Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

ELITTÁRS Westwing

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2015. augusztus 4.

Erre figyeljen, ha randipartnerével lakásában folytatja az ismerkedést

Egy friss felmérés eredményei rávilágítanak arra, mit gondolunk valójában, amikor először lépünk be friss választottunk otthonába. Az ELITTÁRS társkereső és nemzetközi társoldalai a lakberendezés szakértőjének, a Westwing Home & Living közreműködésével közel 9000 egyedülálló megkérdezésével készítettek felmérést arról, milyen lakás nyűgözi le az embereket, mi az, amit különösen zavarónak tartanak és egyáltalán: mit mond egy otthon a lakójáról.Így nyűgözze le randipartnerét - infografika

A jól felszerelt konyha a titok nyitja

A felmérésben résztvevő mintegy 1021 magyar válaszai azt mutatják, hogy a megkérdezett egyedülállók közel kétharmada (64 százalék) úgy véli, nincs hatással párjáról alkotott véleményére az, hogy milyen az otthona, ugyanakkor mégis el tudnának képzelni olyan apró változtatásokat, melyekkel társuk vonzóbbá válhat számukra. A válaszadók több mint egyharmada ezzel szemben nyíltan vállalta, hogy igenis befolyásolja a randevúpartner lakása.

A kutatásból kiderült, hogy a magyar egyedülállók 60 százaléka szerint egy jól felszerelt konyha vonzóbbá tesz egy potenciális társat, ehhez pedig jól kiválasztott berendezés, funkcionális gépek és eszközök, valamint divatos, praktikus konyhai kiegészítők szükségesek.

A magyar válaszadók véleménye alapján a konyhát követően egy hatalmas, tömött könyvespolc, családi fényképek, az utazásokról gyűjtött emléktárgyak és a saját kezűleg gyártott tárgyak is vonzóbbá tehetnek valakit. Legkevésbé pedig a rosszul karbantartott bútorok és fitnesz felszerelés imponálnak a társ lakását épp csak megismerő kíváncsi szemeknek. Alapvetően tehát az otthonos, kulturált és személyes lakás számít az egyedülállók kedvencének.

Fontos a közvetített kép

Ha valaki arra vágyik, hogy egy társsal bevackolja magát otthona melegében, ennek ellenére mindig programokra éhes, örökmozgó egyedülállókkal kerül kapcsolatba, érdemes lehet úgy igazítania lakása stílusát, hogy az a megfelelő partner számára legyen vonzó.

A kutatásban különböző stílusú szobákat is értékelniük kellett a válaszadóknak, ennek alapján az egyedülállók körében az egyik legnépszerűbb a glamour stílus.1 Egy fényűző nappali, a fémes kiegészítők, finom anyagú szövetek és mély színskála azok számára volt attraktív, akik a lakóját divatosnak és kultúra kedvelőnek képzelik – ez a stílus azoknak ajánlott, akik izgalmas, nagyvilági életet szeretnének élni.

Azoknak az egyedülállóknak azonban, akik megállapodnának, komoly kapcsoltra vágynak, szeretnének családot alapítani, mást érdemes választaniuk. Az ELITTÁRS oldalán megkérdezett magyar válaszadóknak legnagyobb arányban a country stílusú2 otthon, a természetes anyagok, széles csíkos szövetek, sötétkék árnyalatok tetszettek a legjobban. Az ezzel a stílussal szimpatizálók a lakót természetkedvelőnek és családcentrikusnak gondolják, ezért ez a fajta berendezés azoknak való, akik igazán otthonosan szeretik magukat érezni – párjukkal is.

Másra vágynak a férfiak és a nők

Azok a nők, akik szeretnének jó benyomást tenni új párjukra, fontos, hogy emlékeztessék magukat arra, hogy a kevesebb néha több. A válaszadó férfiak kifejezetten zavarónak tartják a rendetlenséget egy lakásban, nem kedvelik a giccses, kislányos dekorációt és a motivációs idézetek sem tartoznak a vonzónak tartott lakásdíszítő elemek közé.

A hódításra vágyó férfiaknak valamennyivel kevesebb dologra kell odafigyelniük otthonuk kapcsán. A nőkből valójában két dolog vált ki jelentősebb ellenérzést: egy olyan lakás, amely nincs bútorokkal berendezve és ágy helyett is csak egy matrac funkcionál, valamint az össze nem illő színek – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

**

A kutatás módszertana: A kutatás 19 ország 8954 (köztük 1021 magyar) egyedülállójának megkérdezésével készült, akik az ELITTÁRS online társkereső, illetve nemzetközi partneroldalainak tagjaiként válaszoltak kérdésekre. A kérdőívben az általános vélemények felmérése mellett asszociációs vizsgálatra is sor került a különböző lakás és életstílusokra vonatkozóan, amelyet a lakberendezés szakértői, a Westwing Home & Living tanácsadói állítottak össze.

1 Glamour stílus: (Kattintásra nagy méretben is letölthető)

Glamour stílusú lakás

2 Country stílus: (Kattintásra nagy méretben is letölthető)

Country stílusú lakás

***

A Westwing oldalról:

A Westwing Home & Living egy nemzetközi színtéren is piacvezető e-kereskedelmi cég, mely kedvező áron kínál egyedi lakberendezési tárgyakat. A Westwing 3 kontinensen 15 országban van jelen, székhelye Németországban, Münchenben található. A vállalatot Delia Fischer, Georg Biersack, Matthias Siepe, Stefan Smalla és Tim Schäfer alapította 2011-ben. A cég jelenleg közel 1100 munkavállalót foglalkoztat 8 országban. A Westwing napjainkig hozzávetőleg 150 millió eurót kezel befektetői megbízásából, köztük olyanoktól, mint az Access Industries, Fidelity Worldwide Invesment, Holtzbrinck Ventures, Invesment AB Kinnevik, Odey, Summit Partners és Tengelmann Ventures.

A Westwing Ausztriában, Brazíliában, Belgiumban, Csehországban, Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában, Kazahsztánban, Németországban, Lengyelországban, Oroszországban, Szlovákiában, Svájcban, Magyarországon és Olaszországban van jelen.

Az ELITTÁRS oldalról:

Az ELITTÁRS társkereső oldal azoknak az igényes egyedülállóknak szól, akik hosszú távú, komoly kapcsolatot keresnek. A társkereső módszer – a magyar piacon egyedülállóan – több mint 280 kérdésből álló személyiségteszten alapszik. Az egyenként ellenőrzött felhasználói adatlapok biztosítják a minőséget, a többlépcsős, irányított ismerkedés megkönnyíti a kommunikációt a felhasználók között. Az ELITTÁRS új mércét állít fel a magyar piacon mind a felhasználói élmény, mind a biztonság és a szolgáltatás színvonala tekintetében. Az ELITTÁRS oldalt a berlini székhelyű Affinitas GmbH működteti, amely 2009 óta 25 országban van jelen, és több mint 13 millió regisztrált tagjával az egyik leggyorsabban fejlődő társkereső szolgáltatásnak számít Európában.

A szöveg a forrás megjelölésével azonnali közlésre felhasználható, kérjük, forrásként a https://www.elittars.hu/ linket adja meg.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen!