Egy kapcsolat vége: 6 jel, hogy ideje továbblépni

kapcsolat vége

A szerelem minden formája, csak úgy, mint a mértéke párkapcsolatonként változó, általánosságban azok, akik szeretnek és akiket szeretnek igazán szerencsések. Egy párkapcsolat két olyan ember gyönyörű harmóniája, akik szeretik egymást. Egy kapcsolatban rengeteg erős érzelem kerül felszínre és sokszor előfordul, hogy az egyik fél úgy gondolja, már nem menthető a kapcsolat. Melyek azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy szakítson párjával?

Honnan tudom, hogy szakítsak-e?

Ha azon gondolkodik, hogy elhagyja-e párját, valószínűleg több kérdés is kavarog a fejében: „Mi romlott el?”, „Hogyan jutottunk idáig?”, esetleg „Már az elején mást vártunk a párkapcsolattól vagy csak idő közben változtak meg az elvárásaink?” vagy csak „Elmúlt a szerelem?”. Mindegy mi az ok, ha úgy érzi, mindent megtettek azért, hogy megmaradjon a kapcsolatuk, ennek ellenére mégsem boldog és nem érzi jól magát partnerével, eljött a szakítás ideje. Számos oka lehet annak, ha egy párkapcsolat nem működik úgy, ahogyan kellene. Gyakori ok, hogy a pár nem beszél a problémákról, fontos kérdésekről, mint például a jövőbeli tervekről, számukra fontos értékekről, így előfordul, hogy két fél különböző dologra számít, más tényezőt gondol fontosnak egy párkapcsolatban.

Sokan élnek párkapcsolatban anélkül, hogy végig gondolnák, hogy mi az, amit egy társban keresnek vagy mit várnak el tőle és a párkapcsolattól. Ezért fordulhat elő, hogy párok sok év után egy nagyobb közös döntés előtt rájönnek, hogy más irányba tervezik a jövőt, másképp képzelik az életüket, amely akár összeegyeztethetetlen azzal, hogy együtt maradjanak. Egy párkapcsolat elején, amikor mindketten szerelmesek, minden új és izgalmas, könnyű az esetleges nézeteltéréseket elengedni vagy nem törődni velük, azonban ugyanezek a kis vagy nagy vitapontok később nagyobb kihívásokhoz vagy akár párkapcsolati problémákhoz is vezethetnek. Ezért ha tartós kapcsolatot terveznek, érdemes már a kezdetekkor szóba ejteni, hogy mit várnak a kapcsolattól. Az alábbiakban olyan tippeket adunk, amiből kiderülhet, hogy a közös jövő nehezen elképzelhető és a kapcsolat vége várható.

1 Ha a párja természetesnek veszi Öntkapcsolat vége - egyedülálló férfi szomorú

Ha állandóan úgy érzi, hogy párja sokkal kevésbé értékeli és figyel Önre mint korábban, valamint többször is felhívta a figyelmét rá, hogy változtasson, érdemes végig gondolni a továbbiakat. Egy hosszú távú, fenntartható kapcsolat létrehozásának elsődleges célja, hogy mindkét fél boldogabb és elégedettebb legyen. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindkét fél megadja a kellő figyelmet és a lehető legtöbb bizalmat a másiknak. A modern párkapcsolatok már nem kényszerítenek bele senkit egy nem boldog párkapcsolatba, ezért ha úgy érzi, hogy mindent megtettek a kapcsolat rendbe hozásának érdekében, mégsem boldog vagy társa nem viszonozza szerelmét és változtatna, talán érdemes megfontolnia a szakítást.

2 Ha nem bíznak egymásban

Egy komoly kapcsolat egyik fő alappillére az őszinteség és a bizalom. Általában ez az elem segít abban, hogy a pár tagjai igazán közel kerüljenek egymáshoz és egy erős párkapcsolatot építsenek fel. Fontos, hogy bízzanak egymásban és ezt a bizalmat ki is mutassák a másik irányába. Ha a bizalom valamilyen oknál fogva (legyen az megcsalás, apró füllentés vagy bármilyen más ok) megtört és nem tudják ismét felépíteni, az jelentheti, hogy a kapcsolatnak vége. Ha komolyan nem tud megbízni partnerében és ennek konkrét oka van, szinte biztos lehet abban, hogy további problémák is fel fognak merülni kapcsolatukban.

3 Gyakran megkérdőjelezi magában a kapcsolatot

Természetes, ha néha átértékeli párkapcsolatát, ha azonban túl gyakran merül fel Önben a kérdés, hogy miért vannak együtt, hallgasson megérzéseire. Egy másik fontos pont lehet, amikor érdemes elgondolkodni, ha az Önhöz közelálló emberek többször is kifejezték aggodalmaikat a kapcsolattal szemben. A jó barátok mindig jót akarnak, valószínűleg sokáig gondolkodtak rajta hogy beleszóljanak-e, ha nem látják boldognak egy párkapcsolatban. Érdemes ilyenkor megfontolni, amit mondanak és ha nem is rögtön cselekedni, de végig gondolni, hogy mi lehet az oka az ő bizonytalanságuknak, esetleg aggodalmaiknak.

4 Teljesen mást gondolnak fontos dolgokról

Egy kapcsolatban fontos, hogy a lényeges kérdésekben (legalábbis azok esetében, amelyek valamelyiküket foglalkoztatják) hasonló véleménnyel bírjanak. Ilyenek lehetnek a szociális kérdések, vallás, nevelés, környezettudatosság, a pénzügyek kezelése vagy akár a politika. Egy másik egyértelmű jele, hogy a kapcsolat a vége felé közeledik, ha rájönnek, hogy más irányba tervezik a jövőjüket. Lehet szó akár a lakásvásárlásról, a lakás berendezéséről, a vidékre vagy a városba költözésről, gyermekvállalásról. Ezek mind olyan kérdések, amelyben egyet kell érteni, ha hosszú távra terveznek.

5 Közös érdeklődési körök hiányanő kertészkedik - közös érdeklődés hiánya

Ha van öt-hat hobbija, jó, ha társa legalább három-négy iránt érdeklődik és ugyanúgy fontos, hogy Ön is érdeklődjön társa szenvedélyei iránt. Minél több közös kedvelt időtöltésük van, annál erősebb lesz a kapcsolatuk. Emellett az is lényeges, hogy tudjanak egymás mellett Önmaguk maradni. Ha csak a másik kedvéért próbál megkedvelni egy hobbit, de legszívesebben nem csinálná, valamint így van ez párja többi tevékenységével is, talán tényleg nem illenek össze. Egyetlen olyan párkapcsolat sem tud teljesen boldog lenni, amelyben a pár tagjai vagy valamelyik tagja nem lehet önmaga.

6 Apró, idegesítő szokások és nagyobb problémák megoldása

A pár apró, néha idegesítő szokásait az ember vagy elfogadja, vagy örökké zavarni fogja. Ha nem tud túllépni olyan apró dolgokon, amelyek hozzátartoznak párja személyiségéhez, nagy valószínűséggel nem fog hosszú távon működni a kapcsolatuk. Lehet szó arról, hogy párja mindig mindenhonnan elkésik vagy szanaszét hagyja a ruháit, másik irányba teszi fel a WC papírt, stb. Azonban nem csak az apró szokások okozhatnak nagyobb problémát. Egy igaz szerelem esetén, egy jól működő kapcsolatban minden kisebb és nagyobb nézeteltérést meg tud beszélni és oldani a pár. Ha ez többször nem sikerül és a problémák gyűlnek, az viszonylag gyorsan a kapcsolat szétesését jelentheti.

Regisztráljon!

Önnek mik a tapasztalatai, melyek a fő okai egy kapcsolat véget érésének? Ossza meg őket kommentben!