Honnan tudom, hogy ő az Igazi? – 4 dolog, ami megválaszolja az örök kérdést

honnan tudom hogy ő az igazi

Mindenkivel előfordul, még akkor is, ha épp őrülten szerelmes, hogy felteszi magának a kérdést: biztosan ő az Igazi? Honnan tudom, hogy nem érzek majd másképp egy év múlva? Mi történik, ha 10 év múlva kiderül, a kapcsolat mégsem működik? Az elhatározás, hogy valakivel együtt éljük le az életünket, egy nehéz döntés, amit mindenkinek a saját szempontjai szerint, személyesen kell meghoznia.

Az ELITTÁRS szerkesztősége először a felhasználókat kérdezte: ők honnan tudják, hogy megtalálták az Igazit és a kapcsolat megérett a házasságra?

Honnan tudom, hogy ő az Igazi? – Szerelem és szeretet összetart

„Nagyon szeretem a társamat, vele tudom elképzelni az életemet. Tőle szeretnék gyerekeket. Úgy érzem meg tudok bízni benne, feltétel nélkül elfogadom”.
Mária, 60 éves, szegedi társkereső

„Ha az együtt töltött idő mindkét fél számára pozitív töltést ad tartósan. Ha szeretnek együtt lenni, passzolnak egymáshoz. Ha nehéz témákat is konfliktusmentesen meg tudnak beszélni.”
Ildikó, 43 éves, Veszprém

„Otthonosan érzem magam a társam mellett, fontossá válik a párom jólléte, jókedve, együtt szeretnénk gyerekeket nevelni.”
Ági, 37 éves, budapesti társkereső

Honnan tudom, hogy ő az Igazi? – A célok összekötnek

„A házasság két ember hatalmas kompromisszuma. Semmi esetre sem az együtt töltött idő, sokkal inkább a célok kötik össze a házastársakat.”
Réka, 51 éves, Szentendre

„Közösek a célok, közösek a tervek – a rövid és hosszú távúak egyaránt.”
Márton, 28 éves, Kecskemét

A szakértők véleménye az Igaziról

Dr. Baktay Miklós, az ELITTÁRS párkapcsolati szakértőjeHasonlóképpen vélekednek az ELITTÁRS párkapcsolati szakértői is, Dr. Baktay Miklós szerint ugyanis a hosszú távú párkapcsolat alapja a közös jövőkép. A legfontosabb, hogy a felek „tudjanak egy olyan jövőképet kialakítani együtt, ami aztán segít összerendezni az életüket.”

A közös jövőképhez, és ezzel a tartós és tartalmas párkapcsolathoz pedig négy dimenziónak kell teljesülnie a szakértő véleménye szerint.

  • A társas dimenzió alapján a párnak szüksége van arra, hogy a külvilágból is érjék impulzusok, ne csak egymás társaságában legyenek, hiszen akkor el tud laposodni egy kapcsolat. Képesnek kell lenniük egymás rokonait és barátait mindketten elfogadni és beépíteni a közös életükbe.
  • Fontos, hogy a két fél nagyjából azonos helyet foglaljon el a megélhetés dimenzión belül, legyen egy egzisztenciájuk, amit együtt tovább tudnak építeni.
  • Ezen kívül lényeges még, hogy legyen egy olyan közös pont a pár életében, amiről, vagy akiről együtt gondoskodnak: ez lehet egy háziállat vagy egy növény, egy idős családtag vagy egy gyerek. Dr. Baktay Miklós ezt nevezi a párkapcsolat gondoskodás dimenziójának.
  • A negyedik dimenzió, az érintés dimenziója. A fiataloknál talán a legfontosabb dimenzió, hiszen akkor működhet a kapcsolat, ha működik a szex. Egy kicsivel később, 40 vagy 50 felett már inkább az a fontos, hogy megvan-e a lehetősége az érintés dimenziónak, nem kell azonnal működnie.

Dr. Baktay Zelka pedig úgy véli, hogy nem csak egy Igazi van „a másik oldalról, hogy csak egy ember van, akit nekem teremetett a Jóisten és őt kell keresnem, nem igaz. Sok ember tud egymással nagyon szép párkapcsolatban élni, jól együttműködni, ehhez két dolog kell: a kémia köztük és hogy passzoljanak az elvárások.”

Ön szerint létezik az Igazi? Honnan tudja, ha megtalálta? Írja meg a cikk alá kommentben!

Regisztráljon!