Női profilkép: a 10 leggyakoribb hiba, amit semmiképp ne kövessen el!

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy a társas kapcsolatokban, így a társkeresésben is kulcsfontosságú szerepet játszik az első benyomás. Mikor egy Partnerjelölt először kattint az Ön adatlapjára, azonnal fontos következtetéseket von le arról, hogy vajon összeillenének-e. Önnek pedig csak egyetlen esélye van jó első benyomást kelteni. A profilkép ilyenkor egy külső személő számára gyakran olyan árulkodó jelzések is rejteget az Ön személyiségéről, amelyek jelentősen ronthatják esélyeit. Éppen ezért összegyűjtöttük a 10 leggyakrabban elkövetett hibát, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani, amikor fényképei közt válogat.

Regisztráljon!

Mogorva tekintet (1/10)

Mi lenne vonzóbb egy boldogságtól sugárzó, nevető arcnál? Egy őszinte, szívből jövő mosoly azt sugallja, hogy kiegyensúlyozott, sikeres, elégedett az életével és nyitott szívvel várja az új kapcsolatot. Ennek épp az ellenkezőjére utal egy mogorva, bizonytalan vagy feszült tekintet. És ki vágyik egy határozatlan, sokat kesergő, zsörtölődő társra? A boldog, harmonikus kapcsolathoz nem éppen a legideálisabb előfeltétel.

Túlontúl közeli vagy távoli képek (2/10)

A profilkép elsődleges funkciója, hogy a Partnerjelöltek általános benyomást nyerjenek az Ön megjelenéséréről. Ha túlságosan közeli vagy távoli képet választ magáról, azonnal felmerülhet a kérdés: „Lehet, hogy valamit rejtegetni akar?” Bár izgalmasnak tűnik egy-egy művészi beállítású közelkép vagy az egyiptomi piramisok lábánál készült fotó, azonban a Partnerjelöltek elsősorban az Ön kisugárzására kíváncsiak. Egy túlságosan közeli vagy távoli képből ez sajnos nem derül ki. Éppen ezért nem érdemes olyan képet mutatni, amin éppen Ön nem látszik.

Társaságában (3/10)

Könnyen köt barátságot és élvezik a társasági életet? Ez sokak számára valóban vonzó tulajdonság. Azonban minél többen vannak a képen, annál nehezebb a Partnerjelölt dolga. Első benyomásként pedig senki sem szeretne találgatni, hogy a képen szereplő személyek közül ki is lehet Ön. Éppen ezért ne csodálkozzon, ha a Partnerjelöltjeinek nincs kedve keresgélni és inkább tovább kattintanak.

Bulizós este (4/10)

A buliban készült fényképképeken gyakran energikusnak, vidámnak és nyitottnak mutatkozunk, olyasvalakinek, aki élvezi a társasági életet. Nincsen ebben semmi kivetnivaló, hiszen a legjobb kép az, ahol igazán boldognak és vonzónak érzi magát. Azonban az alkohol mámorában úszó és ráadásul a legjobb barátnőkkel összeölelkező képek mindenképp kiábrándító látványt nyújtanak. Soha ne töltsön fel olyan fotót, amin több italosüveg társaságában szerepel, mert a Partnerjelöltek ugyancsak kínos következtetésekre juthatnak.

Levágott múlt (5/10)

A legjobb képek akkor készültek, amikor boldog párkapcsolatban élt? Akkor volt igazán vonzó és kiegyensúlyozott? Ennek ellenére az egyik legrosszabb választás, ha olyan kép mellett dönt, amiről látványosan levágott valakit – például a volt párját. Partnerjelöltjei könnyedén elbizonytalanodhatnak: Valóban feldolgozta a múltat? Az ilyen kép nagy valószínűséggel ellenérzést vált ki, még akkor is, ha nem a volt párja, hanem valójában bátyja társaságában szerepel.

Stílusos napszemüveg (6/10)

Miért viselne a profilképén álarcot? Talán a társkeresés során is csak álarcot hord? Partnerjelöltjei hasonló következtetésekre juthatnak a divatos napszemüvegben készült fotók láttán, amelyek nem csak a szemet, hanem rögtön az arc jelentős részét is elfedik. A szemkontaktus a társas kapcsolatokban az érdeklődés, az őszinteség kifejezőeszköze. Egy barátságos, őszinte tekintet mélyebb benyomást tesz, sőt, sokak szerint a szem egyenesen a lélek tükre. Éppen ezért ne fossza meg Partnerjelöltjeit attól, hogy olvashassanak tekintetéből, így egy szempillantás alatt felkeltheti érdeklődésüket.

Mesterkélt szexepil (7/10)

Különféle elméletek léteznek arról, hogy milyen is a vonzó, nőies nő. Többen azonan abba a hibába esnek, hogy a szexepil erőltetett kiemelésével akarnak hódítani: a fotó lényege a dekoltázs és a lábak hangsúlyozása, az arcot erőteljes smink rejti el. A nőiesség ily módon történő fitogtatása inkább egy könnyűvérű, vagy határozatlan, elkeseredett nő benyomását kelti. A férfiak valójában sokkal vonzóbbnak tartják, ha egy nő igényes magával szemben. Éppen ezért előnyösebb, ha kiegyensúlyozott, magabiztos kisugárzását titokzatos mosollyal fűszerezi.

Érettségi tablókép (8/10)

Attól tart, egy aktuális fényképével talán már nem szerez bókokat? Úgy gondolja, a tablóképén még csinosabbnak vagy vonzóbbnak tűnt? Vagy esetleg újra elővenne néhány gyermekkori emléket, hiszen ez az önfeledt időszak meghatározó része életének? Képzelje magát egy pillanatra Partnerjelöltjei helyébe: bár idővel érdemes megismerni élete történetét, de a társkeresésben első lépésként a legfontosabb az itt és most.

Mobilfotók a fürdőszoba tükrében (9/10)

Ugyancsak kiábrándító látvány, amikor egy nő első benyomásként nem a legjobb formáját mutatja és fényképezkedés helyszíneként megelégszik a fürdőszobával. A tükör előtt különféleképp pózoló nők láttán azonban a Partnerjelölt alighanem gyanakodni kezd: „Vajon miért nincsenek barátai? Senkit nem ismer, aki készítene róla egy fényképet?” Ez pedig bizonyára nem az a meghatározó első benyomás, amit Partnerjelöltjeiben kelteni szeretne.

Retusált képek (10/10)

Ne essen át a ló túloldalára! Valóban így jelenne meg az első randevún? Nem igazán? Partnerjelöltjei azonban már az első találkozás előtt szeretnék megismerni Önt, arra kíváncsiak, hogy milyen is lehet Ön a hétköznapokban. Természetesen jó benyomást kelt egy fotóstúdióban készült megnyerő kép, azonban maradjon hű Önmagához! Vegye fel kedvenc ruháját és mutassa meg legjobb formáját. Azonban vigyázzon, nehogy mesterkéltté váljon!