Ép testben ép lélek: így segítheti a sport a szerelmi életét

sport

Nem titok, hogy a rendszeres sportolás jó hatással van a testre és a lélekre is. Legutóbbi felmérésünk eredményei ezt még inkább alátámasztják: azok az egyedülállók, akik gyakrabban sportolnak, magabiztosabbak és jobb az önbecsülésük is. A felmérés eredményei arra is rámutattak, hogy a gyakori sportolás nagyobb libidóval jár, valamint a sportos egyedülállók átlagosan vonzóbb társra vágynak, mint azok, akik nem, vagy csak keveset mozognak.

A sport pozitív hatása a szerelmi életre

Gyerekként a legtöbben gyakran sportolnak, egyesek csak a testnevelés órákon, mások külön edzéseken is. A testmozgás azonban nem csak a jó fizikum miatt ajánlott, a sport igen jó hatással van a személyes fejlődésre is. A sporton keresztül megtanul az ember csapatban dolgozni, kapcsolatokat építeni, elfogadni és támogatni másokat egy egészséges versenyszituációban. Az aktív sportolás segíthet a félénkség legyőzésében is, amely az élet későbbi szakaszaiban, mint például a társkeresésben, egy párkapcsolat felépítésében illetve folyamatos ápolásában is mind segítségére lehet az egyénnek.

Sport és párkapcsolat

Nem csak a gyerekek profitálnak a rendszeres testmozgás nyújtotta előnyökből. Azok a felnőttek, akik szívesen mozognak, rengeteget nyerhetnek, többek között lehetőséget biztosít az ismerkedésre is, emellett segít legyőzni a depressziót valamint a fáradtságot. Mozgás közben a test endorfint termel, majd szabadít fel a testben és ez által egy újfajta boldogságszintet élnek át a sportolók.1 Sportolást követően az ember pozitívabban éli meg a körülötte történteket, így a társsal vagy barátokkal való esetleges konfliktusokat is.

sportoló nőA boldog hosszú távú párkapcsolatok egyik alapja, hogy a pár egészséges szexuális életet éljen. Az ELITTÁRS felméréséből kiderült, hogy az aktív sportolás növeli a szexuális vágyat. A kutatásból kiderült, hogy azok az egyedülállók, akik rendszeresen sportolnak, 92 százalékban egészségesnek ítélték meg a libidójukat, míg a lustálkodóknak csak 76 százaléka gondolja úgy, hogy megfelelő a szexuális vágya.

Sport és családi élet

A sportolás nem csak a párkapcsolatoknak tesz jót, de segít erősíteni a családi kötelékeket is. Rengeteg lehetőséget biztosít ugyanis arra, hogy társával vagy családjával kellemes és hasznos időt töltsön együtt. Itt lehet szó akár egy hosszabb biciklitúráról, egy erdei sétáról, pingpongozásról, tollaslabdázásról vagy szimplán egy parkban a focilabda rugdosásáról. Számtalan lehetőség áll mindenki előtt, érdemes kihasználni őket!

8 ok, amiért érdemes sportolni

Összefoglalva ez a 8 dolog, amit a sportolás mindenkinek adhat egy párnak, vagy éppen Önnek, ha társat keres:

1 A sport segít a testet formában tartani. Ha csak pár kiló feleslege is van, aktív életmóddal könnyedén kordában lehet tartani a kilókat, amely később pozitív hatással lesz a testére, vonzóbbnak fogja magát érezni.

Olvassa el ide kapcsolódó cikkünket: 5 vonzó tulajdonság, ami legalább olyan fontos, mint a megjelenés

2 A testmozgás endorfint szabadít fel a testben, amelytől pozitívabban fogja látni a világot. A pozitív emberek általában vonzóbbak, így nagyobb eséllyel lesz szimpatikus egy vonzó partnerjelöltnek is!

3 A sport növeli az önbecsülést, jobban és magabiztosabban fogja magát érezni tőle.

4 A sport csökkenti a stresszt. Minél kevesebb stressz éri, annál könnyebb lesz jól kezelni a kapcsolatait, legyen szó a társáról, családjáról vagy barátairól.

5 Ha rendszeresen jár el sportolni, legyen szó a közeli parkról vagy a fitneszteremről, könnyebben ismerhet meg új embereket, bővítheti baráti körét, és ki tudja, talán megtalálja a másik felét olyasvalakiben, aki ugyanaz iránt érdeklődik, mint Ön!

6 A sport segít kapcsolatokat építeni, leküzdeni a félénkséget és önbizalmat építeni.

7 A sport növeli a libidót, a gyakoribb szex egy párkapcsolatban pedig segít az intimitás kialakításában és a tartós kapcsolat fenntartásában.

8 A sport megerősíti a szerettekkel való kapcsolatot, legyen szó társról, vagy az egész családról.

ELITTÁRS regisztráció

Források:

1 The Runner’s High: Opioidergic Mechanisms in the Human Brain: http://cercor.oxfordjournals.org/content/18/11/2523