Vasárnapi zárva tartás: mit tegyünk a szabadidőnkben?

vasárnapi zárva tartás

Sokak számára a boltok vasárnapi zárva tartása első hallásra igenis zavaró lehet és felmerülhetnek a kérdések: mikor és hol fogok akkor bevásárolni? Igaz, a boltok vasárnapi nyitva tartásának megszűnésével a nagy bevásárlást, ruhapróbálást vagy lakásunk berendezését másik napra kell halasztanunk, azonban fogjuk fel pozitívan a dolgot: számtalan lehetőségünk nyílik arra, hogy a vasárnapjainkat hasznosan és élvezetesen töltsük el, új szokásokat alakítsunk ki, miközben teszünk azért, hogy jobban érezzük magunkat a hétköznapokon is.

1 Mozogjunk!

Sport: A vasárnap remek alkalom lehet arra, hogy foglalkozzunk a testünkkel. Az otthon ülés helyett válasszuk a mozgást: ússzunk, fussunk, biciklizzünk, esetleg kombináljunk több féle mozgásformát. Menjünk el jógázni, az edzőtermek például azon kivételek közé tartoznak, amelyek nyitva lesznek vasárnap is és talán itt találjuk meg azt a férfit vagy nőt, akit keresünk.

kirándulásLevegő: Ha az intenzív sportolás ötlete kevésbé fogott meg minket, egy rövid túrázás, kirándulás is kellemes kikapcsolódást nyújthat. Egy egynapos természet járás a közeli túraútvonalakon vagy az erdőben csodákra képes. A közeli parkban vagy a kertünkben is eltölthetünk pár órát, akár grillezéssel egybekötve. Amennyiben egyedülálló szülőként gondolkodunk azon, hogy mit csináljunk egy vasárnap gyermekünkkel, jusson eszünkbe az állatkert, a vadasparkok, egy közeli kilátó: a lényeg, hogy menjünk a levegőre.

2 Kényeztessük magunkat pihenéssel!

Nincs is annál pihentetőbb, mint egy kiadós futás vagy úszás után beülni egy szaunába vagy élményfürdőbe és kiengedni a gőzt. Ilyenkor nem csak az elmúlt hét fáradalmait pihenjük ki, hanem felkészítjük testünket és lelkünket a következő hét megpróbáltatásaira is. Nem szükséges minden vasárnapunkat ilyen intenzív pihenéssel töltenünk, azonban néha mindenkinek kijár az efféle kényeztetés!

3Tanuljunk valami újat!

Tanulás: A folyamatos tanulás nagyon fontos, hogy elménket frissen tartsuk, a vasárnapi zárva tartás pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a „Nincs időm tanulni” kifogást gyorsan legyőzzük. Ha nem is ülünk vissza szó szerint az iskolapadba, rengeteg online tanfolyamon vehetünk részt, legyen szó nyelvtanulásról, történelemről, művészetekről vagy bármi másról. Válasszunk olyasvalamit, amit már rég óta terveztünk tanulni!online tanulás

Készségek fejlesztése: Ha pedig még virtuálisan sem térnénk vissza az iskolai körülményekhez, próbáljuk meg tágan értelmezni a tanulás fogalmát. Tanuljunk meg főzni egy újfajta ételt, süteményt sütni, festeni vagy barkácsolni. Ha pedig valami aktívabb dolgot tanulnánk, választhatjuk a bűvészkedést, táncot, esetleg megtanulhatunk gitározni, dobolni vagy más hangszeren játszani.

4 Találkozzunk barátainkkal, új emberekkel!

A vasárnapi zárva tartás lehetővé teszi, hogy ne csak magunkkal, hanem a társas kapcsolatainkkal is törődjünk. Beszéljünk rég nem látott barátainkkal, vagy akár azokkal, akikkel sok időt töltünk el hét közben is. Menjünk együtt moziba, kávézni, ebédelni, vagy sétálni, hívjuk meg barátainkat ebédre magunkhoz.

A régi ismerősök mellett azonban ne felejtsük el, hogy egy szabad nap remek alkalom lehet arra, hogy új emberekkel is megismerkedjünk! És ne felejtsük el, akkor is ismerkedhetünk, ha éppen nincs kedvünk kimozdulni otthonról: az ELITTÁRS oldal segítségével ugyanis egyszerűen és gyorsan találkozhat azzal a társsal, akivel később boldogságban, párkapcsolatban töltheti együtt a jövő vasárnapjait.

Regisztráljon most ingyenesen az ELITTÁRS oldalára!