Mit rejt a keresztnév egy társkereső adatlap mögött?

kedvelt nevek társkereséskor

Általában a név alakítja ki az egyik első benyomást, amit egy másik emberről alkotunk. Ismerőseink, híres emberek, vagy egyszerűen a név csengése alapján sokszor azonnal kialakul valamilyen érzés bennünk a név hallatán. Különösen igaz ez, ha ez az egyik egyetlen információ, amivel egy ismeretlenről rendelkezünk. Ilyen például, amikor egy partnerjelölt mosolyt küld vagy üzenetet ír nekünk, esetleg mi látogatunk el az adatlapjára.

Egyesek tovább mennek ennél és úgy vélik, a nevekből különböző megközelítéssel sok mindent ki tudunk olvasni. A névmisztika követői azt állítják, hogy nevünk tükrözi a legfontosabb személyiségjegyeinket, feladatainkat az életben. Mások a név eredetéből vagy épp kezdőbetűjéből vonnak le következtetéseket viselője tulajdonságaira. Vannak olyanok is, akik társukkal való összeillőségüket tesztelik neveiken alapuló kalkulációkkal.

Az ELITTÁRS inkább a pszichológia és a matematika tudományában bízik, ha az összeillőségről van szó, ezért a módszerünk is e tudományokon alapszik. Érdekességképp azonban most azt vizsgáltuk meg a felhasználók adatait elemezve, hogy statisztikai alapon melyik az a top öt név, amely a legvonzóbb, legintelligensebb, legviccesebb és leghűségesebb egyedülállók adatlapjait rejti.

A nevek sorrendje a regisztráció során kitöltött személyiségteszten alapszik. Mint ahogyan azt bizonyára tudja, a teszt során a társkeresőnek számos kérdésben kell saját magát értékelnie, és egy 0-tól 7-ig terjedő skálán meghatároznia, hogy egy adott tulajdonság mennyire jellemző rá. A lenti top ötös listákon szereplő nevek legalább 100 adatlap tulajdonosának nevei, az azonos nevű felhasználók válaszainak átlagai alapján jött létre a rangsor.

Nevek és tulajdonosaik - ELITTÁRS infografika

Megnyerő Marcell és Bomba Bianka – a magukat legvonzóbbnak tartók

A Marcellek gondolják magukról, hogy ők a legvonzóbbak, szorosan követik őket a Balázsok, Kristófok, Dánielek és Ádámok. A nők közül a Biankára hallgatók tartják magukat a legattraktívabbnak, őket a Lilik, Alexák, Flórák és Ramónák követik a toplistán.

A sorrend az ELITTÁRS oldalra történő regisztráció során kitöltött személyiségteszt alapján állt fel. A válaszadók egy 1-től 7-ig terjedő skálán a „Mennyire igaz Önre az alábbi állítás? Attraktív.” című kérdésre sorolták be önmagukat.

Ez is érdekelheti: Mi számít vonzónak a megjelenésen kívül? 5 fontosabb tulajdonság, mint a külső

Angelika-caj és Humor Henrik – a társkeresők legviccesebbjeivicces szituáció

Magyarország legviccesebb férfi egyedülállói sorban a Henrik, Árpád, Csongor, Arnold nevűek, a ranglistán ötödikként a Kornélok viccein kacagnak a legtöbbet – legalábbis szerintük. A legjobb humorérzékkel rendelkező nők az Angelikák és Adrik, mögöttük a sorban a Fanni, Cintia, Orsi nevű hölgyek adták maguknak a legtöbb humorpontot átlagosan.

A válaszadók egy 1-től 7-ig terjedő skálán a „Mennyire jellemző Önre az alábbi állítás? Megvan az a képességem, hogy másokat megnevettessek.” kérdés alapján sorolták be önmagukat.

Lojális Ili és Ragaszkodó Richárd – a hűséges hódolók

A személyiségteszt rákérdez arra is, hogy mennyire jellemző a hűség az egyedülállókra. A férfiak közül a Richárd nevűek tartják magukat átlagosan a legragaszkodóbbnak, az erősebb nem körében azok a következők a listán, akiket Norbertnek, Arnoldnak, Dánielnek és Gergelynek hívnak. Úgy tűnik, az Angelikák nem csak humorosak, de hűségesek is, ők kerültek a dobogó második fokára a nőknél, aranyérmesek az Ili nevűek, a harmadiktól az ötödik, pontszerző helyre pedig a Nikoletták, Juliannák és Ramónák sorolták önmagukat a témában.

A válaszadók egy 1-től 7-ig terjedő skálán a „Mennyire jellemző Önre az alábbi tulajdonság? Hűséges.” című kérdésre sorolták be önmagukat.

Zseni Zsombor, Lángész Lili – a legokosabbak

okos nőLegokosabbnak a Zsomborok tartják magukat, őket követik az Áron, Bertalan, Kornél és Mátyás névvel rendelkező társkereső férfiak sora. A nőknél pedig Lili, Hanna, Ria, Léna és Marietta az okossági sorrend, természetesen itt is önmaguk értékelése alapján.

A válaszadók egy 1-től 7-ig terjedő skálán a „Mennyire jellemző Önre az alábbi tulajdonság? Okos” című kérdésre sorolták be önmagukat.

Úgy tűnik tehát, hogy ha a négy tulajdonság közül kettővel mindenképpen rendelkező társat szeretne, érdemes mindenképpen megnyitni a Lilik, Angelikák, Ramónák, Dánielek és Kornélok adatlapjait, ki tudja, lehet, hogy valamelyik lesz az Ön számára tökéletes társ!

Azonban ne feledje el a legfontosabb tudnivalót a nevekkel kapcsolatban! Általában nevünket nem mi választjuk magunknak, hanem szüleink, így ha olyan partnerjelöltet javaslunk Önnek, akinek neve csengése alapján előítéletei vannak, hessegesse el ezeket a gondolatokat! Az ugyanis, hogy az ELITTÁRS algoritmusa lehetséges partnerként ajánlja Önnek az illetőt azt jelenti, hogy személyiségük és egymás, illetve a párkapcsolat iránti preferenciáik összeillenek és ezek alapján képesek lehetnek egy hosszú távú, boldog párkapcsolat létrehozására. Sok sikert kívánunk!

Regisztráljon!