A magyar egyedülállók szerelmet kérnek karácsonyra

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. november 30.

Új felmérés: A magyar egyedülállók szerelmet kérnek karácsonyra

Az ELITTÁRS prémium társkereső oldal új felmérése felfedte, hogy a magyar férfiak különösen negatívan élik meg az egyedül töltött karácsonyt és sokkal inkább romantikus ünnepként tekintenek rá, mint a nők.

  • A magyar társkeresők szerint a karácsonyt a legrosszabb egyedül tölteni az évben
  • A férfiak jobban vágynak arra, hogy az ünnepeket egy társsal töltsék
  • A férfiak 66 százaléka, és a nők 54 százaléka tekinti az ünnepeket jó alkalomnak arra, hogy új társukat bemutassák családjuknak

Ajándékozás tekintetében nők sokkal lelkesebbek, mint a férfiak

Az ELITTÁRS társkereső 1519 résztvevő válaszait vizsgáló felmérésében többek között arról kérdezte a magyar egyedülállókat, hogy az év mely napját szeretnék a legkevésbé egyedülállóként tölteni. A magyarok számára a válasz egyértelmű: a karácsonyt. A férfiak 76 százaléka, és a nők 60 százaléka szerint ez a legrosszabb nap az egyedüllét szempontjából, míg a nők 27 százaléka szerint a szilveszter.

A felmérésben résztvevő egyedülállók arra is választ adtak, hogy kivel töltenék leginkább a karácsonyt, a társkeresők többsége (átlagosan 52 százalék) a szűk családi kört választotta, a férfiak 29 százaléka szeretné a karácsonyt romantikusan, kettesben tölteni, a hölgyek esetében ez 14 százalék. A nők egyharmada viszont akkor lenne a legboldogabb, ha az ünnepet a családtagjaik nagyobb csoportjával körülvéve tölthetné.

A férfiak kétharmada szerint a karácsony megfelelő időszaka arra, hogy új társukat bemutassák a családjuknak

A férfiak ugyancsak többségben gondolják azt, hogy az ünnepek tökéletes alkalmat szolgáltatnak új társuk és a család első találkozására, 66 százalékuk ért egyet abban, hogy mivel ilyenkor mindenki együtt van, ez megkönnyíti a helyzetet. A nők már megosztottabbak: 54 százalékuk egyetért a férfiakkal, míg 46 százalékuk szerint karácsonykor túl nagy lenne a nyomás.

A nők sokkal lelkesebbek a karácsonyi ajándékozás tekintetében

A magyar nők érdeklődése felülmúlja a férfiakét, ha a karácsonyi ajándékozásról van szó: a férfiak 76 százalékával szemben a nők 80 százaléka tartja fontosnak az új társ megajándékozását. A férfiak kissé nagyobb lelkesedéssel, és korábban lepik meg párjukat nagyobb ajándékokkal: a férfiak 17 százaléka (és a nők 10 százaléka) szerint helyén való valami naggyal, drágával és/vagy jelentéssel telivel meglepni a társukat a kapcsolat első három hónapján belül. Sőt, átlagosan a magyar társkeresők 3 százaléka gondolja úgy, hogy már az első hónapon belül is helyénvaló lehet.

Ugyanakkor a férfiak 21százaléka elárulta: kerültek már kellemetlen helyzetbe amiatt, hogy a kapcsolat túl korai szakaszában kaptak jelentősebb ajándékot, a hölgyeknek azt tanácsoljuk tehát, hogy fékezzék ünnepi lelkesedésüket (legalább a következő karácsonyi szezonig!)