Kati & Balázs

Sikerpár: Kati és Balázs

Felnőtt gyermekeik kísérték oltárhoz őket

Mindig viszolyogtam az internetes megjelenéstől, de feleségem halála után két évvel kívül állók szerint depresszió közeli állapotba kerültem, és egy teljesen más irányú munka közben felvillant gépemen az ELITTÁRS hirdetése. Regisztráltam. Akkor azt gondoltam, megnézem, kik is vannak hasonló helyzetben, és be kell vallanom, nem nagyon találtam igényemnek megfelelőt. Ez talán természetes is. Különféle próbálkozásokkal telt az első egy-két hét, sikertelen eredménnyel. Ennek ellenére tetszett a keresgélés lehetősége, a színvonalas bemutattatás.

Két hét után Kati küldte el elsőként kettőnk közül apró mosolyát, amire nem reagáltam. Keresgéltem tovább. Az Ő különböző szintű megkereséseit aztán követte a leírt szó, amire felfigyeltem, és “mit veszthetek egy válasszal” alapon visszaírtam. Ezzel 2013. január 11-én megkezdődött a levelezés. Nekem könnyebb volt, mert a TV-ben is láthattam egy alkalommal, és ott győződtem meg róla, hogy életszerű helyzetben egész más, mint fényképen.

Egy hónapig leveleztünk, telefonoztunk, aztán február 15-én eljött a személyes találkozás, aminek során le lettem nyűgözve, az összkép nekem varázslatosnak tűnt, úgyhogy másnap a Normafánál vihar szerűen beindult romantikus kapcsolatunk. Azóta minden nem együtt töltött napunk során egy-két telefon beszélgetés, egy email és az esti skype elmaradhatatlan.

Találkozásunk után pont egy évvel összeházasodtunk.

Persze nehézségek vannak. Nálunk az a 80 km a legnagyobb gond, ami fizikailag távol tart néha, de a korábbi életünk hosszú időszaka során mindketten más világot építettünk, ezt nem lehet szőnyeg alá söpörni egyik pillanatról a másikra, nem lehet szemvillanás alatt otthagyni a kialakított “várat”. Mindenesetre fiatalként tervezgetünk, pedig 60 év körüliek vagyunk.

Találkozásunk után pont egy évvel összeházasodtunk. Katit két fia, engem két lányom kísért az oltár elé, ebből látszik, hogy a gyerekeink is velünk örülnek, ami lényeges tényező. Katinak nászajándékul egy 56 oldalas verses kötetet adtam, amiben az egy év alatt hozzá írt verseim vannak. Csodálatos asszony. Folyamatosan alakítjuk közös otthonunkat, ami az én vidéki házamban testesül meg. Sajnos egyenlőre csak 3-4 napot tudunk együtt tölteni hetente, mert munkahelyi elfoglaltságunk ennyit enged meg, de legfeljebb egy-két év múlva nagy eséllyel egy “normális” helyzet fog kialakulni.

Nem bántuk meg, hogy megjelentünk ezen a társkeresőn, egyidőben regisztráltunk, és rövid időn belül egymásra találtunk. Csak javasolni tudom – és már másnak is javasoltam, – hogy bátran jelenjen meg az ELITTÁRS oldalán, és ne a képekről itéljen, hanem keresse a személyes benyomásokat, mert egy társat csak teljes egészében megismerve lehet igazán elfogadni. Sok értékes ember van és sokan magányosak, tehát egy társkeresőn nagy az esély párt találni.