Sorozatok és társkeresés: a kedvenc sorozata vonzóbbá teheti?

sorozat és filmnézés együtt

Az utóbbi években nagy népszerűségnek kezdtek el örvendeni a TV sorozatok, sokan azt is el tudják képzelni, hogy egy randevút sorozatnézéssel töltsenek, hiszen együtt nézni valamit izgalmas vagy éppen romantikus is lehet. Arra voltunk kíváncsiak, hogy ezt a magyar egyedülállók és az ELITTÁRS tagok is így látják-e. Legfrissebb felmérésünkben 715 magyar egyedülállót kérdeztünk meg arról, mi a véleményük, befolyásolhatja-e a televízió a másik fél iránti vonzalmat.

Érdemes megosztani az adatlapon, hogy milyen sorozatot kedvel?

A megkérdezett egyedülállók fele gondolja azt, hogy segíthet a társkeresésben, ha valaki megosztja az adatlapján, hogy milyen sorozatokat kedvel, hiszen így könnyebb olyasvalakire találni, akivel még több közös érdeklődési kört fedezhetnek fel. Ennek ellenére a válaszadóknak csak 13 százaléka osztja meg ezt az információt a profilján, a felmérés hatására 32 százalék válaszolt úgy, hogy eddig nem osztották meg, de jövőben talán megteszik. A többség azonban (56 százalék) nem írja adatlapjára, hogy milyen sorozatokat kedvel és ezt a jövőben sem tervezi megtenni.

Hasznos is lehet, ha valaki mégis megosztja az adatlapján, melyek a kedvenc sorozatai: a válaszadók 54 százalékának ugyanis jobban felkelti az érdeklődését egy olyan adatlap, aminek tulajdonosa ugyanazokat kedveli, mint ő.

OLVASSA EL EZT IS: Milyen a jó adatlap? Hogyan írjon társkeresőn?

randevú

De melyek ezek a sorozatok?

A vélemények eltérőek azzal kapcsolatban, hogy mely sorozat követésétől válik valaki vonzóvá és melyik segít rá arra, hogy veszítsen valaki a vonzerejéből. A válaszadók 29 százaléka egyetértett abban, hogy a Doktor House követése vonzóbbá tehet valakit, ez után a CSI: A helyszínelők bűnügyi sorozat következik a népszerűségi listában, harmadik pedig a Trónok harca című fantasy sorozat.

Arra is szavaztak az ELITTÁRS tagok, hogy mely sorozatok nézése által veszít egy partnerjelöltjük az attraktivitásából. A társkeresők átlagosan legnagyobb arányban (35 százalék) a Barátok közt követését nevezték olyan tényezőnek, ami által veszíthet valaki a vonzerejéből. Az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a férfiak azok, aki kifejezetten elutasítóak a magyar szappanoperával kapcsolatban, 44 százalékuk válaszolt úgy, hogy ennek követése negatívan hat a vonzerőre. Hasonló eredménnyel végeztek a Szulejmán (31 százalék) és a Jóban Rosszban (30 százalék) című szappanoperák is.

OLVASSA EL EZT IS: Mi számít vonzónak? 5 tulajdonság, ami fontosabb, mint a külső

Első randevún érdemes sorozatokról beszélgetni?

A válaszadóknak átlagosan 71 százaléka kerülné az első randin a sorozatok témáját. A vélemények azonban erősen eltérnek az életkor függvényében. A fiatal, 18-29 év közötti társkeresők 69 százaléka jó témának tartja a sorozatokat, míg az életkor előre haladtával egyre kevésbé lelkesednek a társkeresők a témáért. A 30-39 évesek 63 százaléka, a 40-49 évesek 68 százaléka, az 50-es társkeresők 81 százaléka, a 60 feletti társkeresők 82 százaléka kifejezetten rossz ötletnek tartja, hogy sorozatokról beszélgessen randevúpartnerével az első találkozón.

ELITTÁRS infografika - TV és társkeresés

Egy kezdődő kapcsolatban jó ötlet sorozatnézős randevú tartani?

Hasonlóan az előző témához, a sorozatnézős randevú ötletének elfogadása vagy támogatása is változik az életkortól függően. Míg a 18-29 évesek 77 százaléka jó ötletnek tart egy ilyen randevút, a 30-asok 53 százaléka, a 40-esek 32 százaléka és az 50 felettiek 26 százaléka vélekedik csak ugyanígy.pár kanapén ülve

Mielőtt azonban friss kapcsolatában lehuppannának a kanapéra nézni valamit, nem árthat tudni, hogy milyen típusú sorozatot néznek szívesen az egyedülállók egyedül és milyet tartanak alkalmasnak arra, hogy egy randipartnerrel együtt nézzék. A válaszadók 40 százaléka valamilyen vígjátékot nézne legszívesebben valakivel együtt, nem véletlen, hiszen a nevetés egy újabb kapocs lehet a bimbózó párkapcsolatban. Egyedül a többség a krimiket szereti a leginkább nézni.

Akikkel bárki szívesen randizna a TV előtt

A felmérésben résztvevők arra is szavaztak, melyik sorozatszínészt és színésznőt tartják a legvonzóbbnak, ki az, akivel szívesen huppannának le a kanapéra sorozatot nézni. A magyar férfiak kedvence az Agymenők Pennyje, Kaley Cuoco lett, második a dobogón Jennifer Aniston, akit a közönség a Jóbarátok című klasszikusból ismerhet, a harmadik helyet pedig a sárkányok anyja, Emilia Clarke, a Trónok harca egyik kulcsszereplője szerezte meg listán.

A magyar nők szívét holtversenyben a Barátok közt Bartha Zsoltja, Rékasi Károly és a Dr. Csontból illetve Buffyból ismert David Boreanaz dobogtatja meg a legjobban. Őket követi Simon Baker, sorozatbeli nevén Patrick Jane, a mentalista, aki harmadik lett a legvonzóbb sorozatszínészek rangsorában.