4 ok, amiért az ismerkedős oldalak olyanok, mint az álláskereső portálok

ismerkedős oldalak

Ha kiszemelt egy céget ahol szívesen dolgozna és el szeretne jutni az interjúig, egy fejvadász vagy egy széles ismeretségi körrel rendelkező barát segítsége igen hasznos lehet. Mit csinál azonban akkor, ha úgy dönt, ideje a saját kezébe vennie az irányítást és nem csak várnia arra, hogy mások révén valami történjen? Valószínűleg feltölti az önéletrajzát egy állásportálra és olyan állásokra kezd el jelentkezni, amelyek kielégítik az elvárásait, amelyek esetében az Ön tudása és képességei is megfelelnek a cég várakozásainak, emellett szívesen látná önmagát az adott vállalat csapatában a jövőben. Látja már a hasonlóságok első pontját?

Az álláskereső és az ismerkedős oldalak nagy hasonlóságot mutatnak, hiszen ugyanazokon a folyamatokon kell keresztül mennie ahhoz, hogy elérje a maga elé kitűzött célt: megtalálni az álom munkát, vagy jelen esetben az álom párt. Íme, 4 ok, miért is olyan hasonlóak a munkakereső és az ismerkedős oldalak mechanizmusai:

1 Visszautasítás

Az álláskereső sokszor tapasztalja, hogy jelentkezik egy pozícióra, azonban választ már nem kap a munkáltatótól. Ilyenkor teljesen jogosan gondolja azt, hogy egy „Nem” válasznak is örülne, hiszen akkor kicsit csalódva ugyan, de tiszta gondolatokkal léphet tovább a következő lehetőségre. Hasonló szituációval találkozhatnak a párkereső egyedülállók az online társkereső, ismerkedős oldalakon is. Ha Ön is használja ezeket a szolgáltatásokat, a kommunikáció során ne feledje el beleképzelni magát a másik fél helyzetébe is.

  • Ha olyasvalakitől kapott üzenetet, akivel semmiképp sem tudja elképzelni a közös jövőt, válaszoljon neki nyíltan és őszintén, így a másik könnyedén tovább tud lépni majd a következő partnerjelöltjére, akivel talán boldog, tartós kapcsolatot tud létrehozni.
  • Ha visszautasították, ne bánkódjon, gondoljon arra, hogy egy hosszú távú kapcsolat alapja, hogy mindkét fél megfeleljen egymás követelményeinek. Ha a másik fél valamiért épp úgy gondolja, hogy bár papíron passzolnak egymáshoz, mégsem szeretne Önnel találkozni, akkor valószínűleg a randevú után sem alakult volna ki vonzódás kettejük között. Lépjen tovább és találja meg azt a társat, akivel vonzódnak egymáshoz és valóban minden tekintetben összeillenek!

2 Türelem, rózsát terem

Mennyi ideig tart, amíg megtalálja, amit keres? Ahogy a munkakeresést, úgy a társkeresést sem érdemes sürgetni, ha a tökéletes társat akarja megtalálni. Előfordulhat, hogy a választott ismerkedős oldalon már az első héten találkozik azzal, akivel boldog párkapcsolatban élhet majd, azonban az is elképzelhető, hogy néhány hónapnak el kell telnie, mire egymásra találnak.

  • Képzelje el azt a szituációt, hogy kitölti az adatlapját, feltölti a fényképeit és máris jelentkezik egy társkereső férfi vagy nő, hogy megismerje. Lehetséges, hogy a másik fél már régebb óta regisztrált tag és Önt éppen csak megtalálta. A szituációban Ön igazán szerencsésnek mondható, hiszen gyorsan rátalált arra, akit keresett. Azonban gondoljon bele a másik fél helyzetébe is.
  • A másik fél lehetséges, hogy hónapokig regisztrált tag volt, találkozgatott más egyedülállókkal, de egyik férfinél vagy nőnél sem érezte azt, amit Önnél. Ahhoz, hogy egymásra találjanak, az kellett, hogy a társa türelmes és érdeklődő legyen, és a randevúk során esélyt adjon egy boldog párkapcsolatra, amit végül Önnel sikerült kialakítania. Megérte várni, igaz?

3 A közös hullámhossz fontosabb, mint az egyén

ismerkedős oldalakLehet Ön agykutató professzor és egyben modell, mellékállásban pedig jógaoktató és angoltanár, a végén egy párkapcsolatnál nem az számít, hogy Ön mennyire tökéletes, mint pályázó vagy partnerjelölt, hanem az, hogy mennyire illenek össze a leendő partnerrel. Gondoljon arra, hogy ha Ön meggyőződéses környezetvédő, valószínűleg a világ legvonzóbb, legintelligensebb és legtökéletesebb emberével sem tud majd egy működő, boldog kapcsolatot létrehozni, ha ő egy környezetszennyező vegyi anyagokkal foglalkozó vállalat tulajdonosa és vezetője.

Az ELITTÁRS algoritmusa ezért arra törekszik, hogy úgy ajánljon egymásnak partnerjelölteket, hogy azok a lehető legtöbb pontban teljesítsék az egymással szemben támasztott elvárásokat, valamint személyiségjegyeik tekintetében összeilljenek. Hiszen, ugyanúgy, mint az álláskeresésnél, ha Ön szeret csöndben dolgozni, és egy olyan cégnél kezdi meg a munkát, ahol százan dolgoznak egy közös térben és minden beszélgetésnek fültanúja, egy idő után kiderül, hogy a képességei és a motivációja nem lesznek elegek ahhoz, hogy felhőtlenül boldog legyen a munkahelyén. Ugyanígy működik a párkapcsolatoknál, a társkeresésben is: egy kapcsolat akkor fenntartható hosszú távon, boldogságban, ha minden Önök számára fontos preferencia teljesül.

4 A rugalmasság az egyik legfontosabb sikertényező

Amikor állás,- vagy társkeresésről van szó, az egyik legfontosabb tulajdonság a rugalmasság. Ha össze tudja szedni magát és képes az újrakezdésre az igazán nehéz időszakokban is, az segítségére lehet abban is, hogy ne hagyja ki a pártalálás lehetőségeit.

És végül, de nem utolsósorban, a rugalmasság segít abban, hogy képes legyen külső szemlélőként figyelni magára, meglátni a korábbi kapcsolataiban rejlő hibákat, valamint ahhoz is hozzájárul, hogy tanuljon belőlük és a legjobbat hozza ki Önmagából. Mind a szerelemben, mint a karrierben talán ez a legfontosabb. Így Önmagát teljesen megismerve már könnyebben megtalálja azt a társat, akire igazán szüksége van és egymás támaszai lehetnek akár egy életen át.

Készen áll arra, hogy megtalálja az Önhöz illő társat egy hosszú távú kapcsolatra? Regisztráljon még ma!

Regisztráljon még ma az ELITTÁRS oldalára!