Második randi: ki kezdeményezzen?

második randi

Az első randevún túl vannak, és úgy tűnik, hogy minden pontosan úgy sikerült, ahogy az a nagykönyvben meg van írva: együtt nevettek, teljes mértékben megértették egymást, érdekes témákról beszélgettek és még a kémia is stimmelt. Éppen elváltak a találka után, máris arra gondol, mikor láthatja újra az illetőt, azonban felmerül Önben a kérdés: hogyan tovább? Mikor és hogyan kerül sor a második randira? Olvassa el az ELITTÁRS tippjeit!

Ki kezdeményezze a második randit?

Az ELITTÁRS egy korábbi kutatása a felhasználók randevúzási szokásait vizsgálta. A felmérésből kiderült, hogy a nők a kávézókat preferálják az első randi helyszínéül (52 százalék), míg a férfiak a kávézók mellett a szabadtéri programokat is hasonlóan alkalmasnak tartják az első találkára.

Ha már a második randiról van szó, az ELITTÁRS vizsgálata alapján a nők úgy gondolják, hogy az ő kezükben van a döntés, hogy sor kerül-e rá. Kérdés azonban, hogy ez valóban a gyakorlatban is így van-e. A felmérés során a válaszadó nők 77 százaléka mondta azt, hogy az első randevú után ő az, aki dönt, lesz-e folytatás. A férfiaknak valamennyivel kevesebb, 68 százaléka vélekedett úgy, hogy rajtuk áll, a második randi létre jön-e.

Második randi: ki dönt?

Ugyan a felmérés eredményei szerint a nők magabiztosan úgy gondolták, hogy ők döntenek arról, hogy lesz-e a második randi, a kezdeményezést a férfiaktól várják. A nőknek csupán 4 százaléka venné a kezébe az irányítást és hívná el a férfit a második randevúra, közel 50 százalékuk egyszerűen várna, amíg a férfi keresi őket, 47 százalékuk pedig küldene egy kedves köszönő üzenetet a férfinak, ezzel jelezve érdeklődését iránta. A férfiak 63 százaléka azonban magabiztosan elhívná a második randira a nőt, akivel találkozott.

Az ELITTÁRS tippjei a második randi kezdeményezésére

Ugyan a tradíciók és a fent említett kutatás szerint is inkább a férfiak kezdeményezik a második randit, az ELITTÁRS szerkesztősége úgy gondolja, hogy elmúltak azok az idők, amikor meg kellene felelni bármilyen szigorú protokollnak a társkereséssel kapcsolatban. Akár férfiként keres nőt, akár nőként keres férfit, ideje, hogy a kezébe vegye az irányítást, és ha az első találka jól sikerült, hívja el partnerét egy második randira!

kontra Randi tippek: ezeket kerüljék el a második randin

1 Randi egy moziban vagy olyan helyen, ahol nem lehet beszélgetni

A második randi megismerkedésük elejének számít, ezért érdemes helyszínként olyan helyet választani, ahol még többet megtudhatnak egymásról és tovább mélyíthetik a beszélgetésüket.

2 Nagy baráti találkozó

Egy bizonyos idő után érdemes bemutatni egymást a különböző baráti társaságoknak, azonban ezzel igazán ráérnek még. Így mindketten önmagukat adhatják és tudnak csak egymásra figyelni, anélkül, hogy bárki megzavarná az ismerkedésük folyamatát.

3 TV nézés, sportmérkőzés nézése otthon

TV-t nézni szórakoztató lehet olyasvalakivel, akit már ismer vagy akivel nem szeretne mély beszélgetésekbe bonyolódni. Azonban a második randi értékes idejét, amit leendő partnere megismerésével tölthet, érdemes mással tölteni.

4 Ugyanazt csinálni, mint az első randin

Ha az első randevún egy kávézóba vagy étterembe ültek be, érdemes a második randi helyszínéül ettől legalább egy kicsit eltérő helyszínt, vagy programot választani, így ismét egy új közös élménnyel gazdagodhatnak.

Érdemes észben tartani, hogy egy tartós, komoly kapcsolatban a pár a legtöbb közös idejét nem ágyban összebújva tölti, inkább beszélgetéssel. Ezért is fontos, hogy a lehető legtöbb érdekes dolgot megmutassa meg magáról, és erre társának is lehetőséget adjon. Így megtudhatják, mi vár Önökre, ha arra kerül sor, hogy egy hosszú távú kapcsolatba kezdenek egymással. Ahhoz, hogy a partnere Önt érdekesnek lássa, érdemes érdekes dolgokat is csinálni! Az, hogy kinek mi az érdekes, nagyban változhat. Azonban az ELITTÁRS személyiségtesztje megteszi a társkeresés első lépését és olyan partnerjelölteket ajánl Önnek, akiknek hasonló az érdeklődési körük az Önével.

pro ikonRandi tippek: ezeket érdemes kipróbálni a második randi alkalmával

1 Sportoljanak

Sport alatt gondoljon egy hosszú sétára, túrára, biciklizésre vagy evezésre. A lényeg, hogy tudjanak közben beszélgetni. Ha van olyan sportág, amiben mindketten otthon vannak, egy játékos megmérettetésbe is belemehetnek, például a teniszpályán. Ez is hozzásegítheti Önöket ahhoz, hogy a másik személyiségét jobban megismerjék.

2 Szervezzenek szabadtéri programot

Hajókázás a közeli tavon, állatkert vagy piknik a parkban. Ezek mindegyike olyan program, amely lehetőséget biztosít a kommunikációra és közben élvezetes is!

3 Üljenek be egy különleges étterembe

Lehet ez szokatlan az étel szempontjából, ha valamilyen ország konyháját még egyikük sem próbálta, esetleg egy vacsora teljes sötétségben. Mindkettő igazán izgalmas lehet.

4 Vegyenek részt kulturális eseményeken

Koncertek, kiállítások vagy múzeumok. Minden, ahol megtudhatnak egymásról valami újat.

Készen egy új kihívásra és valaki különleges megismerésére? Regisztráljon most!

Regisztráljon!

Önnek vannak tippjei a második randira? Ossza meg őket a cikk alatt kommentben!