SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2015. október 22.

 

Egy kapcsolatban a tökéletes társ… megosztja a problémáit, elég időt tölt párjával és megjelenik a családi ünnepeken is

Egy nemzetközi felmérés közel 10 000 fő, köztük 904 magyar társkereső megkérdezésével vizsgálta, hogy milyennek képzelik az egyedülállók az ideális társat egy hosszú távú párkapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy az online ismerkedő magyar egyedülállók számára a mély kapcsolat iránti igény a legfontosabb: 97 százalék egyetért azzal, hogy egy társnak meg kell osztania az aggodalmait is, 92 százalék olyan férfiben vagy nőben látja jövendőbeli társát, aki minden nap szakít időt a beszélgetésre, illetve nem feledkezik meg róla jövőbeli terveinek kialakításakor sem.

Az együtt töltött idő minősége a szerelem legjobb kifejező eszközeMilyen a tökéletes társ? - ELITTÁRS felmérés

Az ELITTÁRS társkereső friss felmérése szerint a vizsgált magyar egyedülállók több mint fele (52 százalék) az együtt töltött idő milyenségében látja a vonzalom kifejezésének legjobb módját, az érzelmek fizikai megnyilvánulását jóval kevesebb egyedülálló helyezi előtérbe: csupán 14 százalékuk szerint a legjobb kifejezőeszköz az ölelés, a szexről a férfiaknak 17, a nőknek viszont csak 6 százaléka gondolja ugyanezt.

Az együtt töltött idő bensőséges kommunikációt is magába kell, hogy foglaljon: a válaszadók 97 százaléka egyetértett azzal, hogy a közös beszélgetések során jövendőbeli társának meg kell osztania vele a problémáit, valamint közel ugyanennyien (92 százalék) gondolták úgy, hogy fontos, hogy szerepeljenek a társ jövőbeli terveiben.

Társsal együtt folytatnánk a saját életünket

A közös időtöltés iránti igény ellenére egyik nem tagjai sem erőltetnék a párjukra magukat: a nőknek csak 3, a férfiaknak 6 százaléka várná el, hogy leendő társuk is lemondja programját, ha nekik nincs kedvük kimozdulni otthonról.

A felmérésben résztvevők átlagéletkora 40 év felett van, ezért talán nem meglepő, hogy a válaszadók kiemelkedően fontosnak tartják, hogy leendő párjuk elfogadja eddigi életüket és kialakult szokásaikat. A sztereotípiákkal ellentétben inkább a nők tartanák meg szabadságukat: 84 százalékuknak fontos, hogy a férfi elengedje őket más férfiakkal is szórakozni, míg a férfiaknak csak 60 százaléka tartja lényegesnek, hogy lehessenek nő barátaik is. A nők 77 százaléka szeretne továbbra is egyedül, vagy a saját barátaival nyaralni, míg a válaszadó férfiak csupán fele tartja ezt fontosnak.

Az esetleg távol töltött idő után azonban fontos az összetartozás ismételt és mielőbbi kifejezése: nők 95 százaléka számítana arra, hogy társa kimenjen elé a reptérre vagy az állomásra, míg a férfiaknak csak 67 százaléka várná ezt el. A külön töltött idő vagy utazás alatt azonban 10-ből csak 2 férfi és 3 nő akar minden nap telefonon beszélgetni, abban viszont a többség egyetértett, hogy az üzenetekre és nem fogadott hívásokra legkésőbb a nap végéig kell válaszolnia a másiknak ilyenkor.

A válaszadók 88 százaléka ugyancsak nélkülözhetetlennek tartja, hogy elég szabadideje maradjon saját elfoglaltságaira, hobbijaira illetve karrierje építésére (81 százalék), azonban ebben a kérdésben is inkább a nőknek van markánsabb véleménye.

Ünnepek a közös mindennapokban

A nők közel fele (47 százalék) kifejezetten egyetértett azzal, hogy egymás közötti ajándékozáskor a személyre szabott meglepetés okozza a legnagyobb örömet. Ezzel szemben a férfiaknak csak 30 százaléka tartja fontosnak az egyedi meglepetést, 77 százalékuk tökéletesen megelégszik azzal, ha kedvesük vonzó fehérneműben lepi meg őket.

A felmérés kitért arra is, hogy mely események azok, amelyekre a tökéletes férfinak vagy nőnek kötelessége elkísérnie társát. Az eredmények pedig arra mutattak, hogy a férfiak jobban igénylik, hogy párjuk nyilvánosan megjelenjen velük, még olyan eseményeken is, ahol a nő nem ismer mást társán kívül.

A férfiak 60 százaléka szerint a tökéletes társ például elkíséri egy barátja babavárójába, míg a nőknek csak 34 százaléka tartja ezt fontosnak, 66 százalékuk elvinné magával társát egy, a nő által nem ismert barát eljegyzési bulijába is, de a nőknek csak 56 százaléka tenne ugyanígy. A férfiak 20 százaléka szerint egy ex-barátnő esküvőjéről sem hiányozhat az új társ, míg a nők 86 százaléka úgy véli, hogy a tökéletes férfitól nem várhatja el a volt párja esküvőjén való megjelenést. Egy unalmas munkahelyi eseményen szerencsére csak a nők 15 és a férfiak 19 százaléka szerint van ott a helye a társnak. Egy kérdés jelentőségében azonban alapvetően egyetértettek a válaszadók: a családtagok születésnapi összejövetelein a nők 82 százaléka és a férfiak 87 százaléka szerint a társnak is részt kell vennie – derült ki az ELITTÁRS felméréséből.

 

***

A szöveg a forrás megjelölésével azonnali közlésre felhasználható, kérjük, forrásként a http://www.elittars.hu/ vagy a http://www.elittars.hu/tanacsadas/egyedulallok-tarskereses/no-keres-ferfit oldalt linkként jelölje meg.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a pr@elittars.hu e-mail címen!