Már a sportesemények követése is növeli az egót és a libidót

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. augusztus 2.

A 2016-os nagy nyári sportesemények alkalmából az ELITTÁRS társkereső a sport hatását vizsgálta 45 ezer magyar egyedülálló adatainak bevonásával. Az adatokból többek között kiderült, hogy a sportolás növeli a libidót és fokozza a vonzóbb társ iránti igényt is. Sőt, már a sportesemények követése is javítja az önbecsülést és magabiztosabbá teszi az embert. Az eredményekhez kapcsolódóan készült felmérésből az is kiderült, hogy kik a jelenlegi illetve mindenidők legvonzóbb magyar sportolói, illetve melyek a legvonzóbb és legkevésbé vonzó sportok.

Azok, akik gyakrabban sportolnak, vonzóbb társat szeretnének és nagyobb a libidójuk is

Jóval nagyobb szexuális vággyal rendelkeznek azok az egyedülállók, akik egészségük megőrzésének érdekében gyakran mozognak, mint azok, akik nem sportolnak. A rendszeresen testmozgást végzők 92 százaléka állította, hogy egészséges szexuális étvágya van, míg a lustálkodóknak csak 76 százaléka nyilatkozott ugyanígy az ELITTÁRS felmérésében.

Ezen felül az adatokból kiderült, hogy minél többet sportol valaki, annál fontosabbnak tartja, hogy vonzó társat találjon. A gyakori testmozgást végző egyedülállók 73 százaléka gondolja úgy, hogy a leendő társ vonzósága fontos tényező, míg a nem sportos egyedülállóknak csak kevesebb, mint a fele tartja a megjelenést hangsúlyos tényezőnek társkereséskor.

A sportesemények követése is elég ahhoz, hogy valaki szexinek érezze magát

Az ELITTÁRS felméréséből az is kiderült, hogy már a sportesemények passzív követése is pozitív hatással van a gondolkodásmódra, különösen a magabiztosságra. Azok az egyedülállók, akik rendszeresen néznek sporteseményeket, nagyobb arányban tartják magukat magabiztosnak (83 százalék) és szexinek (57 százalék) mint azok az egyedülállók, akik nem követnek sem TV-n keresztül sem a lelátóról sportrendezvényeket.

Szilágyi Áron és Jakabos Zsuzsanna már meg is nyerték az első aranyérmet: a legvonzóbb sportolókénak járót

Az adatokhoz kapcsolódóan felmérést is készített az ELITTÁRS, melyből kiderült, Szilágyi Áron (vívás) és Jakabos Zsuzsanna (úszás) rögtön győzelemmel indították a nyarat, ők nyerték meg ugyanis a Magyarország legvonzóbb sportolója címet. Szilágyi Áron a szavazatok 35 százalékát, míg Jakabos Zsuzsanna a 48 százalékukat szerezte meg.

A férfiaknál 27 százalékkal Gyurta Dániel (úszás) lett az ezüstérmes, a bronzérmet pedig Szívós Márton (vízilabda) hozta el az egyedülállók 23 százalékának szavazatával. A nők versenyében Kormos Villő (műugrás) 23 százalékkal végzett a második helyen, a dobogó harmadik fokára pedig 16 százalékkal Knapek Edina (vívás) léphetett fel.

A korábbi kiemelkedő sportcsillagok közül Kásás Tamás (vízilabda) nyerte az aranyérmet a szavazatok 52 százalékával, őt követik a dobogón Kovács Katalin (kajak-kenu) 36 százalékkal és Egerszegi Krisztina (úszás) 35 százalékkal.

Melyik a legszexibb sport?

A magyar egyedülállók a legvonzóbb és legkevésbé vonzó sportot is megszavazták:

A 3 legvonzóbb sport:

  1. Úszás (19 százalék)
  2. Vízilabda (16 százalék)
  3. Röplabda (13 százalék)

A 3 legkevésbé vonzó sport:

  1. Ökölvívás (24 százalék)
  2. Súlyemelés (16 százalék)
  3. Birkózás (8 százalék)

Források:

A kutatás 45 ezer ELITTÁRS felhasználó adatainak elemzése alapján készült 2016 júliusában.

A vizsgálat módszere: Az ELITTÁRS társkeresőre történő regisztrációkor a tagok egy több mint 200 kérdésből álló személyiségtesztet töltenek ki. A kérdések között a sportolás illetve a sportesemények követése iránti érdeklődés mértékét egy 1-től 7-ig terjedő skálán jelölik a tagok. Az ELITTÁRS csapata elemezte a kérdésekre adott válaszokat, amelyek alapján megállapította az egyes csoportokra (például a gyakran sportolók illetve nem sportolók, valamint a sporteseményeket követők illetve ezeket nem követők) jellemző tulajdonságokat.

A legvonzóbb sportolók és sportok rangsorát 300 ELITTÁRS felhasználó kérdőívben jelölt válaszai alapján állapították meg.

**

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen.