Őszinteség minden áron?

őszinte nő

A kezdetektől való őszinteség mind társkereséskor, mind a szerelemben a hosszú távú párkapcsolat alapja. Ez nem csak a vallomásokra, ígéretekre igaz, hanem arra is, hogyan adja át személyiségét a másik félnek. Mindez fordítva is igaz, nagy annak az esélye, hogy egy párkapcsolat ne működjön hosszú távon, ha a pár tagjai önmagukat, korábbi életüket hamisan festik le a másiknak, vagy a kapcsolat során kezdenek hazugságokba, esetleg fontos dolgokat hallgatnak el egymás elől.

Őszinteség az adatlapon, a társkereső profilban

Fontos, hogy mind a személyiségteszt, mind az adatlap kitöltésekor őszintén válaszoljon a feltett kérdésekre. Először is, ha mást válaszol, amit valójában gondol, elhallgat valamit, esetleg kitalál valami mást, ami Önre valójában nem jellemző, az ELITTÁRS módszere olyasvalakivel fogja összeismertetni, akikhez az „új, kitalált személyisége” fog illeni, nem pedig a valódi énje. Ezért nagyon fontos, hogy a személyiségtesztet, valamint az adatlapot is őszintén töltse ki. Ha például kevés az önbizalma, ne válaszoljon úgy a megfelelő kérdésekre, mintha el lenne telve önmagától: ne feledje, az ELITTÁRS olyasvalakivel fogja összeismertetni, akivel alkalmas egy hosszú távú párkapcsolat kialakítására. Ha pedig valóban az igaz szerelmet sikerül megtalálnia, társa olyannak fogja elfogadni, amilyen. Sőt, lehet, hogy némely tulajdonságát, amelyet Ön gyengeségnek lát, párja kifejezetten vonzónak fog tartani.

őszinte kép társkeresőn

Másodsorban fontos tudnia, hogy egy potenciális társat a legtöbb esetben elriasztja az, ha kiderül, hogy nem mondott igazat, legyen szó akár az adatlapról, akár az egymás között váltott üzenetekről. Ha például az első találkozásukkor kiderül, hogy teljesen máshogy néz ki, mint ahogy a profilképén, vagy ahogyan leírta magát, randevúpartnere úgy érezheti, hogy megvezették. Hiszen olyasvalamit ígért ennek a potenciális társnak, amit nem tud neki nyújtani: legyen szó arról, hogy mennyire fontos Önnek a vallás, inkább kimozdulni szeret vagy otthonmaradós típus, a könyveket vagy a filmeket szereti jobban, stb. A hazugság – csakúgy, mint álláskeresésnél – végzetes lehet a társkeresés közben is, hiszen minden fajta romantikát ellehetetlenít. Ezen kívül a másik fél számára nehézzé válhat, hogy teljes mértékben megbízzon Önben, ha az első benyomását az határozza meg, hogy nem mondott igazat. Ezért érdemes mindig az őszinteséget választani társkereséskor is!

Őszintén önmagának lenni nem mindig egyszerű, de nagyon fontos!

A való, úgymond offline életben is kifizetődőbb az őszinteség. Mindannyian megtanultuk már gyerekkorunkban, hogy „A hazug embert gyorsabban utolérik, mint a sánta kutyát” és a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy hosszú távon többre jut, ha őszinte és igazat mond. Azonban nem kell nagy hazugságokra gondolni, amikor a témáról van szó, hiszen általában nem tudatosan lesz valaki őszintétlen. Vannak, akik például nagyon magabiztosnak és nyugodtnak tűnnek, ami által mások számára igen vonzónak számíthat, azonban előfordul, hogy a magabiztosság képe csak a bizonytalanság elfedésére szolgál. Legyen tehát őszinte önmagával és másokkal is, fogadja el önmagát olyannak, amilyen és mások is önmagáért fogják szeretni.

Regisztráljon!

Őszinteség a randin

Ha kicsit is érdekli az, akivel éppen randevúzni készül, érdemes már a kezdetektől őszintének lennie vele. Számos bakit elkövethet az ember az első randevún, az egyik legnagyobb pedig az, ha nem az igazat mondja. Gondolja végig, ha akár egy kis dologban füllentett, a következő randevúk egyikén nagy valószínűséggel ki fog derülni és randevúpartnere nem fogja érteni a szituációt: miért nem mondta el az igazat? Talán rejteget valamit? Valóban egy komoly kapcsolatot szeretne? A hasonló kérdések elrettenthetnek valakit egy párkapcsolat kialakításától, még akkor is, ha csak kis részletek voltak azok, amelyekben nem mondott igazat.

őszinteség a randin

Ahhoz, hogy megtalálják a közös hangot és valóban érezzék, hogy a kémia működik kettejük között, fontos, hogy valóban önmaga legyen. A randin ugyanaz a szabály érvényes, mint az adatlapján: mindig azt érdemes mutatni magából, ami valójában Ön és nem csak egy illúzió. Így van esélye minél előbb megtalálni az Igazit.

Őszinteség a párkapcsolatban

Ha olyan szerencsés, hogy már megtalálta a társát és a valódi szerelmet, akkor továbbra is fontos, hogy a párkapcsolatban is őszinték legyenek, hiszen ez az alapja az egymás iránt támasztott bizalomnak. Az ELITTÁRS egy felmérése1 rámutatott, hogy a válaszadók 97 százaléka fontosnak, 68 százaléka pedig nagyon fontosnak tartotta, hogy társa megossza aggodalmait. A gondok, vagy aggodalmak megosztása egyben azt is jelenti, hogy a pár együtt birkózik meg a nehézségekkel, akadályokkal. Sokan nem szeretik kritizálni a másikat és igyekeznek elkerülni a konfliktusokat – azonban az mindenképpen fontos, hogy a problémákat ne hallgassák el, hanem hozzák felszínre és beszéljék is meg. Így a kisebb problémák kezelésével megelőzhetik az igazán komoly veszekedéseket és hosszú távon élvezhetik a boldog párkapcsolat előnyeit.

Ön is készen áll arra, hogy megtalálja a boldogságot? Regisztráljon most!

Források:

1 ELITTÁRS felmérés a tökéletes társról. 2015. október