Itt a legnyitottabbak a magyar egyedülállók a gyermekvállalásra

Itt vállalna a legtöbb egyedülálló gyermeket - ELITTÁRS

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. március 23.

Székesfehérvár, Budapest, Kecskemét a top 3-ban

„El tudja képzelni a családalapítást partnerével – legyen az saját vagy örökbefogadott gyermek?” E kérdés alapján vizsgálta az ELITTÁRS társkereső, hogy mely magyar városok azok, ahol a legtöbb egyedülálló szeretne gyermeket leendő társával. A rangsor első tíz helyén megyeszékhelyek találhatók szerte az országból, a top 10 városból származó társkeresők átlagosan 59 százaléka válaszolt egyértelmű igennel a gyermekvállalást illetően.

Alacsony a szórás a top városok listájában: a listavezető székesfehérvári társkeresők átlagosan 60 százaléka szeretne gyermeket vállalni leendő társával, a tizes rangsor utolsó helyén lévő szombathelyi társkeresők 58 százaléka válaszolt ugyanígy. A képzeletbeli dobogó második fokán a budapesti egyedülállók állnak, a kecskeméti társkeresők a listában a harmadik helyet foglalják el.

  1. Székesfehérvár
  2. Budapest
  3. Kecskemét
  4. Veszprém
  5. Debrecen
  6. Nyíregyháza
  7. Győr
  8. Miskolc
  9. Szeged
  10. Szombathely

A vizsgálat módszere: Az ELITTÁRS párkeresőre történő regisztrációkor a tagok egy több mint 200 kérdésből álló személyiségtesztet töltenek ki, amelyben többek között arra a kérdésre is választ adnak, hogy el tudják-e képzelni a családalapítást leendő társukkal a jövőben, legyen szó saját vagy örökbefogadott gyerekről. A tagok az igen, nem és talán lehetőségek közül választhatnak. A válaszokat szűrték, a családalapításra leginkább alkalmas korosztály, a 18-45 év közöttiek válaszait vizsgálták, valamint csak olyan városok kerültek számításba, amelyek legalább 3000 regisztrált taggal rendelkeznek az ELITTÁRS oldalán.

***

A szöveg és az infografika a forrás megjelölésével azonnali közlésre felhasználható.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen.