Első randi Valentin-napon: vajon a világ legjobb vagy legrosszabb ötlete?

Valentin-nap első randi

A szerelmesek ünnepe sok egyedülállónak nem felhőtlen, azonban felmerül ilyenkor a kérdés: elhívna vagy elmenne egy első randevúra egy szimpatikus nővel vagy férfival éppen Valentin-napon? Vajon romantikussá teszi a Valentin-nap az első randit vagy éppen túl nagy nyomást helyez a találkára? Összeszedtük az érveket és ellenérveket, ezek után Önnek már csak döntenie kell: tervezzen-e első randit Valentin-napra egy szimpatikus partnerjelöltjével.

Általában mindenkinek van véleménye a Valentin-napról, sőt valószínűleg ez az egyik olyan ünnep, amiről sokaknak igen erős véleménye is van. Míg természetesen fontos az is, hogy a szerelmesek ünnepén (vagy más ünnepeken) milyen ajándékkal lehet kedveskedni a társnak, az egyedülállókat inkább két téma érdekelheti: érdemes-e randizni Valentin-napon, ha ez lesz az első találka, illetve, ha nincs kilátásban olyasvalaki, akivel szívesen randevúznának, akkor hogyan tudják ezen a napon az egyedülállók igazán jól érezni magukat. Most megmutatjuk, hogy milyen érveket találtunk a Bálint-napi első randi mellett és ellen, a döntést azonban meghagyjuk Önnek.

Február 14-e nagyon romantikus tud lenni, azonban ezzel együtt nagyon zavarba ejtő is – még inkább, ha első randevúja van a szerelmesek napján. Az első randik már általában nagy izgalommal töltik el az egyedülállókat anélkül, hogy a Bálint-nap nyomása helyezkedne a vállukra. Az utóbbi években, a szerelmes filmeknek és a virágboltoknak köszönhetően a napot sokan az év legromantikusabbjaként tartják számon. Amíg a környezet miatt a fő gondolatok a párkapcsolatokon és a szexen járnak, az elvárások igen magasak lesznek.

Ugyanakkor vannak olyanok is, akik szerint a Valentin-nap egyenesen a legrosszabb nap, amire egy első randevút tervezni lehet.

Első randi Valentin-napon? Biztos, hogy nem!

Azok az egyedülálló férfiak és nők, akik még nem kötelezték el magukat, vagy talán nem is szeretnék, sokszor különböző íratlan szabályok mentén élik szerelmi életüket: ha például az ismerkedés még csak a flörtölésnél jár, a Valentin-napi randi elkerülendő, mert túl nagy nyomást jelentene a tökéletes szerelem képe a párkapcsolat ezen korai szakaszában.

A szkeptikusok azt tanácsolják, szervezze az első randit február 14-e előtt vagy után, de ne Valentin-napra. Ha előtte jól sikerül a találkozó és valóban megvan a kölcsönös szimpátia és a szikra, gondolkodhatnak rajta, hogy Bálint-napon is találkozzanak. Az első randi okozta izgalmak egy részén legalább túl lesznek. Ha nem teljesen biztos abban, hogy partnerjelöltjével minden jól fog menni az első randin, azonban mégis szeretne esélyt adni egy lehetséges párkapcsolatnak, érdemes a találkát Valentin-nap utánra tervezni.

Ha inkább kockázatkerülő tehát, érdemes február második felére tervezni az első személyes találkozót. Ezzel el tudja kerülni, hogy a randi mesterkélten romantikus, sok elvárással teli vagy túl érzelgős legyen, és a szimpatikus nőt vagy férfit valódi, nyugodt környezetben ismerheti meg.

Persze, miért ne?Valentin-nap

Sokan úgy vélik, hogy Valentin-napig nem érdemes visszaszámolni egyedülállóként. Sőt, akár azt is mondhatják, hogy depresszív ez a nap. Ezt azonban pozitív gondolkodásmóddal megváltoztathatja. Miért ne randevúzhatna február 14-én? Mit veszíthet vele?

Ha tényleg ez lesz első randevúja, rengeteg lehetőség rejlik benne. Mielőtt azonban elhívná a másikat vagy elfogadná a meghívást Valentin-napra, fontos, hogy tisztázza, ki milyen elvárásokkal vág neki a Valentin-napnak. Milyen fontos a másiknak a nap, egyáltalán fontos-e neki?

Ki tudja, ha úgy tűnik, hogy működik a kémia, talán ez lesz a legemlékezetesebb randevújuk, a jövőben pedig könnyen vissza tudnak emlékezni az évfordulójukra. Ha pedig mégsem tökéletes minden, legalább megismert egy új embert, akivel ha romantikus kapcsolata nem is lesz, barátok közös érdeklődési körrel még mindig maradhatnak.

Nem talált még jelöltet a Valentin-napi randevújához? Regisztráljon most és találja meg az Önhöz illő társat!

Regisztráljon!

Ha úgy döntött, hogy érdemes belevágni a randiba Valentin-napon, mire figyeljen?

1 Óvatosan a túl romantikus helyszínekkel: a város legjobb étterme valószínűleg készül egy fantasztikus Valentin-napi menüvel, talán mégis túl sok lenne egy első randira, aminek a lényege az egymással való ismerkedés. A túlságosan meghitt, intim, vagy hivatalos helyszínek helyett válasszanak egy kicsit lazább stílusú sarki bisztrót vagy kávézót.

2 Kerülje a rózsákat: virágot adni az első randin kedves gesztus lehet, Valentin-napon pedig akár elvárásnak is tűnhet. A rózsa, különösen Valentin-napon talán nem a legjobb ötlet, ugyanis a mély szerelmet, szenvedélyt, romantikát jelképezi, ami egy első randevún talán túlzásnak mondható.

3 Dobja fel az ünnepet: ha meg van róla győződve, hogy randipartnere is túlzásnak tarthat egy doboz drága csokoládét vagy nagy csokor virágot, válogasson inkább apró finomságokat neki.

4 Ismerkedős randevú: mint minden első randin, a Valentin-napin is nagyon fontos, hogy többet megtudjanak egymásról. Ahhoz, hogy valóban ismerkedéssel teljen az első találkozó, válasszanak olyan programot, amely lehetővé teszi a beszélgetést. Választhatnak egy kávézót, ahol egy forró ital mellett ismerkedhetnek, állatkerti sétát vagy más, aktív programot is.

5 A volt párkapcsolatok témáját mellőzze: A szerelmesek ünnepe kéretlenül is sokaknak eszébe juttatja a volt párjukkal való kapcsolatukat vagy elmúlt házasságukat. Ha észreveszi magán, hogy Valentin-napi randiján eszébe jutott volt párja, próbálja magában tartani gondolatait. Az elmúlt kapcsolatokról beszélgetni ráér később is, ha már kialakult az új szerelem, az első randin nem érdemes felhozni sem akkor, ha pozitív, sem ha negatív dolgot említene.

6 Ne várjon semmit: ugyan egy randevú utáni csók tökéletes befejezése lehet egy Valentin-napnak, azonban ez ne legyen elvárás egyik fél szemszögéből sem. Ha valamelyikük kezdeményez, a másik pedig viszonozza azt, az jelenthet szimplán egy pozitív visszacsatolást az estéről, bizonyosságot a következő lépések tekintetében azonban nem feltétlenül.

+1 A legfontosabb azonban, hogy lazítson, ne hagyja, hogy a szerelmesek ünnepe túl nagy nyomást gyakoroljon Önre és a randevújára.

Regisztráljon!

Ön elmenne vagy elhívná partnerjelöltjét Valentin-napon első randira? Írja meg kommentben a cikk alatt véleményét!

Források:

http://www.craveonline.com/site/639201-dos-and-donts-of-a-valentines-day-first-date

http://www.huffingtonpost.ca/2013/02/13/first-date-valentines-day_n_2678435.html

The Valentine’s Day first date: Should you or shouldn’t you?

http://www.proflowers.com/blog/first-date-on-valentines-day