Újév: így tartsa be a fogadalmait!

újévi fogadalmak

Mindenki tudja milyen nehéz az újévi fogadalmaink betartása, hiszen a jól berögződött szokások sokszor már rövid időn belül újra visszaköszönnek. Íme, néhány tipp, amelyek segítenek, hogy az újévi fogadalmakat hosszú távon is be tudjuk tartani a következő évben.

Legfontosabb: az akaraterő

Kevesebb alkoholt fogok inni, abba hagyom a dohányzást, többet fogok sportolni – ami az újévi fogadalmakat illeti, talán ezek a legnépszerűbbek. Valószínűleg mindannyian határoztunk már el valami hasonlót, például, hogy megtaláljuk az Igazit. Felmerül azonban a kérdés: ezek vajon a mi személyes fogadalmaink vagy inkább tipikus újévi fogadalmak, amik valójában kevéssé egyeznek saját céljainkkal és terveinkkel a következő évre?

Az újévi fogadalmak sikeres megvalósításának érdekében fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy melyek a saját céljaink, azonban mindenekelőtt a legfontosabb, hogy őszintének kell lennünk Önmagunkkal, hiszen csak így tudjuk hosszútávon betartani azt, amit kitűztünk magunk elé.

Az örök klasszikus: megtalálni a társat

A fennmaradó siker fejben dől el: tartsuk szem előtt, hogy pontosan min szeretnénk változtatni, ezt hogyan fogjuk elérni és mindenekelőtt, hogy miért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk megvalósítani.

Mielőtt úgy döntünk, hogy ha törik, ha szakad, idén megtaláljuk a társunkat, érdemes végig gondolnunk, hogy vajon mégis boldogok vagyunk-e egyedülállóként. Ha azonban biztosak vagyunk abban, hogy az egyedüllét helyett párkapcsolatban szeretnénk élni, ragadjuk meg az alkalmat, hogy ne csak egy beteljesületlen fogadalom maradjon a vágyunk!

top 10 újévi fogadalom

Mindent csak sorjában

Fontos, hogy ne válasszunk túl sok újévi fogadalmat valamint határozzunk meg különböző szakaszokat, hogy könnyebben elérjük céljainkat. Nagy segítség lehet, ha például kisebb emlékeztetőket állítunk be meghatározott időközönként, vagy barátaink, családunk támogatását kérjük, hogy mindig szem előtt tudjuk tartani a vágyott állapotot. Ha sikerült elérnünk az egyik szakaszban kitűzött célt, jutalmazzuk meg magunkat! Tekintsünk vissza büszkén azokra a szakaszokra, amelyeket már teljesítettünk és ne csak azt lássuk, hogy mennyi minden van még hátra.

Jelszó: motiváció

Az újévi fogadalmak sikerének titka saját magunk ösztönzésében rejlik. Amennyiben éppen úgy érezzük, hogy alább hagyott a motivációnk, emlékeztessük önmagunkat, hogy mire törekszünk és miért dolgozunk, legyen szó arról, hogy egyedülálló szülőként több időt szeretnénk a gyerekeinkkel tölteni, vagy éppen arról, hogy az Igazit keressük.

Természetesen az önfegyelem sem hiányozhat ilyenkor az életünkből. Ösztönözzük önmagunkat és mindig tartsuk szem előtt, hogy hogyan fejlődtünk, miben változtunk, amióta elköteleztük magunkat a változás iránt, így az újévi fogadalmakat már gyerekjáték lesz betartani.

Ha akár egy pillanatra is elvesztettük a lelkesedésünket, hogy új kapcsolatba kezdjünk, gondoljunk vissza pár randevúra, ahol ugyan a találkából nem alakult ki szerelem, azonban érdekes ismeretség nagyon is! És persze, ki tudja, lehet, hogy az Igazival már a következő randin találkozunk!

újévi fogadalmakÚj év = új szerelem?

Az új év jó alkalom arra, hogy valami újat próbáljunk ki. Gondoljunk akár olyan tevékenységekre is, amelyeket eddig kerültünk, vagy nem mertünk megtenni és kerüljenek fel az újévi fogadalom listára ezek is. Gyakran ugyanis olyan pozitív csalódás is érhet minket, amire egyáltalán nem számítottunk és sohasem gondoltuk volna, hogy tetszeni fog!

Legyünk bátrak és nyitottak, például szólítsunk le akár olyasvalakit is, aki egyáltalán nem az esetünk vagy iratkozzunk be egy tánciskolába! A lényeg, hogy érezzük jól magunkat, így az újévi fogadalmak betartásával már semmi sem állhat a szerelem útjába!

Ön mit fogadott meg az idénre? Írja meg kommentben a cikk alatt!

Regisztráljon az ELITTÁRS oldalra!