Hogyan írjunk egy online társkeresőn? Mit tegyünk és mit ne?

társkereső profil

Rengeteg szórakoztató vagy értetlenkedő történetet hallunk egyesek társkereső adatlapja és a valóság közötti különbségről olyanoktól, akik az interneten keresik a párjukat. Míg ezeket a történeteket utólagosan valószínűleg igenis szórakoztatónak tartja a család és a barátok, a társkereső egyedülállók számára akár frusztráló élményként maradhatnak meg.

Az ELITTÁRS felmérésének eredményei

Előfordul, hogy időt, energiát és érzéseket nem sajnálva találkozunk valakivel, aki az online jelenléte alapján nagyon is szimpatikus számunkra. Ha az első találkozás során a várt reményeket azonban nem váltja be, félrevezetettnek, csalódottnak érezhetjük magunkat, és csökken az esélye annak, hogy az illetővel valaha is romantikus kapcsolatba kerüljünk. Az ehhez hasonló szituációk iróniája, hogy ha a társkeresők önmagukat adják, és nem szépítenek egyik tulajdonságukon sem, sokkal nagyobbak az esélyeik arra, hogy megtalálják a hozzájuk érdeklődési körben, személyiségben, korban illő, az elvárásaiknak megfelelő társat az interneten.

Melyek azok az általános hibák, amelyeket az online társkeresőkön regisztráltak elkövetnek, és hogyan vélekednek róluk más társkeresők? Az ELITTÁRS az oldal szerkesztősége a regisztrált társkeresőkhöz fordult a kérdéssel, és egy felmérés keretében több mint 600 egyedülállót kérdezett meg a témában.*

Mely témákra derült fény a felmérésből? Miért olyan fontosak ezek a kérdések a társkeresők számára? Olvassa el ezeket a tanácsokat, hogy több első randevúra legyen lehetősége és megtalálja azt a társat, aki megfelel az elvárásainak és a személyiségjegyeik összeillenek!

A válaszadók 73%-a nem szerepelne társkeresőn profilkép nélkül.profilkép

És Ön? Szakértők szerint, ha nem csatolunk fényképet a társkereső adatlapunkhoz, a többi társkereső dolgát nehezítjük meg, hiszen nehezebben kapcsolják össze az adatlapot egy létező személlyel. Friss kutatás bizonyítja, hogy az internetes kommunikáció során használt emotikonokra ugyanúgy reagálunk, mint amikor igazi arcokat látunk, ugyanis az agyunkban ugyanazok a folyamatok játszódnak le, mint amikor igazi emberek arcával és kifejezéseivel találkozunk. Ha valakinek ránézünk a fotójára, a testtartására, milyen az arckifejezése, milyen ruhát visel, felépítünk magunkban egy képet a személyről és a személyiségéről. Ha mindezeket megmutatjuk másoknak (egy fényképpel), sokkal több információ alapján tudnak dönteni arról, hogy felvegyék-e velünk a kapcsolatot.

Érdemes még figyelembe venni azt is, hogy amikor korlátozott mennyiségű információval rendelkezünk, az agyunk kipótolja a hiányzó részleteket és olyasvalamit helyettesít be, amire igazán vágyunk. Ha tehát egy társkereső nem lát rólunk fényképet, és a fantáziája alapján születik egy elképzelése rólunk, majd az első találkozáskor teljesen mást lát, mint amire számított, összekavarodhat, és előfordulhat, hogy ez tönkretesz egy olyan randevút, amely egyébként jól sikerült volna. Ha a partnerjelöltjeink tudják, hogyan nézünk ki, még mielőtt találkoznánk, inkább a személyiségünkre fognak koncentrálni, valamint arra, hogy valóban összeillünk-e.

A társkeresők 61 százaléka szerint a nyelvtani és helyesírási hibák a legsúlyosabbak, amelyeket elkövethetünk az adatlapunkon.

A gyenge helysírás és a nyelvtani hibák több okból kifolyólag jelenthetik az érdeklődés elvesztését valaki iránt: egyrészt azt sugallhatja, hogy nincs meg az az alapműveltségünk, amely egy tartalmas beszélgetésre alkalmas, másrészt azt is jelentheti, hogy a társkeresési szándékaink nem komolyak, hiszen nem szántunk kellő figyelmet és időt az adatlapunk kitöltésére.

Olvassa el idekapcsolódó cikkünket: Így írjon tökéletes első levelet!

Amikor egy állásra jelentkezünk, gondosan ügyelünk arra, hogy az önéletrajzunkban ne legyenek elgépelések vagy nyelvtani hibák. A társkereső adatlapunkat nevezhetjük akár a randi önéletrajzunknak is, ez ugyanis pont ugyanolyan körültekintést és figyelmet igényel. Ha érthetetlen, hibákkal teli a profilunk, rengeteg kérdés merülhet fel a partnerjelöltünkben, ezért előfordulhat, hogy egyszerűbb számára, ha egyszerűen tovább lép egy olyan profilra, amely tulajdonosa tisztán fogalmaz. Egy kesze-kusza vagy olyan kérdések merülhetnek fel valakiben, mint: ha ennyire hanyag módon ír, vajon ugyanígy fog viselkedni velem is? Biztos nem olyan fontos neki a randevúnk, talán nem is értékeli majd az időmet, igénytelenül fog megjelenni és biztosan elfelejti, hogy elköteleződött mellettem, ha mégis egy pár leszünk. Talán túlzásnak és erőltetettnek tűnhet mindez, és valószínűleg csak kevés társkeresőben alakul ki tudatosan ez a vélemény, azonban tudat alatt az agyunkban végigpörögnek a kérdések és könnyedén figyelmen kívül hagyhatjuk egy partnerjelölt profilját.

Regisztráljon!

A 6 legriasztóbb hiba az adatlapokon

A férfiak szerint:
1. Nyelvtani és helyesírási hibákTárskereső férfi
2. Egoista kijelentések
3. Pontatlan állítások
4. Közhelyek használata
5. Negatív kijelentések
6. Szexuális utalások

A nők szerint:
1. Nyelvtani és helyesírási hibák
2. Egoista kijelentések
3. Szexuális utalások
4. Negatív kijelentések
5. Pontatlan állítások
6. Közhelyek használata

Az legérdekesebb tény, hogy a felmérésben mind a nők, mind a férfiak ugyanazt a hat tényezőt jelölték meg a hat legzavaróbbként, amelyek miatt többek között azonnal tovább ugranának egyik adatlapról a másikra.

Tipp: próbálja elkerülni ezek használatát mind az adatlapon, mind az üzenetekben! Könnyen elképzelhető, hogy ezek miatt érdeklődnek kevesebben Ön ránt és ez nyilván valóan kevesebb első randevúhoz is vezethet.

Nyelvtani és helyesírási hibák

A szexuális utalások éretlenségre utalhatnak, valamint arra, hogy nem érdekel bennünket egy tartós kapcsolat, csak a szexuális része. Ha egy komoly társkereső oldalon regisztráltunk, mint az ELITTÁRS, néhány ilyen megjegyzéssel könnyedén eltántoríthatjuk a többi egyedülállót attól, hogy kapcsolatba lépjenek velünk, hiszen valószínűsítjük így, hogy tovább lépnek, amint elolvasták a profilunkat.

A negatív kijelentések általában azt sugallják, hogy fárasztóak lehetünk, nehéz lehet élvezni velünk kettesben az időt, és sok idő és munka lesz, hogy egy boldog embert faragjanak belőlünk. Ha úgy tűnik, hogy egy társkereső nagyon is negatív, a romantikus jövő félelmetesnek és nemkívánatosnak tűnhet vele másoknak.

A pontatlan állítások az erőfeszítés hiányát közvetíthetik, ami könnyedén jelentheti azt, hogy nem kifejezetten érdekel minket, hogy megtaláljuk a társunkat, vagy arra is következtethetnek, hogy inkább szeretnénk elrejteni, hogy kik is vagyunk valójában, amely félelmetes is lehet. Egyik megoldás sem tűnik vonzónak, ha a másik fél helyébe próbáljuk képzelni magunkat. A online társkeresőkön ismerkedők számára kulcsfontosságú, hogy vonzódjanak már a személy önmagáról alkotott leírásához is, ezért adjuk meg, amire vágynak, így számunkra is könnyebb lesz megtalálni azt a személyt, akit valóban keresünk.

Az első benyomás

Az egoista kijelentések sokak számára kifejezetten ellenszenvesek, hiszen azt sugallják, hogy önteltek vagyunk és a párunk mindig is csak a második legjobb lehet a szemünkben.

A közhelyek túlzott használata valószínűleg nem fog abban segíteni, hogy az adatlapunk kitűnjön mások adatlapjai közül, hiszen az adatlapnak pont az a lényege, hogy a miatt keltse fel valaki érdeklődését irántunk, mert önmagunkat adjuk. A közhelyek ugyancsak az erőfeszítés hiányát feltételezik, valamint, azt, hogy nincs bennünk semmi különlegesség.

Mind különlegesek vagyunk, ezért fontos, hogy azt az oldalunkat mutassuk másoknak, amely ilyen különlegessé tesz, minket, amik mi magunk vagyunk. Ez fog hozzásegíteni minket ahhoz, hogy megtaláljuk azt a személyt, akinek olyannak tetszünk, amilyenek valójában vagyunk.

Regisztráljon inygenesen az ELITTÁRS oldalra most!

Források:

* A felmérés 2014 októberében készült, 613 ELITTÁRS felhasználó megkérdezésével. Átlagéletkor: 52 év. Válaszadók: 55% nő, 45% férfi.