Hogy mondjam el neki, hogy nem szeretnék vele kapcsolatot?

kíméletes visszautasítás

Előfordul, hogy egy partnerjelölttel, randevúpartnerrel mégsem találjuk meg a közös hangot, vagy egyszerűen hiányzik a vonzalom, amely fontos alapja egy boldog, hosszú távú kapcsolatnak. Sokunkban felmerül a kérdés, hogy hogyan mondjuk el a másiknak, hogy nem látjuk a közös jövőnket anélkül, hogy megbántanánk, vagy további reményt adnánk neki a kapcsolatra. Íme, néhány segítő jó tanács.

Kellemetlen dolog megosztani valakivel, hogy mégsem érdeklődünk iránta, azonban fontos, hogy néhány illem és íratlan alapszabályt betartsunk. Első és legfontosabb pontként érdemes megjegyezni, hogy kezeljük a másik felet úgy, ahogy ellenkező esetben szeretnénk, hogy ő kezeljen minket.

Ne várjunk a jó pillanatra!

Ha biztosak vagyunk benne, hogy a randevúnak vagy a kapcsolatnak nem lehet jövője, érdemes a döntésünket minél előbb megosztani a másik féllel. Gondoljunk arra, hogy ő is egy komoly, hosszú távú párkapcsolatot keres, mint mi, ezért a legtisztességesebb megoldás, ha rögtön elmondjuk neki, hogy nem érdeklődünk iránta. A megfelelő pillanatra nem érdemes várni, hiszen sosem lesz jó érzés ezt a másik tudtára adni.

Fő az őszinteség!

Valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy nem minden randevú lehet tökéletes és nem minden randevúból lesz hosszan tartó, boldog párkapcsolat. Ezért ha nem érezzük, hogy működik a kémia kettőnk között, vagy úgy látjuk, hogy mégis különböző elképzeléseink vannak, akkor érdemes őszintén elmondani azt a randevúpartnerünknek. A furcsa, mondvacsinált kifogások inkább csak rontanak a helyzeten, az őszinte indoklást azonban senki sem fogja személyes sértésnek venni.

Csak személyesen!visszautasítás

Rengeteg időt töltünk az interneten, valószínűleg az illetőt is a világhálón ismertük meg, ezért néha egyszerűbbnek látszik, hogy e-mailen keresztül, üzenetben vagy egy telefonbeszélgetésben mondjuk meg a másiknak, hogy nem szeretnénk vele egy pár lenni. Ezeket a megoldásokat csak abban az esetben tarthatjuk elfogadhatónak, ha még nem találkoztunk személyesen. Ha már túl vagyunk az első randevún, akkor a legkorrektebb, ha egy személyes beszélgetésen mondjuk el neki vagy már rögtön a randevú végén.

A „nem” legyen határozott!

Amennyiben valóban biztosak vagyunk abban, hogy nem szeretnénk a randevúpartnerünkkel többször találkozni, legyünk határozottak. Az utalgatások és „talánok” félreérthetők lehetnek, így hamisan kelthetünk reményt a másikban, aminek a vége csak a megbántás és megbántódás lehet. Ne hívjuk el még egyszer kávézni vagy kirándulni, esetleg sportolni, azt emlegetve, hogy legyünk jó barátok. Legyünk határozottak és ne játsszunk a másik érzéseivel.

Legyen tapintatos!

Az, hogy őszintén, határozottan elmondjuk, hogy miért nem szeretnénk kapcsolatot a randevúból, nagyon fontos. Azonban vegyük figyelembe, hogy mindannyiunknak vannak érzései, a legtöbben tisztában vagyunk a kisebb-nagyobb hibáinkkal is. A randevúpartnernek éppen elég fájdalmas a visszautasítás magában is, ezért nem érdemes beletiporni a lelkébe, elég, ha pusztán a tényekre hivatkozunk, a külsőségeket, bántó megjegyzéseket viszont hanyagoljuk.

Legyen barátságos!

A világ kicsi, bárhol, bármikor összefuthatunk a randevúpartnerünkkel a továbbiakban is. Váljanak el úgy az útjaink, hogy ha legközelebb véletlenül összefutunk, akkor ne érezzük magunkat kínosan.

Önnek vannak tippjei a kíméletes visszautasítás vagy szakítás módjára? Ossza meg velünk a cikk alatt kommentben őket!