A férfiak inkább randiznának meccsnézés helyett

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. június 14.

A nők viszont inkább ötvöznék a meccsnézést a randevúval, ha választaniuk kellene

Nem érdemes a romantika jegyében kihagyni a magyar válogatott meccseit az EB-n. Egy friss felmérés alapján, ha egy randevú és a meccsnézés között kellene választani, a férfiak hajlandóak lennének a randevút választani, a nők azonban nyitottak rá, hogy ötvözzék a kettőt, és a meccsnézés legyen a randevú. A megkérdezett egyedülállók fele egyébként is olyan társra vágyik, aki igazán lelkesedik a foci iránt, harmaduk pedig olyasvalakit keres, aki általában érdeklődik a sportok iránt. A kutatás alapján hasznos lehet feleleveníteni a labdarúgás szabályait azoknak az egyedülállóknak, akik társkereséssel kezdik a nyarat.

Vonzóbb egy focidrukker, mint aki nem szereti a sportokat

Nem meglepő, hogy általánosságban a férfiak rajonganak jobban a labdarúgásért, 51 százalékukat érdekli a foci, míg a nőknek csak 35 százalékát foglalkoztatja. A jeles labdarúgó események, mint a mostani Európa Bajnokság azonban már jobban felkeltik a nők érdeklődését is, az európai rangadó a nők 46 százalékát érdekli (a férfiaknak pedig 58 százalékát). A legtöbben (átlagosan 61 százalék) TV-ben nézik a meccseket, a válaszadók 12 százaléka szabadtéri vetítéseken is részt vesz, a leglelkesebb rajongók (2,5 százalék) pedig a helyszínen, Franciaországban követik a történéseket. A férfiak 40 százaléka a lehető legtöbb mérkőzést követni fogja, a nők érdeklődése ezzel szemben megoszlik, egynegyedük tervezi a lehető legtöbb meccset megnézni, ugyanennyien pedig egyetlen egy játékot sem akarnak élőben követni. A nők 10, a férfiak 5 százaléka válaszolt úgy, hogy kizárólag a magyar csapat meccseit fogja figyelemmel kísérni – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

A férfiak a randevút választanák meccsnézés helyett

Minden harmadik férfi, ám csupán minden hatodik nő szerint kifejezetten vonzó egy olyan társ, aki igazán lelkes a foci iránt. A nők 39 százaléka és a férfiak 29 százaléka elfogadná, ha társa nagy rajongó lenne, de szeretne együtt szurkolni és ünnepelni vele. Idegesítőnek a válaszadóknak átlagosan csak 5 százaléka tartana egy focidrukker társat. 35 százalékukat nem zavarná társuk rajongása, csak nekik ne kelljen lelkesedniük.

Ha egy randevú partner épp egy meccs idejére szeretne találkozót megbeszélni, a férfiak 70 százaléka hajlandó lenne inkább a randevút választani, a nők fele viszont kreatívan ötvözné a két szórakozást és a közösen nézné a meccset. A férfiaknak csak 24 százaléka vegyítené a randit és a focit, 6 százalékuk pedig annyira lelkes rajongó, hogy lemondaná a találkát egy meccs miatt.

A nők egyharmada és a férfiak egyötöde ilyenkor új időpontot egyeztetne a randevúpartnerrel, a többség (a férfiak 63 százaléka és a nők 53 százaléka) viszont inkább felajánlaná, hogy együtt nézzék a meccset, de mindenképpen kerüljön sor a randevúra. Csak kevesen vannak (átlagosan 16 százalék) azok, akik inkább nem találkoznának többet valakivel, aki fontosabbnak találja a focit, mint egy randevút.

Természetesen a magyar csapat az abszolút kedvenc

A felmérésben résztvevők 42 százaléka szerint nem számít egy párkapcsolatban, ha az egyik felet nem, a másikat viszont kifejezetten érdekli a foci, a válaszadók 48 százaléka szerint ez okozhat kisebb nézeteltérést, és minden tizedik egyedülálló szerint sok veszekedésnek lehet az alapja. Akik szerint bármilyen vitát okozhat a labdarúgás iránti rajongás egy kapcsolatban, elnézőbbek lennének a párjukkal, ha a magyar csapat játszik éppen. Ez magyarázható azzal, hogy a felmérés szerint a társkeresők kedvence egyértelműen a magyar válogatott. Az egyedülállók megtették tippjeiket is, a nők szerint a németek vagy a spanyolok, a férfiak szerint a németek, az angolok vagy a belgák nyerik a bajnokságot.

Ha Ön nem nagy focirajongó, de az EB ideje alatt keresi társát, olvassa el a társkereső tippjeit, hogyan nyűgözze le partnerjelöltjét: 6+1 tipp a foci EB idejére

A felmérésről:

Az ELITTÁRS 262 egyedülálló férfi és nő megkérdezésével készült felmérése a labdarúgás iránti érdeklődést és annak a kezdődő párkapcsolatokra gyakorolt hatását vizsgálta. A válaszadók 46 százaléka nő, 54 százaléka férfi volt.

***

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen.