A tökéletes adatlap titka

adatlap

Az internetes társkeresés során mindig az első benyomás a döntő. De vajon, hogyan keltheti fel a másik érdeklődését?

Négy lépésben az attraktív adatlaphoz

Az internetes társkeresés során mindig az első benyomás a döntő: ha a lehetséges partner szimpatikusnak találja Önt, nagy valószínűséggel fel is veszi Önnel a kapcsolatot! Ezzel szemben ha unalmasnak tartja az adatlapját, már kattint is a következőre. De mégis hogyan keltheti fel mások érdeklődését? Csakis úgy, ha megmutatja, ki is Ön valójában és miért érdemes Önnel megismerkedni!

Egy hiánytalanul és érdekesen kitöltött adatlap azonnal felhívja magára a figyelmet. Vegye figyelembe ezért adatlapja kitöltésekor a következő tippjeinket:

Töltse ki az adatlapját hiánytalanul

Az adatlapján található szabadon kitölthető szövegmezők lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy bemutassa magát a partnerjelöltjeinek. Használja ki ezt a lehetőséget!

Habár a nyugodt és visszafogott embert általában bölcsnek tartják, az internet világában ez már kevésbé igaz. Az Ön adatlap bejegyzései, bemutatkozása révén nyílik lehetősége arra, hogy megnyerje Partnerjelöltjeit magának, tehát legyen bátor, így hívja fel magára a figyelmet!

Válaszoljon részletesen

Ne egy-egy szóval, unottan válaszolja meg a kérdéseket! Használja ezeket arra, hogy minél sokrétűbben, előnyösebben mutassa meg magát a többi felhasználó számára, hiszen végül is a saját boldogsága a tét!

A most következő példa is kitűnően szemlélteti, hogy a röviden, fantázia nélkül megfogalmazott válaszok kevésbé hívják fel magukra a figyelmet. Tesztelje önmagát is!

Így töltöm legszívesebben a szabadidőmet:

a) Sport

b) Szabadidőmben szeretek sportolni. Leginkább a hegymászást kedvelem, hiszen az kapcsol csak ki igazán! Nyáron szívesen töltöm a hétvégeimet a Balaton parton. Ha beköszönt a hideg évszak, akkor nagyon szívesen utazok síelni, vagy korcsolyázom a Városligetben. Nincs is annál romantikusabb randevú, mint együtt a bukdácsolni a jégen!

Az a) válasz abszolút mértékben hidegen hagyja az olvasót. A röviden megfogalmazott válaszok egyfajta távolságtartást, elhatárolódást sugallnak és nem keltik fel a másik fél figyelmét.

A b) válasz olvasása közben azonnal érezhető a különbség. A mondatokban megfogalmazott válasz szinte bevonja az olvasót az említett szabadidős tevékenységbe, szinte mi magunk is vele együtt sportolunk és utazunk, azonnal felkeltve az érdeklődésünket.

Ahhoz, hogy igazán felkelthesse Partnerjelöltje figyelmét, szánjon időt az adatlapja kitöltésére és fogalmazzon mindig kerek egész mondatokban!

Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós

Dr. Baktay Zelka tanácsa: Nagyon őszintén mondja meg, hogy mit szeretne és szánjon rá időt, hogy az a kép, amit Önmagáról kialakít és amit elvár a másiktól, az jó legyen, tehát igazán passzoljon. Esetleg mutassa meg egy barátjának, barátnőjének, hogy szerinte Ön tényleg olyan-e.

Kerülje az általános megállapításokat

Az Ön célja az, hogy az adatlapjával kiemelkedjen a tömegből, ezzel növelve esélyeit a megfelelő társ megtalálására. A túl általános megállapítások, adatlap bejegyzések nem segítenek Önnek ebben. Az általánosítás helyett tehát legyen spontán és kifejező, és fogalmazzon annyira konkrétan, amennyire csak lehetséges.

A képszerű megfogalmazással lehetőséget teremt az olvasó számára, hogy beleélje magát az Ön helyzetébe. Az adatlapját használja eszközként és keltsen vele megnyerő első benyomást!

Tegyen egy próbát: Olvassa el az adatlapját úgy, mintha Ön egy külső szemlélő lenne. A bejegyzések elolvasása után el tudja képzelni azt, hogy milyen embert is rejt az adatlap? Ha erre a kérdése nem egyértelmű a válasz, fektessen még több időt és energiát adatlapja kitöltésére, úgy, hogy az valóban az Ön személyiségét tükrözze.

Frissítse folyamatosan az adatlapját

Az adatlapja kitöltése után ellenőrizze időről-időre, hogy az ott megadott bejegyzések továbbra is a valóságnak megfelelőek-e: az adatlapján megfogalmazott érdeklődési körök az idő elteltével változtak-e. Talán egy-két hónapja még szívesen járt hétvégenként a moziba, de időközben inkább operarajongó lett, vagy hosszú évek után leszokott az egyik káros szenvedélyéről és felfedezte, hogy a főzés tudománya mégsem áll olyan messze Öntől? Adatlapja folyamatos formálásával azt tudatosíthatja a Partnerjelöltjeiben, hogy Ön még mindig nagy érdeklődéssel és elszántsággal keresi az elvárásainak megfelelő társat!