Az Affinitas visszavásárolta részesedését az eHarmony-tól

Berlin, Németország, 2013. május 21. – Az ELITTÁRS üzemeltetője, az Affinitas GmbH – amely világszerte 20 országban működteti társkereső oldalait (www.eDarling.de), illetve a SHOPAMAN (www.shopaman.de) nevű randi portált – bejelentette, hogy a vezetőség és az eredeti befektetők visszavásárolták az Affinitas részesedését az eHarmony-tól. Emellett a vezetőségben is történtek változások.

Az eHarmony, Inc. – az online partnerközvetítés globális úttörője – 2009 decemberében szerzett 30%-os Affinitas részesedést, ezt vásárolta most vissza az Affinitas. A tranzakcióban az Affinitas oldaláról minden befektető valamint a cégvezetőség és az üzleti angyalok többsége is részt vett.

„Az eHarmony mindvégig nagyszerű partner és egy igazi példakép volt számunkra. Az eHarmony befektetése egy közös céllal párosult, mely szerint egy nap az Affinitas az eHarmony-család része lesz. Ám az elmúlt 12 hónapban ez a vízió átalakult, ezért döntöttünk úgy, hogy az Affinitas-t ismét önállóan szeretnénk vezetni.” nyilatkozta Lukas Brosseder, az egyik ügyvezető igazgató.

Emellett az Affinitas vezetőségében is változások történtek: Christian Vollmann, aki 2009 óta, mint alapító, befektető, és ügyvezető igazgató tevékenykedett, kilépett a német vállalat cégvezetéséből, és ezentúl a háromtagú felügyelőbizottságot erősíti. „Nagyon élveztem az elmúlt négy év munkáját és nagyon büszke vagyok arra, amit együtt elértünk. A jövőben is kapcsolatban maradok a céggel olyannyira, hogy a részesedésem is megnöveltem.”

Michael Schrezenmaier lép Christian Vollmann helyére a vezetőségben, aki már 2012 szeptembere óta mint CFO tévekénykedik az Affinitas-nál. Így a másik két alapítótaggal (név szerint Lukas Brosseder és David Khalil) együtt, közösen fogják irányítani a céget. Ezenfelül a CTO, Andreas Bild is a cég meghatalmazott képviselője lesz.