy kellemes érzése van vele kapcsolatban, egyszerűen hívja el egy kávéra vagy vacsorára, hogy meggyőződjön róla, tényleg van-e önök között valami.”

Ne féljen valakit találkozóra hívni! Jusson eszébe, hogy mindketten egy társkereső oldalon vannak, amilyen az Elittárs is, és ugyanazon okból – hogy hosszú távra találjanak társat. Hívja el hát bátran!

Hogyan hívjon el egy barátot randira

Csak azt bánja meg, amit nem tett meg

Majdnem mindenki találkozik élete során a kérdéssel, hogy hogyan hívjon el egy barátot randira. A vonalak könnyen elmosódhatnak a szoros barátságokban, és természetes a kíváncsisága, hogy lehet-e valami több is ebből, mint barátság. A probléma a helyzet kényességében rejlik, ezért óvatosan kell kezelni a dolgot, hogy a barátság ne sérüljön.

Mielőtt egy barátot randira hívunk, érdemes kideríteni, hogy mennyire nyitott (készen áll egyáltalán egy kapcsolatra?), és mérje fel az illető testbeszédét Ön felé – gyakran elmondható, ha valaki sok fizikai kontaktust, érintést kezdeményez, hogy ott valami többnek is lehet helye.

Mindezek felmérése után (és ha egyértelműen meggyőződött róla, hogy az illető nem találkozgat senkivel), egyeztessen vele egy időpontot, amikor kettesben lehetnek, és hozza szóba a dolgot. Amikor úgy érzi, itt a megfelelő pillanat, csak kérdezze meg. Legyen teljesen őszinte az érzéseivel kapcsolatban – ha más nem is történik, nagyon tisztelni fogja azért, hogy mindezt elmondta.

Végezetül, tartsa tiszteletben a döntését. Az egyik kockázata annak, ha egy barátot hívunk randira, hogy jó okuk lehet a nemleges válaszra. Ha a barátság tényleg jól működik, és az illető attól tart, hogy más jellegű érzelmek bevonásával elveszítheti mindezt, talán nem akar majd kockáztatni. És az is lehet, hogy egyszerűen nem érez ugyanúgy, mint Ön. Akárhogy is, csak azt bánja meg, amit nem tett meg, különben mindig arra gondolna, hogy „mi lett volna” …ha szembe néz a helyzettel és egyszerűen csak megkérdezi. Soha nem tudhatja, talán megkap mindent, amit szeretne…