Első randi: különleges élmény

első randi

Az első randi fontos pontja az ismerkedésnek, hiszen gyakran már az első benyomás döntő lehet egy hosszú távú kapcsolat születésénél. De hogyan készüljünk rá? Mit vegyünk fel? Milyen a tökéletes randi helyszíne?

Az első randi: virtuális térből a valóságba

Az ELITTÁRS speciális módszere a személyiségteszt és az adatlap kitöltése után olyan egyedülállókat ajánl Partnerjelöltként, akivel megfelelünk egymás követelményeinek. Az oldal lehetőséget nyújt arra, hogy lépésről lépésre egyre többet tudjunk meg egymásról. Érdemes ezért az Öt kérdés lehetőségét kihasználni, valamint néhány üzenetet váltani az első randevú előtt. Így amikor az első randira kerül a sor, akkor már csak az a kérdés, hogy megvan-e az a bizonyos szikra, a vonzalom a két fél között. A legutóbbi felmérési eredmények szerint az ELITTÁRS oldalon átlagosan hét üzenet után kerül sor az első randira és a Prémium tagok véleménye szerint öt randiból négy jól sikerül.1

Az első benyomás fontossága

David Swanson amerikai író szavaival élve: „Soha nem kapsz második esélyt, hogy jó első benyomást kelts.” Az első randi alkalmával valóban mindannyian szeretnénk a legjobb oldalunkat mutatni a randipartnerünknek. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az ember akár egy tizedmásodperc alatt tud dönteni arról, hogy szimpatikus-e számára valaki. Érdemes ezért mindig önmagunkat adni, még akkor is ha picit izgulunk.

Megjelenés, a személyiség tükre

Egy felmérés szerint nagyon fontos, hogyan jelenünk meg az első randin: a magyarok 76%-a olyan kényelmes ruhát választ, amelyben jól érzi magát, így növeli a magabiztosságát a randin. A nők 29%-a szexi ruhával szeretné elkápráztatni a partnerét, a férfiaknak viszont csupán 11%-a köt nyakkendőt. 2
A megjelenés az első találkozáson sokszor többet elmond rólunk vagy a randipartnerünkről, mint ahogy azt gondolnánk. Az öltözködés ugyan ízlés kérdése, azonban önbizalmunk erősítésében igenis nagy szerepe van, a testbeszéd pedig sokat elárul rólunk. Érdemes ezért úgy öltözni, hogy magabiztosak legyünk, de emellett mindig önmagunkat mutassuk.

Milyen randi helyszínt érdemes választani?

Milyen a tökéletes randi helyszíne? Első szabályként fontos tudni, hogy olyan randihelyet érdemes választani, amely mindkét félnek kényelmes és kellemes. Fontos, hogy a randi partner és mi is egyszerűen megtaláljuk a helyszínt és vegyük figyelembe a helyszín távolságát is, hogy a megbeszélt időpont ne okozzon gondot. Hiszen a pontosság ugyancsak fontos tényezője az első benyomásnak.

Randi egy kávézóban?kávé, randi egy kávézóban

Rengetegen esküsznek arra, hogy az első randi egy kávézóban lehet tökéletes. Miért? Mert alkalmas kötetlen beszélgetésekre, se nem túl hangos, se nem túl steril a környezet. Ha mindketten jól érezzük magunkat, akkor minden további nélkül ihatunk még egy kávét és folytathatjuk a beszélgetést. Ha pedig randipartnerünket máshogy képzeltük el, esetleg nem megy zökkenőmentesen az első találka, egy kávé után egyszerűen, minden bonyodalomtól mentesen befejezhetjük az első randit.

Randi egy étteremben?

Az „első randi” hallatán sokan azonnal egy gyertyafényes, fenséges vacsorára gondolnak. Rengeteg előnye van annak, ha először egy étteremben találkozunk a randipartnerünkkel: egy olyan helyen találkozhatnak, amely némileg különbözik a mindennapok megszokott helyszíneitől, ahol nyugodtan bele tudunk feledkezni egy hosszas beszélgetésbe, anélkül, hogy bármi is elterelné a figyelmünket egymásról a randi alatt. Figyeljünk azonban arra, hogy milyen éttermet választunk randi helyszínnek, fontos, hogy mindkettőnk számára kellemes legyen, ezért mindenképpen egyeztessünk a randi partnerünkkel.

Egy romantikus séta a parkban?

Amennyiben kicsit tartunk a az első találkozástól, egy séta remek megoldás lehet. Séta közben mindig mozgásban vagyunk, így ha kicsit izgulunk is, nem kell arra figyelnünk, hogy ne hintázzunk a széken vagy doboljunk az asztalon. Egyszerűen a friss levegőn, közelebbről megismerhetjük egymást. Ha pedig elfáradunk, könnyedén leülhetünk egy padra.

Olvasson további randi tippeket itt!

Randizzon az ELITTÁRS oldalon és találkozzon az Önhöz illő tökéletes társsal! Regisztráljon most!

Regisztráljon!

Források:

1 ELITTÁRS felmérés 2014 júliusában 567 Prémium tag megkérdezésével

2 ELITTÁRS felmérés 2013 augusztusában az első randevús szokásokról