Randihely: hová érdemes menni randevúzni?

randihely

Mi a lehető legjobb randihely? Első körben fontos tudni, hogy ez a kérdés teljesen Öntől és a randiartnerétől függ. Van, aki számára egy kávézó a tökéletes, más egy étterem, megint más egy nyugodt parkot tart tökéletesnek. Ebben a cikkben felméréseink eredményeire támaszkodva osztjuk meg, hogy milyen randihelyeket preferálnak az ELITTÁRS tagok, és melyek azok a helyszínek, ahová egyáltalán nem mennének.

Több felmérésünkből is kiderült, hogy az egyedülállók szívesebben mennek egy lazább hangvételű randira, mint egy elegáns randevúra. De nézzük, típus szerint, hogy mely randihely számít nyerőnek és mely kevésbé nyerőnek.

Tökéletes randihely első randevúra:

Kávézó: Egy felmérésünk eredményei szerint1 a legjobb randihely egy kávézó lehet, a nők 54 százaléka és a férfiak 38 százaléka válaszolt úgy, hogy legszívesebben kávézni menne az első randi alkalmával. Miért jó egy kávézó első randihelynek? A kávézókban általában jó a hangulat, nyugodtan lehet beszélgetni és megismerni egymást. Emellett jó helyszín, ha a randevú jól halad, ugyanis bármikor kérhetnek egy következő italt és folytathatják az ismerkedést, azonban akkor is jó helyszín, ha a randi nem úgy halad, ahogyan elképzelte, ilyenkor egy kávé után befejezhetik a randevút anélkül, hogy bármelyikük kínosan érezné magát.

Park, szabadtéri program: A fenti felmérés alapján az egyedülállók szerint második legjobb, ha a randihely a szabadban van, ezt átlagosan a válaszadók 34 százaléka gondolja így. Ha sétálni mennek egy szép parkba, lehetőségük nyílik mozgás közben beszélgetni. A mozgás egyik oldalról segít levezetni a feszültséget, másik oldalról megkönnyíti a kommunikációt is. Ha egymás mellett sétálnak, vagy éppen ülnek egy padon, elkerülhetik a szemtől szembe ülés fő nehézségeit, így szabadabban és nyíltabban kommunikálhatnak egymással.

randihely: étteremÉtterem: Egy étterem, mint randihely sokak fejében elsőként jelenik meg, egy első randival kapcsolatban. A fenti felmérés alapján a válaszadóknak csak 15 százaléka menne étterembe az első randevún, többségében a férfiak választanák ezt a módot.

Fontos tehát tudni: ha nő keres férfit és hív el randevúra: a férfiak 20 százaléka menne étterembe első randin.

Ha Ön férfiként kezdeményez és ad ötletet a randihelyet illetően, vegye figyelembe, hogy a nőknek csak 11 százaléka menne legszívesebben vacsorázni, jobban kedvelnének egy kávézós randevút vagy szabadtéri programot.

Ugyanezt támasztotta alá egy másik ELITTÁRS felmérése, ahol az éttermi és kávézós randevúkat állítottuk szembe egymással. Ebben a kérdésben határozottabb véleményen voltak az egyedülállók: a válaszadók 96 százaléka egy hétköznapi randevút választana egy elegáns vacsorával szemben.

Regisztráljon!

Ezeket ne válassza első randevú randihelyeként:

Vacsora a családdal: Ha mindenképpen vacsorázni szeretné invitálni partnerjelöltjét, inkább válasszon egy éttermet randihely gyanánt, mint hogy saját családjához invitálja partnerjelöltjét. A felmérésünk eredményei2 szerint az egyedülállók legkevésbé ezt a fajta randevút tudják elképzelni, a válaszadók 86 százaléka nem találkozna még egyszer olyasvalakivel, aki családi vacsorára invitálja őket az első randi alkalmával.

Találkozás a barátokkal: Lehetséges, hogy Ön kényelmesen, magabiztosan érzi magát, ha rögtön első randevú gyanánt olyan randihelyet választ, ahol nagy valószínűséggel megfordulnak aznap vagy este a barátai, így be tudja mutatni partnerjelöltjét nekik. Ez az ötlet azonban koránt sem tűnik jónak annak fényében, mit válaszoltak az ELITTÁRS tagok: 63 százalékuk szerint ugyanis ez lenne a második legrosszabb randevú, amit el tudnak képzelni.

tippElső randihelynek válasszanak olyasvalamit, ahol mindketten ugyanolyan magabiztosan és kényelmesen érezhetik magukat. Valószínűleg nehéz elkerülni, hogy véletlenül se fussanak bele valamelyikőjük barátaiba, próbálják meg azonban a direkt találkozást elkerülni.

Fürdőzés, SPA: Ugyan egy fürdő vagy spa teljesíti azt a feltételt, hogy az első randi nyugodt körülmények között teljen, egy ilyen randihelyet a válaszadók 44 százaléka utasítana el. Egy első találkozás, főleg, ha a másik féltől később romantikus érzéseket várunk, lehet, hogy egy fürdőben kínosan sül el. Az első randevún érdemes arra törekedni, hogy megismerjék egymást, beszélgessenek. Egy fürdő egyrészt lehet hangos, másrészt vegye figyelembe azt is, hogy nem mindenki mutatkozik szívesen fürdőruhában, főleg nem az első randevún.

közös főzés, randihely: otthonKözös főzés: Ugyanezen felmérésben rákérdeztünk arra, hogy egy közös főzést milyennek találnának az egyedülállók, mint első randevút. Ezennel a randihely valamelyikük otthona lenne. A közös főzést nem tartjuk elvetendő ötletnek, azonban a válaszadók 36 százaléka nem tud elképzelni ilyen első randit a saját vagy randevúpartner lakásán.

tippAzt tanácsoljuk, ha valamilyen különleges első randevút szeretne és megcsillogtatná szakácstudományát randipartnere előtt, válasszanak egy főzőiskolát első randevú helyszíneként, egy ilyen randihelyen mindketten kényelmesen, magabiztosan érezhetik magukat, és egy finom étel elkészítésével a hason át rögtön a szívhez vezethet az út.

Filmnézés, mozi: A tinédzserek körében elterjedt a mozi, mint randihely, az ELITTÁRS tagok 28 százaléka nem tudja ezt elképzelni első randiként. Az ELITTÁRS szerkesztősége sem ajánlja nyugodt szívvel, egy moziban ugyanis nem tudnak beszélgetni, jobban megismerni egymást. Ha mindenképpen egy filmet néznének meg az első randevún, tervezzék hosszabbra a randevút és beszélgessenek. Egy film jó témával szolgálhat az első randevún, ha elakadna a beszélgetés, azonban inkább azt ajánljuk, hogy ez a fajta randi maradjon későbbre, amikor a legfontosabb dolgokat már megtudták egymásról.

Kiállítás: Rossz idő esetén a parkban sétálás alternatívájaként ajánljuk a kiállításokat. Ilyenkor ugyanis ugyanúgy sétálhatnak, mindig akad egy új téma szem előtt, amiről beszélgethetnek, ha esetleg kifogynának a témákból. Jó, ha olyan kiállítást választanak, amely mindkettőjüket érdekli, vagy legalább az egyikük sokat tud a háttérről.

randihely: szabadtérSportolás: Az ELITTÁRS tagok legkevésbé a sportolást zárták ki a rossz randevú ötletek közül, csak 18 százalék nem menne el egy ilyen típusú randira. Sportolásként gondoljon egy hosszú sétára, túrára vagy biciklizésre, miközben lehet beszélgetni. Ha elfáradnak, leülhetnek egy padra megpihenni út közben és közben folytathatják az ismerkedést.

Milyen az ideális randihely tehát?

  • Nyugodt környezetet nyújt a fesztelen beszélgetésnek
  • Lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan befejezzék a randevút, ha mégsem működik a kémia
  • Egyben lehetőséget nyújt arra is, hogy tovább maradjanak, mint tervezték, ha nagyon jól működik a kémia
  • Kényelmesen érzik magukat mindketten

Olvassa el kapcsolódó cikkünket: Randi tippek: 4+3 tanács a sikeres első randevúhoz

Ön szerint milyen randihely az ideális? Vannak konkrét tippjei saját városában? Ossza meg őket a cikk alatt kommentben!

Nincs még kivel randevúznia és randihelyeket kipróbálnia?

ELITTÁRS regisztráció

Források:

1 ELITTÁRS felmérés az első randevús szokásokról: 2075 tag megkérdezésével, 2013. szeptember

2 Felmérés 687 ELITTÁRS tag megkérdezésével: Kizáró okok az első randevú előtt, alatt és után, 2016. május