Megcsalás után – tudunk még valaha bízni valakiben?

megcsalás után

Mikor megtudjuk, hogy párunk megcsalt, egy világ omlik össze bennünk. A szívünk, mintha darabokra tört volna, próbáljuk összeszedni magunkat és megfogadjuk, hogy soha többé nem bízunk meg úgy senkiben, mint a hűtlen párunkban. A megbocsátás és a továbblépés azonban nem lehetetlen! Hogyan?

A megcsalást mindenki máshogy éli meg, a megcsalt fél számára azonban gyakran hatalmas, akár életre szóló tapasztalat lehet, ami mindenképpen mély nyomokat hagy, akár meg is változtathatja a jövőnket és a párkapcsolatokhoz való hozzáállásunkat is. Ha egyszer összetörték a szívünket, hajlamosak vagyunk túl óvatossá válni és inkább minden apróságot hazugságnak, vagy megcsalásnak tekinteni, mint ismét ugyanabba a hibába esni, hogy olyasvalakiben bízunk meg, aki később megbánthat bennünket. De mi a legnehezebb egy megcsalás után? A továbblépés? Esetleg, hogy újra bízni tanuljunk? Mindkettő nehéz, azonban egyik sem lehetetlen. De mégis hogyan lépjünk tovább?

4 lépés, ha a párunk megcsalt:

1 Döntsük el, hogy akarunk-e küzdeni a kapcsolatunkért!

Akár listát is készíthetünk arról, hogy miért lenne érdemes együtt maradni és miért szakítani. Sokan csak azért maradnak egy párkapcsolatban, hogy ne legyenek egyedül. Gondoljuk végig, hogy a megcsalás után mit várunk a párkapcsolattól.

2 Beszéljünk a párunkkal az érzéseinkről és hallgassuk meg az ő véleményét is!

Ha megbeszéljük a történteket, a megcsalás okait, megmenthetjük a kapcsolatot, vagy tovább is léphetünk, azonban mindenképpen elmondhatjuk, hogy tanultunk valamit.

3 Ne felejtsük el, hogy a megcsalás általában egy párkapcsolati probléma jele!

Sokan a megcsalást nevezik egy szakítás vagy válás okaként, azonban érdemes emlékeztetni magunkat, hogy a hűtlenség egy mélyebb problémából eredhet. A párkapcsolaton folyamatosan dolgozni kell, ezért az őszinte beszélgetések, akár a problémákról van szó, elengedhetetlenek.

4 Bocsássunk meg!

Függetlenül attól, hogy hogyan döntünk, küzdünk a kapcsolatért, folytatjuk azt és megbirkózunk a nehézségekkel, vagy szakítunk, fontos, hogy ne maradjanak bennünk tüskék. Bocsássunk meg magunknak és a párunknak, hogy mindketten tiszta lappal induljunk tovább akár együtt, akár külön.

A megcsalás legtöbbször nem rajtunk múlikmegcsalás

Az ELITTÁRS felmérése szerint a hűtlenséget csak kevéssé tudjuk befolyásolni, ugyanis a legtöbb, korábban hűtlen ember szerint (a férfiaknak 44%-a és a nők 36%-a válaszolt így) nem volt konkrét oka, hogy megcsalták társukat, egyszerűen megtörtént. Ne hibáztassuk magunkat, ugyanis rengeteg oka lehet a hűtlenségnek, azonban érdemes mégis végig gondolni, majd megbeszélni, hogy vajon miért történt a megcsalás, hiszen sohasem kizárólag egy emberen múlik.

Túl tudjuk tenni magunkat rajta

Az újrakezdés valóban nehéz, azonban az érzés, hogy elkezdtük összeszedni magunkat, sok erőt és energiát is adhat. Nyilvánvalóan senki sem szeretné a rossz élményeit többször átélni, azonban egy megcsalás után legalább tudjuk, hogy képesek vagyunk túlélni, túllépni és erősödni, leküzdeni az egyedüllét érzését és valami újba belekezdeni.

Minden rosszban van valami jó

Egy megcsalás után az ember sokkal öntudatosabb lesz, pontosan meg tudja fogalmazni, hogy mit nem szeretne, őszinte lesz azokhoz, akivel randevúzik és ugyanígy elvárja az őszinteséget a másik féltől is. A helyett, hogy a társunk hűtlensége zárkózottá tenne bennünket, legtöbbször inkább nyíltan beszélünk az érzéseinkről, félelmeinkről, amely segít abban, hogy újra bízni tudjunk valakiben, akivel akár egy életen át tartó párkapcsolatot is el tudunk képzelni.

Tudatosabban keresünk társat

Sokan az ELITTÁRS oldalra is azért regisztráltak, mert egy megbízható társat, hosszú távú kapcsolatot keresnek. Ezért érdemes türelemmel, megfontoltan felvenni a kapcsolatot a Partnerjelöltekkel és olyan tempóban haladni, amely mindkét félnek megfelelő. Nem kell ugyanis semmit elkapkodni, kerüljön sor az első találkára akkor, amikor mindkét fél késznek érzi magát rá. Amennyiben Ön is megbízható társat, hosszú távú kapcsolatot keres, regisztráljon az ELITTÁRS oldalára!

Regisztráljon az ELITTÁRS oldalára!

Önnek mi a véleménye? Hogyan lehet túllépni a megcsaláson és újraépíteni a bizalmat?

Írja meg kommentben a cikk alatt!