Egyéjszakás kaland: valóban Önnek való?

egyéjszakás kaland

Akár tervezés után, akár hirtelen vág bele, egy egyéjszakás kaland izgalmat és pozitív érzéseket kelthet Önben. Azonban érdemes óvatosnak lenni, mert az alkalmi szex különböző veszélyekkel is járhat, ezért figyeljen oda a saját vágyaira és tartsa tiszteletben a másik fél kívánságát is.

Egyéjszakás kaland – egyértelmű kifejezés, zavaros szabályok

Vannak, akik számára könnyebb olyasvalakivel lefeküdni egy egyéjszakás kaland során, akiben megbíznak, akivel már egy ideje flörtölnek, esetleg egy kollégával, egy baráttal vagy egy volt társsal. Ha azonban az itt felsoroltak közül szeretne valakivel egyéjszakás kalandba bonyolódni, a hirtelen támadt vágy ellenére is érdemes tudatosan mérlegelnie. Egy önfeledt éjszaka hosszú távon sok kellemetlenséget eredményezhet. Könnyedén megváltoztathatja a kapcsolatát olyasvalakivel, akivel gyakran találkozik, kínos pillanatok okozója lehet a jövőben. Ha azonban úgy értékeli, a választottjával való kapcsolata elbírja egy egyéjszakás kaland terhét, cselekedjen ösztönei szerint.

Sokan egyszerűbbnek tartják, ha egy addig ismeretlennel bújnak ágyba, ha csupán alkalmi kapcsolatba szeretnének belemenni. Ők úgy vélik, az egyéjszakás kaland fogalma azt fejezi ki, hogy nem számít a két fél semmilyen közös jövőre, emellett fontosnak tartják, hogy közös múltjuk se legyen: az egyéjszakás kaland lényege számukra pont az, hogy mindkét fél a pillanatnak éljen.

Ebben az esetben könnyebbséget jelenthet a tudat: ezzel az emberrel soha többé nem kell találkozni. Pont ebből az okból kifolyólag egy egyéjszakás kaland igen izgalmas lehet: korábban nem tapasztalt élményeket élhet át és legyőzheti gátlásait. Ha pontosan tisztában van azzal, hogy ez egy egyedi alkalom és nem fog megismétlődni, élvezze ki, hogy semmiféle bonyodalomra nem kell gondolnia.

Alkalmi kapcsolat: kockázat nélkül nincs kaland

Egy egyéjszakás kaland izgalmas és gondtalan, azonban magával hordoz bizonyos kockázatokat is. Először is tisztán fizikai kockázata is van, ha beleugrik egy ilyen éjszakába: számtalan történet kering például olyan nőkről, akik teherbe estek egy egyéjszakás kaland következtében – az ilyen terhességek legnagyobb százaléka azonban koránt sem tervezett, így egy egyszerű éjszaka után, talán olyasvalakivel kell összekötnie az életét, legyen az nő vagy férfi, akivel egyáltalán nem szeretné, vagy egyedülálló szülőként kell megküzdenie az akadályokkal.

Ezen felül különösen fontos az óvszer használata, ha egy idegennel kerül nemi kapcsolatba, így tud hatásosan védekezni a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Mivel egy egyéjszakás kaland általában a boldogságtól, spontán történik, előfordulhat, hogy a pillanatnak élve a pár nem használ óvszert, ami gyakran hibának bizonyul. Azonban érdemes erre a tényezőre odafigyelni, ugyanis a védekezés nélküli szex nagy hatással lehet a sorsára, ne adjon esélyt arra, hogy egy görbe éjszaka miatt örökre megváltozzon az élete.

Egy egyéjszakás kaland azonban nem csak testi veszélyeket hordoz, hanem lelki fájdalmakat is okozhat. Fontos, hogy a félreértések elkerülése végett a partnerével nyíltan átbeszéljék a céljaikat, mielőtt belevágnak az éjszakába. Mindkettőjüknek tisztában kell lennie azzal, hogy az alkalmi kapcsolat valóban egy alkalomra szól és egyikőjük sem szeretne később többet.

Egy alkalmi együttlét célja rendkívül szerteágazó lehet, lehetséges, hogy valaki vonzóságát bizonyítaná saját magának, kifejezetten egy kalandot szeretne megtapasztalni, egyszerűen lefeküdne valakivel vagy valakinek a közelségére vágyik. Vannak, akik valójában egy tartós kapcsolatra vágynak, azonban ennek ellenére elfogadják, hogy ebben az esetben a szex az egyetlen, amit ettől a kapcsolattól kaphatnak. Amikor ilyen helyzetbe kerül, gondolja végig, mit szeretne, milyen típusú kapcsolatra, partnerre vagy társra vágyik. Valóban csak egy kötetlen randit szeretne, vagy párkapcsolatot? Amennyiben utóbbira vágyik, el tudja-e fogadni, ha az egyéjszakás kaland csak áthidaló megoldás komolyabb céljai eléréséig?

Az egyéjszakás kalandok és a következő reggel fontos szabályai

1 Ne igyon túl sokat! egyéjszakás kaland

 • Egy alkalmi kapcsolat sokszor egy görbe éjszaka következtében alakul ki, azonban jusson eszébe, hogy a túl sok alkohol fogyasztása megakadályozhatja abban, hogy fontos döntéseket józan ésszel hozzon meg.
 • „Nem voltam józan, ezért nem is volt igazán jó.” – halljuk néha. A túlzott mennyiségű alkohol nem csak a szex minőségét befolyásolja, hanem arra való képességét is, hogy felelősségteljesen védekezzen.

2 Válasszon olyan helyet, ahol kényelmesen érzi magát!

 • Ugyan kényelmes és biztonságos lehet, ha az Ön lakását választják, azonban lehetséges, hogy másnap reggel nehéz lesz egyedül maradnia, ha a másik fél nem akar hazamenni. Ilyenkor készüljön fel az éjszaka határozott lezárására is.
 • Ha a másik fél lakására mennek, bármikor kiléphet a kalandból és hazamehet, amikor csak kedve tartja. Ebben az esetben azonban mindig legyen óvatos, és értesítsen valakit arról, hová megy pontosan.

3 Legyen diszkrét!

 • Ne menjen bele mély érzelmi beszélgetésekbe, magánéletének részletes elmesélésébe olyasvalakivel, akivel csak egy éjszakára tervez.
 • Egy egyéjszakás kaland lényege a szex, ezért ne rontsa el az örömöket azzal, hogy minden másról is beszél.
 • Ugyanígy az éjszaka intim részleteit is kezelje bizalmasan. Ugyan nem terveznek többször találkozni, sohasem tudhatja, hogy hol találkozhat újra az illetővel véletlenül.

4 Tisztelje partnerét!

 • Ugyan valószínűleg soha többé nem látják egymást, tartsa tiszteletben a másik felet és ne próbálja meg olyasmire rávenni, amit partnere nem szeretne.
 • Ne mondjon olyat, amit nem fog betartani. Ha valóban csak egyszer akart lefeküdni az illetővel, nem tisztességes azzal hitegetni, hogy majd felhívja, vagy újra találkoznak.

5 Fejezze be az estét stílusosan!

 • A másnaposság kellemetlen érzés, főként, ha egy ismeretlen ember mellett ébred, akivel előző éjjel intim kapcsolatba került, ilyenkor jobb, ha nem húzza tovább az elmúlt éjszakát.
 • Mérlegeljen, hogy valóban szükség van-e reggelire és csevegésre, vagy inkább egyedül lenne. Ha így van és Önnél vannak, fogalmazza meg nyíltan, hogy szeretne egyedül maradni, vagy valami dolga van.
 • Figyeljen arra, hogy az egyéjszakás kaland színhelyén ne felejtsen semmit. Kínos lenne harmadnap becsöngetni az ottfelejtett pénztárcáért vagy mobil telefonért.

6 Mindig legyen óvatos!

 • Ugyan fontos, hogy diszkrét legyen a partnerrel, mindig legyen valaki, egy megbízható barát vagy barátnő, aki tudja, hogy hová ment és kivel.

Egyéjszakás kalandból kapcsolat: lehetséges?

Annak ellenére, hogy az este elején tisztázták, hogy nem szeretnének egymástól többet, mint puszta testi kapcsolat, amely egyszeri alkalomra szól, lehetséges, hogy egyikőjük, vagy mindketten meggondolják magukat következő reggelre. A nők általában boldogok és szerelmesnek érzik magukat szex után a felszabadult boldogság hormonok miatt. Ezért szívesen bújnak a férfihoz, készítenek romantikus reggelit, kérik el a férfi telefonszámát és próbálnak újra találkozni vele. Míg a férfiak sokszor (nem mindig) elveszítik az érdeklődést a nő után, miután szexuális vágyaikat kielégítették.

Ha azonban a kezdeti, főként biológiai reakciók után mégis úgy vélik, mindkettőjük számára felejthetetlen volt az éjszaka, akár nyitottak is lehetnek a folytatásra. Ha mindkettőjük készen áll egy új kapcsolatra, elképzelhető, hogy egyetlen éjszakából valami komolyabb is kifejlődhet. Ha korábbi tervei ellenére nem biztos abban, hogy továbbra is csak egy egyéjszakás kalandként tekint az együttlétre, és úgy érzi, akár egy kapcsolat is kialakulhat, egyszerűen kérdezze meg a másik felet, hogy ő mit gondol, elképzelhetőnek tartja-e, hogy újra találkozzanak. Azonban ebben az esetben is próbálja lazán kezelni a kérdést, egy egyéjszakás kaland gondtalan kell legyen akkor is, amikor belekezd, és akkor is, mikor búcsút mond partnerének.

Amennyiben biztos abban, hogy csupán egy komoly kapcsolat hajszolása miatt kezdene kalandokba, fontolja meg döntését. Ebben az esetben valószínűleg jobban jár, ha tudatosan, lépésről lépésre keresi a szerelmet, hiszen így sok kellemetlenségtől és csalódástól óvhatja meg magát.