Ilyen a tökéletes társ az egyedülállók szerint

Milyen a tökéletes társ? - ELITTÁRS felmérés

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2015. október 22.

Egy nemzetközi felmérés közel 10 000 fő, köztük 904 magyar társkereső megkérdezésével vizsgálta, hogy milyennek képzelik az egyedülállók az ideális társat egy hosszú távú párkapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy az online ismerkedő magyar egyedülállók számára a mély kapcsolat iránti igény a legfontosabb: 97 százalék egyetért azzal, hogy egy társnak meg kell osztania az aggodalmait is, 92 százalék olyan férfiben vagy nőben látja jövendőbeli társát, aki minden nap szakít időt a beszélgetésre, illetve nem feledkezik meg róla jövőbeli terveinek kialakításakor sem.

Az együtt töltött idő minősége a szerelem legjobb kifejező eszköze

Az ELITTÁRS társkereső friss felmérése szerint a vizsgált magyar egyedülállók több mint fele (52 százalék) az együtt töltött idő milyenségében látja a vonzalom kifejezésének legjobb módját, az érzelmek fizikai megnyilvánulását jóval kevesebb egyedülálló helyezi előtérbe: csupán 14 százalékuk szerint a legjobb kifejezőeszköz az ölelés, a szexről a férfiaknak 17, a nőknek viszont csak 6 százaléka gondolja ugyanezt.

Az együtt töltött idő bensőséges kommunikációt is magába kell, hogy foglaljon: a válaszadók 97 százaléka egyetértett azzal, hogy a közös beszélgetések során jövendőbeli társának meg kell osztania vele a problémáit, valamint közel ugyanennyien (92 százalék) gondolták úgy, hogy fontos, hogy szerepeljenek a társ jövőbeli terveiben.

Társsal együtt folytatnánk a saját életünket

A közös időtöltés iránti igény ellenére egyik nem tagjai sem erőltetnék a párjukra magukat: a nőknek csak 3, a férfiaknak 6 százaléka várná el, hogy leendő társuk is lemondja programját, ha nekik nincs kedvük kimozdulni otthonról.

A felmérésben résztvevők átlagéletkora 40 év felett van, ezért talán nem meglepő, hogy a válaszadók kiemelkedően fontosnak tartják, hogy leendő párjuk elfogadja eddigi életüket és kialakult szokásaikat. A sztereotípiákkal ellentétben inkább a nők tartanák meg szabadságukat: 84 százalékuknak fontos, hogy a férfi elengedje őket más férfiakkal is szórakozni, míg a férfiaknak csak 60 százaléka tartja lényegesnek, hogy lehessenek nő barátaik is. A nők 77 százaléka szeretne továbbra is egyedül, vagy a saját barátaival nyaralni, míg a válaszadó férfiak csupán fele tartja ezt fontosnak.

Az esetleg távol töltött idő után azonban fontos az összetartozás ismételt és mielőbbi kifejezése: nők 95 százaléka számítana arra, hogy társa kimenjen elé a reptérre vagy az állomásra, míg a férfiaknak csak 67 százaléka várná ezt el. A külön töltött idő vagy utazás alatt azonban 10-ből csak 2 férfi és 3 nő akar minden nap telefonon beszélgetni, abban viszont a többség egyetértett, hogy az üzenetekre és nem fogadott hívásokra legkésőbb a nap végéig kell válaszolnia a másiknak ilyenkor.

A válaszadók 88 százaléka ugyancsak nélkülözhetetlennek tartja, hogy elég szabadideje maradjon saját elfoglaltságaira, hobbijaira illetve karrierje építésére (81 százalék), azonban ebben a kérdésben is inkább a nőknek van markánsabb véleménye.

Ünnepek a közös mindennapokban

A nők közel fele (47 százalék) kifejezetten egyetértett azzal, hogy egymás közötti ajándékozáskor a személyre szabott meglepetés okozza a legnagyobb örömet. Ezzel szemben a férfiaknak csak 30 százaléka tartja fontosnak az egyedi meglepetést, 77 százalékuk tökéletesen megelégszik azzal, ha kedvesük vonzó fehérneműben lepi meg őket.

A felmérés kitért arra is, hogy mely események azok, amelyekre a tökéletes férfinak vagy nőnek kötelessége elkísérnie társát. Az eredmények pedig arra mutattak, hogy a férfiak jobban igénylik, hogy párjuk nyilvánosan megjelenjen velük, még olyan eseményeken is, ahol a nő nem ismer mást társán kívül.

A férfiak 60 százaléka szerint a tökéletes társ például elkíséri egy barátja babavárójába, míg a nőknek csak 34 százaléka tartja ezt fontosnak, 66 százalékuk elvinné magával társát egy, a nő által nem ismert barát eljegyzési bulijába is, de a nőknek csak 56 százaléka tenne ugyanígy. A férfiak 20 százaléka szerint egy ex-barátnő esküvőjéről sem hiányozhat az új társ, míg a nők 86 százaléka úgy véli, hogy a tökéletes férfitól nem várhatja el a volt párja esküvőjén való megjelenést. Egy unalmas munkahelyi eseményen szerencsére csak a nők 15 és a férfiak 19 százaléka szerint van ott a helye a társnak. Egy kérdés jelentőségében azonban alapvetően egyetértettek a válaszadók: a családtagok születésnapi összejövetelein a nők 82 százaléka és a férfiak 87 százaléka szerint a társnak is részt kell vennie – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

***

A szöveg a forrás megjelölésével azonnali közlésre felhasználható, kérjük, forrásként a https://www.elittars.hu/ vagy a https://www.elittars.hu/tanacsadas/egyedulallok-tarskereses/no-keres-ferfit oldalt linkként jelölje meg.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen!