A Barátok közt rajongók kevésbé vonzók társkereséskor

ELITTÁRS infografika - TV és társkeresés

Sajtóközlemény

Berlin, 2016. augusztus 30.

Kiderült, hogy milyen sorozatok követése tesz vonzóvá és melyek által veszíthetünk a vonzerőnkből

Egy friss felmérés eredményei szomorú tényre hívják fel a Barátok közt, illetve a Jóban Rosszban rajongók figyelmét: minden harmadik magyar egyedülálló szerint veszít a vonzerejéből az a férfi vagy nő, aki követi a Mátyás király tér vagy a Csillagvirág Klinika környezetében történteket. Az ELITTÁRS felmérésében 715 magyar egyedülálló válaszai alapján vizsgálták, hogy befolyásolják-e a televízióban követett sorozatok a szerelmi életet és a társkeresést. Az eredménye pedig, hogy igen: átlagosan a válaszadók 54 százalékának jobban felkelti az érdeklődését egy olyan egyedülálló, aki ugyanazokat a sorozatokat kedveli, mint ő.

A sorozatok témájában is fontos a jó ízlés

Az ELITTÁRS felmérése alapján a szappanoperák dominálnak a rosszízlés-listán: a válaszadók 35 százaléka szerint veszít a vonzerejéből az az egyedülálló, aki a Barátok köztöt kíséri figyelemmel, 31 százalékuk szerint a Szulejmán, 30 százalékuk véleménye alapján pedig a Jóban Rosszban követése tesz valakit kevésbé attraktívvá.

Melyik sorozat követése tesz valakit vonzóbbá? A felmérésben résztvevők többsége szerint (29 százalék) a kissé mogorva orvos zseni, Doktor House figyelemmel kísérése vonzóbbá tesz egy potenciális társat. Az amerikai kórházsorozatot egy bűnügyi sorozat követi a listán, a CSI: A helyszínelők a válaszadók 26 százaléka szerint tesz vonzóbbá valakit, a dobogó harmadik fokán pedig a Trónok harca fantasy sorozat áll 18 százalékkal.

Randi a TV előtt:

Másképp gondolkodnak a férfiak és a nők egy sorozatnézős randevú ötletéről: míg a válaszadó férfiak több mint fele jó ötletnek tartja, egy bimbózó kapcsolatban társával együtt elkezdeni egy sorozatot, addig a nők közel kétharmada inkább nem így töltené együtt az időt. Csakúgy, mint a nem, a kor is meghatározza a véleményt: a 18-29 évesek 77 százaléka szerint jó randi ötlet lehet otthon maradni és kettesben sorozatot nézni, 63 százalékuk szerint segíthet a társkeresésben, ha valaki megosztja az adatlapján a kedvenc TV sorozatait. Ugyanezen korosztály 69 százaléka érdeklődését jobban felkelti olyasvalaki, aki ugyanazokat szereti nézni, mint ő és ugyanennyien gondolják azt, hogy a sorozatok akár az első randevún is jó beszélgető témával szolgálhatnak.

Az életkor előre haladtával azonban egyre kevésbé tartanak jó ötletnek egy TV-nézős randit az egyedülállók: a harmincas korosztály alig több mint fele, a negyvenesek 32 százaléka, míg az ötvenes korosztály 26 százaléka töltené szívesen így az estéjét egy társsal. Az ötven felettiek 56 százaléka nem gondolja, hogy a társkereséskor releváns, hogy ki milyen sorozatokat kedvel, és 81 százalékuk más témákat tart ideálisnak az első randevún is.

Akikkel bárki szívesen randizna a TV előtt

A felmérésben résztvevők arra is szavaztak, melyik sorozatszínészt és színésznőt tartják a legvonzóbbnak, ki az, akivel szívesen huppannának le a kanapéra sorozatot nézni. A magyar férfiak kedvence az Agymenők Pennyje, Kaley Cuoco lett, második a dobogón Jennifer Aniston, akit a közönség a Jóbarátok című klasszikusból ismerhet, a harmadik helyet pedig a sárkányok anyja, Emilia Clarke, a Trónok harca egyik kulcsszereplője szerezte meg listán.

A magyar nők szívét holtversenyben a Barátok közt Bartha Zsoltja, Rékasi Károly és a Dr. Csontból illetve Buffyból ismert David Boreanaz dobogtatja meg a legjobban. Őket követi Simon Baker, sorozatbeli nevén Patrick Jane, a mentalista, aki harmadik lett a legvonzóbb sorozatszínészek rangsorában.

**

A közlemény teljes szövege, illetve az infografika a forrás megjelölésével bármikor szabadon felhasználható.

Amennyiben kérdése merül fel, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen.