Ha a szerelem még várat magára…

legyen kitartó

Nagy lelkesedéssel regisztrált, vágott bele az ismerkedésbe de még mindig nem találja az Igazit? Ne adja fel! Az ELITTÁRS Sikerterv 6. részében megtudhatja, hogyan vészelheti át az online társkeresés kezdeti nehézségeit.

Az ELITTÁRS oldalon a személyiségéhez illő, érdekes személyiségeket ismerhet meg, akikkel a való életben talán sohasem találkozna. Ennek ellenére néha a vártnál tovább tarthat a párkeresés. Hogyan tartson ki, még akkor is, ha már belefáradt, tudja meg itt!

Túlzott elvárások

Gyakran hatalmas lelkesedéssel és elvárásokkal vetik bele magukat az online társkeresésbe, legfőképpen azok, akik már hosszú ideje keresik a megfelelő társat.

Bár a Partnerjelöltjei között Önhöz hasonló személyiségeket talál de a szerelem nem feltétlenül az első kapcsolatfelvételekből születik. Hogy a szikra lángra lobban-e, azt csak akkor tudhatja meg, ha valóban ismerkedik, találkozik Partnerjelöltjeivel. Ne adja rögtön fel, ha az első néhány próbálkozás nem váltja be a hozzá fűzött reményeket! Ne hagyja magát elkedvteleníteni, hiszen a saját boldogsága a tét!

Hogyan őrizze meg a lelkesedését, ha Igazi még várat magára?

Használja az eddigi tapasztalatait

Valószínűleg már Önnel is előfordult, hogy a kezdeti izgalmas ismerkedés valami oknál fogva zátonyra futott. Ne fogja fel ekveztegetett időnek azokat az ismerkedéseket, amelyek nem vezettek eredményre, hanem használja az ott szerzett tapasztalatokat! Ha elgondolkozik azon, hogy miért is nem alakult ki a kezdeti ismerkedésből egy komoly kapcsolat, ha tud a miértekre választ adni, azzal nagyban segít önmagának tisztázni azokat az elvárásait a partnerrel és a párkapcsolattal szemben.

Újonnan szerzett tapasztalatai által folyamatosan frissítse az ELITTÁRS adatlapját! Ha rádöbbent arra, hogy nem olyan társat keres, aki a munkájánál fogva csak hétvégén szakít időt a magánéletre, fogalmazza ezt meg világosan (például: „Olyan társra vágyom, aki nem csak a hétvégén, hanem hétfőtől péntekig megosztja és élvezi velem az élet szépségeit!”). Azzal, hogy konkrét elvárásokat fogalmaz meg, növeli az esélyeit a megfelelő társ megtalálására.

Ne veszítse el a kedvét

Alkalomadtán előfordul, hogy egy küldött mosoly vagy üzenet viszonzatlan marad. Tegye a kezét a szívére: Ön minden üzenetre reagált, amelyek a postaládájában landoltak? Éppen ezért egy elmaradt válasz ne keserítse el Önt és ne vegye azt a szívére!

Annak, hogy a Partnerjelöltje nem lépett Önnel kapcsolatba, számos oka lehet. Talán a világról és a szabadidő eltöltésről alkotott véleményeik nem egyeznek meg, vagy éppen egy másik felhasználóval került közelebbi kapcsolatba, de az is lehet, hogy Ön egyszerűen nem az ideálja. Ne azon keseregjen, hogy miért nem léptek Önnel kapcsolatba, hanem ismerkedjen tovább, hiszen az Igazi vissza fog írni!

Kapcsolódjon ki

Az internetes társkeresés során előfordulhat, hogy a kezdeti lelkesedése alábbhagy és már nem okoz akkora izgalmat Önnek az újabbnál újabb Partnerjelöltek megismerése. Ez főleg akkor következhet be, ha azt érzi, hogy a siker elmarad és helyette csak kudarc, elvesztegetett idő a társkeresés eredménye. Ha így érzi, kapcsolja ki a számítógépét! Olvasson könyveket, kapcsolódjon ki a televízió előtt, töltődjön fel sétálás közben, találkozzon a barátaival és ne érezze az online ismerkedés kényszerét! Csak akkor jelentkezzen be újra, amikor ismét kíváncsi, hogy kik látogatták meg az oldalát és milyen üzeneteket kapott.

Nemcsak a lelkesedése, hanem a társkeresés eredménye is pozitívan változhat egy kellemes kikapcsolódás után: azzal, hogy újra lelkesnek, energikusnak érzi magát a kisugárzása is megváltozik és természetesebben, vonzóbban hatnak majd az üzenetei. Kapcsolódjon ki néha és adjon új lendületet a társkeresésnek!