Klára & Lajos

Sikerpár: Klára és Lajos

60 fölött találtak egymásra

Még soha nem használtam internetes társkeresőt, az ismerőseim között azonban tudok néhány siker (és kudarc) történetről. Az egyik barátnőm sikertörténetét közelről is ismertem, a fejleményekről is tudtam, ahogy a kapcsolatuk alakult.

Idén áprilisban regisztráltam én is, Prémium tag lettem. Barátnőm tanácsát elfogadva igen aktívan nekiláttam a naponta „küldött” partnerjelöltek tanulmányozásának, és megnéztem a „Mi lenne ha…” lehetőséget is. Ott találtam rá Lajosra, akinek a bemutatkozását nagy érdeklődéssel olvastam. Azonnal „lájkoltam” az egyes bemutatkozó részeket, és mosolyokat is küldtem neki. Lajos azonban nem válaszolt.
Időnként újra átnéztem az érkezett és elküldött jelzéseket, üzeneteket, egy idő után töröltem azokat, akik nem válaszoltak.
Lajostól azonban nem tudtam elszakadni, és megpróbálkoztam az 5 kérdéssel. Arra válaszolt, természetesen valamennyire egyéni, és nekem nagyon is tetsző választ adott.

Elkezdtünk levelezni majd amikor már többet tudtunk egymásról, arra gondoltunk, minek halogassuk a személyes találkozást, ha jó lesz akkor azért, ha nem, akkor meg azért.

Az első, szerinte a nulladik randin (július végén) kiderült, hogy „élőben” is szimpatikusak vagyunk egymásnak alaposan túlléptük az első találkozáskor ildomosnak gondolt időt, órákig ültünk először egy cukrászdában azután pedig egy sörözőben. Legalább 6 órásra sikerült tehát a nulladik.
A következő randevúk sem voltak sokkal rövidebbek, ám roppant élvezetesek. Kiderült, hogy mindketten értékeljük a másik humorát, nagyon sok fontos dologban egyetértünk, az értékrendünk, az érdeklődésünk és a hozzáállásunk megegyezik. Már nagyon sok dolgot tudtunk egymásról a levelekből is, a személyes találkozások erre alapoztak és igen kellemesen alakultak a dolgaink.
Kiderült, hogy mindenütt jó együtt.

A 23. órában találtunk egymásra.

A hét közben ugyan mindketten végezzük, folytatjuk az eddigi dolgainkat, feladatainkat, a hét végén azonban igyekszünk minél többet együtt lenni.
Kulturális programokban dúskálva, kulináris örömöket élvezve megismertük egymás otthonát, ahol az eddigiek szerint mindketten jól érezzük magunkat.
Amikor nem vagyunk együtt, akkor levelezünk, továbbra is elég intenzíven.

Alaposan megváltozott persze mindkettőnk élete, aminek örülünk, hiszen alig vártuk, hogy ez bekövetkezzen.
Mindketten elmúltunk már 60 évesek, fiatalosak, életvidámak vagyunk, értékes időtöltésre, igényes életre vágytunk. Egyedül is elvoltunk, de most, hogy vagyunk egymásnak, sokkal jobb. A 23. órában találtunk egymásra, értékeljük, élvezzük egymás társaságát.

Tanácsom az internetes társkeresőknek: ne sajnálják az időt és energiát az alapos, igényes bemutatkozásra, válasszanak jó képet az oldalukra és bátran kezdeményezzenek. Sok-sok próbálkozás kell, mire (talán) megleljük azt, akit kerestünk. Időigényes a dolog, az biztos, de ha nem szánunk elég időt rá, akkor valószínűleg nem is olyan fontos nekünk a párkeresés. Az online ismerkedés nagy előnye, hogy először az illető intellektusáról kapunk képet, hiszen a levelekből nagyon sok minden kiderül, a helyesírási hibáktól kezdve a szóhasználaton át, és ily módon viszonylag sokat megtudhatunk a partnerjelöltünkről. Ötven fölött ez nagyon fontos, még mielőtt a személyes találkozásra sor kerülne. És még akkor jönnek csak az igazi meglepetések.

Nekünk, Klárának és Lajosnak szerencsénk volt. Nagy szerencsénk. És azt többek között az Elittársnak köszönhetjük.