Egyedülálló anya ismerkedne: de hogyan?

egyedülálló anya

Nem egyszerű egyedülálló anyaként új társat keresni. A mindennapok gyakran nagyon sűrűk és könnyű megfeledkeznie a saját igényeiről és vágyairól, ha mindig a gyermeke van a középpontban. Fontos azonban, hogy Önmagára is szakítson időt. Amellett, hogy az online társkeresés könnyen elérhető és egyre szélesebb körben népszerűbbé válik, azzal is érdemes számolnia, hogy számos ELITTÁRS online társkereső nyitott arra, hogy egyedülálló szülőkkel ismerkedjen.

Egyedülálló anyák, apák ma Magyarországon

A 2011-es népszámlálás adataiból kiderül, hogy Magyarországon ma körülbelül 800 000 gyermek él egyszülős háztartásban, ezeknek 86 százalékában az anya egyedül neveli a gyermekét vagy gyermekeit.1 Egy egyedülálló anya vagy apa képe mára már teljesen elfogadottá, hétköznapivá vált a társadalomban. Annak ellenére, hogy a szülőség egyedülállóként rengeteg kihívással jár, nem szükségszerűen jelent egyet azzal, hogy az egyedülálló anya vagy az egyedülálló apa magányos is, esetleg, hogy valóban teljesen egyedül kellene megbirkóznia a mindennapi szituációkkal.

Attól függetlenül, hogy tudatos döntés eredményeképpen neveli egyedülálló anyaként gyermekét vagy egy válás, esetleg szakítás eredményeképpen, tudnia kell, hogy mindenképpen valami különlegessel rendelkezik, amire sok egyedülálló vágyik: egy családdal. A helyzet másik oldalát tekintve, viszont, egyedülállóként nincs társa – aki pedig vagy olyasvalaki, aki mellett nem csak Ön, hanem a kis családja is teljesebb életet élhet.

Megtalálhatja a boldogságot az egyedülálló anyaként is?

A boldogság kérdése igen összetett, nagyon fontos, hogy ne csak gyermeke vagy gyermekei boldogságát tartsa szem előtt, hanem gondoljon a saját boldogságára is. Annak ellenére, hogy szereti gyermekét, a szerelem, párkapcsolat és a romantika iránti vágyát is fontos, hogy kielégítse. Hosszú távon ugyanis valószínűleg minden egyedülálló szülő szeretne ismét egy olyan családot, amelyben együtt él az édesanya, az édesapa és gyerekek is.

Egyedülálló anya ismerkedne? Széleskörű kihívások

egyedülálló anya gyerekkelKülönösen nehéz lehet a helyzet, ha az előző párjával való különválást a gyermek nehezen élte meg, hiszen ilyenkor egyedülálló anyaként nyilvánvalóan mindent megtesz azért, hogy a gyerek jól érezze magát. Önző dolognak hangozhat ekkor, hogy aktívan keresse a valóban Önhöz illő társat, azonban fontos, hogy emlékeztesse Önmagát arra, hogy gyermeke akkor tud felhőtlenül boldog lenni, ha Ön is boldog. Gyermekének nem fog ártani azzal, ha ismerkedni kezd. Mutassa meg gyermekének vagy gyermekeinek, hogy ők a legfontosabbak Ön számára, azonban eközben ne feledkezzen meg saját magáról sem!

Ahogy számos párnak nehéz időt találnia a romantikus együttlétekre a családi élet közepette, ugyanolyan nehéz egy egyedülálló szülőnek is megbirkóznia a mindennapok nehézségeivel és a társkereséssel egyaránt. A karrier építése, a gyerekekkel való törődés és a mindennapos teendők mellet úgy tűnik, hogy hetek és hónapok csak úgy elröppennek, ezért fontos, hogy az az idő, amit randevúzással tölt, igazán értékes emberekkel teljen. Próbálja meg a mindennapjait úgy rendezni, hogy maradjon ideje Önmagára!

Sok egyedülálló anya tart attól, hogy gyermeke hogyan fog reagálni, amikor megismeri az új társát. Mi van, ha a gyermeke féltékeny lesz és saját maga vagy az apja vetélytársaként fog tekinteni az új társára? Mi van, ha dacból nem fogadja el az új férfit az anyja életében? Vagy mi történik akkor, ha gyermeke elfogadja új társát, azonban a férfi nem tudja kezelni azt a helyzetet, hogy Ön nem csak társ, hanem édesanya is egyben?

Egyedülálló anya – új kapcsolat?

Emlékezzen arra, hogy megvan a joga, hogy a boldog szerelmi életet keresse anélkül, hogy bűnösnek érezné magát. A legjobb eredmény, amely a társkeresés során létrejöhet, hogy mind saját magának, mind a gyermekének megadja a lehetőséget arra, hogy harmonikus családi életet éljenek a jövőben. Higgye el, hogy mindez sikerülhet!

Ne féljen megtenni az első lépést, majd belemenni egy párkapcsolatba. Egyedülálló anyaként felmerülhet Önben, hogy a sor végére kerül a férfiak szemében, azonban fontos tudnia, hogy ez korántsem így van, sőt!

egyedülálló anya és társa

Egyedülálló anya lettem: mit tehetek a saját boldogságom érdekében?

Pontosabban éppen az internetes társkeresés lehetősége adja meg az esélyt az egyedülálló kisgyerekes anyukáknak arra, amire szükségük van: regisztrálhat az oldalra, keresheti a társát, akkor, amikor csak szeretné, vagy ideje engedi. Nem kell felvenni egy bébiszittert, hogy elmenjen otthonról ismerkedni, hiszen kényelmesen, a kanapén ülve ismerkedhet otthon is, míg a gyerekei alszanak.

Az ELITTÁRS oldalon a regisztráció során egy átfogó személyiségtesztet kell kitöltenie, ebben érdemes megemlítenie, hogy vannak gyermekei, megelőzve azt, hogy Ön vagy partnerjelöltje kellemetlen meglepetésben részesüljön. Így biztos lehet abban, hogy csak olyan partnerjelöltekkel ismerkedik, akik elfogadják a tényt, hogy a párkapcsolatba nem egyedül, hanem a gyermekével, vagy gyermekeivel érkezik.

Javasoljuk még, hogy egyedülálló anyaként a randizás kezdetén ne vegyítse a családi életet a randevúpartnerrel, így tudja megóvni gyermekét attól, hogy olyasvalakihez kötődjön, akivel talán mégsem alakul tökéletesen minden. Érdemes gyermeke és új társa összeismertetésével addig várni, amíg megbizonyosodott róla, hogy valóban megtalálta az Igazit.

A gyermekek számára nagyon fontos a biztonság, hiszen a biztonság magabiztossá teszi a kicsiket, valamint azt az üzenetet küldi feléjük, hogy ők is képes lesznek majd egy stabil, boldog párkapcsolat kialakítására. Ezért is fontos, hogy soha ne adjon okot arra, hogy gyermeke megkérdőjelezhesse szeretetét iránta.
Ha pedig igazán ki tudja teljesíteni szeretetét illetve szerelmét a jövőben és meg tudja osztani szívét gyermekével és a társával is, meglátja, mennyire jó döntés volt ismét belevágni a társkeresésbe és a randizásba!

Források:

1 http://felelosszulokiskolaja.hu/index.php/2013/04/22/a-magyarok-70-szazaleka-nem-hagyomanyos-csaladban-el/

2 ELITTÁRS felmérés, 2015. január

3 ELITTÁRS adatok, 2015. szemptember