Randi tippek: 4+3 tipp a sikeres randevúhoz

randi tippek

Az ismerkedés egyik fontos lépése az első randevú. Akár kezdő, akár haladó randizók vagyunk, az első találkozás előtt általában mindannyian izgulunk. De hogyan készüljünk az első randevúra? Olvassa el a randi tippeket!

Íme a randi tippek, amik segítenek, hogy a randin már csak a partnerünkre kelljen koncentrálnunk:

1 Tervezzünk előre!

Találjuk ki előre, hogy hová megyünk, hol találkozunk, és mit csinálunk. Persze a spontaneitás sokaknak imponál, azonban érdemes figyelni arra is, hogy a találkát ne akadályozza meg a rossz idő, egy forgalmi dugó, egy elhalasztott koncert vagy egy bezárt kiállítás. A szervezéskor azt is gondoljuk végig, hogy melyik a legmegfelelőbb időpont számunkra. Lehet, hogy egy hétvégi kávézás vagy egy közös reggeli a szomszédos kávézóban mindkettőnknek jobban passzol, mint egy vacsora az egész napos munka után. Az ELITTÁRS egy korábbi felméréséből kiderül, hogy a nők 54%-a és a férfiak 38%-a legszívesebben kávézni menne az első randevú alkalmával és a megkérdezetteknek átlagosan 34%-a csinálna szabadtéri programot.1 Érdemes tehát mozi vagy színház helyett egy olyan helyszínt választani a városban, amely megfelelő egy beszélgetésre.

2 Ne izguljunk túlságosan!

Vegyünk egy mély levegőt és gondoljunk arra, hogy ez csak egy bemutatkozás. Nem minden randevúnak kell egy életen át tartó kapcsolatba futnia, hagyjuk tehát kibontakozni a találkozást és várjuk meg, hogy szimpatikusak vagyunk-e egymásnak. Az ELITTÁRS algoritmusa már egymásnak ajánlott bennünket, ami azt jelenti, hogy közös témánk már biztosan lesz, emiatt tehát nem érdemes aggódni. Ami a külsőt illeti, öltözzünk úgy, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ez növeli a magabiztosságunkat, ami a hódítás egyik alapja.

3 Tudjuk kivel találkozunk!

Bár sokan vallják azt, hogy jobb hamar személyesen találkozni, a randevúra már érdemes úgy elmenni, hogy tudunk pár dolgot a partnerünkről. Amennyiben épp több személlyel is levelezünk egyszerre, ügyeljünk arra, hogy ne keverjük össze levelezésünket egy másik partnerjelölttel!

4 Adjunk időkorlátot!

Előfordulhat, hogy nem működik a kémia és mégsem egymásnak teremtettek minket. Így ha előre megmondjuk, hogy mennyi időnk van a találkozóra, kínos pillanatok nélkül elválhatunk egymástól. Ha pedig jól sikerül a randevú, miért ne tarthatna hosszabb ideig, mint az előre megbeszélt időkeret?

EZ IS ÉRDEKELHETI: Őszi randi tippek az ELITTÁRS oldaltól

Randi tippek: Mire figyeljünk a randevún?randi tippek

+1 Koncentráljunk a partnerünkre! Ha nem önmagunkkal, hanem a partnerünkkel foglalkozunk, sokkal kevésbé leszünk feszültek. Egy hosszú távú kapcsolat alapja a felek közötti kommunikáció, ezért szenteljünk maximális figyelmet a partnerünknek, legyünk érdeklődőek, és ne nyomogassuk a telefonunkat, legjobb, ha rá sem nézünk. Akkor se aggódjunk, ha esetleg kínos csend alakul ki pár percre, ez teljesen természetes, minden randevúnak és beszélgetésnek megvannak a hullámhegyei- és völgyei.

+1 Ne vigyük túlzásba az alkoholfogyasztást! Egy pohár bor vagy pezsgő nagyon jól oldja a feszültséget, azonban ha igazán szeretnénk megismerni a partnerünket, figyeljünk a megfelelő mennyiségre!

+1 És végül randi tippek közül a legfontosabb: nem kell mindenképpen megfelelnünk a tökéletes nő vagy férfi képének, csak adjuk önmagunkat és érezzük jól magunkat! Természetesen fontos, hogy pozitív első benyomást tegyünk a partnerünkre, azonban mindig legyünk őszinték és ne próbáljunk meg másnak látszani. Nem kell bizonyítanunk senkinek semmit, hiszen az egyetlen célunk, hogy kiderüljön, hogy összeillünk-e a nővel vagy férfivel.

Ön milyen randi tippeket adna? Mi vált be és mi az, ami rossz tanácsnak bizonyult? Mondja el a véleményét a cikk alatt kommentben!

Regisztráljon ingyenes az ELITTÁRS oldalra!

Források:

1 ELITTÁRS felmérés az első randevús szokásokról 2111 fő megkérdezésével, 2013. augusztus