Tartós kapcsolat: Tippek a sikeres közös fejlődéshez

tartós kapcsolat

Bizonyára sokan szeretnénk megfejteni a tartós kapcsolat titkát. Bár biztos recept nem létezik, de tippjeink segítenek, hogyan őrizzük meg azt a bizonyos lángot. 5 dolog, amire érdemes odafigyelni, ha tartós kapcsolatot szeretnénk:

Együtt – de néha külön

Amikor régóta együtt vagyunk párunkkal, gyakran elfelejtünk elegendő mozgásteret adni a másiknak – vagy éppen saját magunknak. Ezért ügyeljünk arra, hogy legyen olyan hobbink, elfoglaltságunk, amit a párunk jelenléte nélkül is szívesen csinálunk. Így nem alakul ki bennünk kóros “kapcsolatfüggőség” és mindkettőnknek van ideje kicsit saját magával foglalkozni, ami hosszútávon csak érdekesebbé teszi a közösen eltöltött perceket.

Kommunikáció mindenekelőtt

Nézzünk szembe a problémákkal és ne söpörjük be azokat a szőnyeg alá! Tapasztalatok szerint a rendszeres, őszinte kommunikáció közelebb hoz párunkhoz, hiszen az ilyen társalgások segítik az érzelmi egymásra hangolódást. Ha pedig egy hullámhosszon vagyunk, akkor a félreértésekből adódó veszekedéseknek az esélye minimális.

Közös szórakozás

Egy tartós kapcsolatban fontos, hogy egy párnak legyenek közös élményei és tudjanak együtt szórakozni veszekedés és féltékenységi jelenetek nélkül. Gyakran ez már a kapcsolat elején nem működik, amikor még rózsaszín szemüvegen keresztül látunk mindent, de akkor jogosan merül fel a kérdés: hogyan lesz ebből egyáltalán tartós kapcsolat? Ezért járjunk el gyakran együtt szórakozni, és mutassuk ki a másiknak, hogy megbízunk benne!

Testi vonzalom

A boldogság fontos része a kölcsönös testi vonzalom. Csak azért, mert túl vagyunk az ismerkedési fázison, még ne mondjunk le a párunkkal való flörtölésről, csábításról. Néha újra és újra meg kell hódítanunk szerelmünket, ezzel is fenntartva a kettőnk közötti lángot.

Legyünk kreatívak!

Bár a kapcsolat elején gyakran el akarjuk kápráztani párunkat különféle meglepetésekkel, apróságokkal, ám idővel erről megfeledkezünk: az újdonság varázsa elillan és bizony beköszöntenek a szürke hétköznapok. Ezért a tartós kapcsolat érdekében fontos, hogy maradjunk kreatívak és később se feledkezzünk meg az apró figyelmességekről!

Tehát egy tartós kapcsolatban…

A boldog párok a partner pozitív oldalára koncentrálnak. Nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is kimutatják érzelmeiket. Ha valóban ápoljuk és odafigyelünk kapcsolatunkra, akkor nem csak egy szerelemmel leszünk gazdagabbak, hanem egyben egy lelkitárssal és egy baráttal is.

Regisztráljon!