Adatvédelem

 

Adatvédelmi Nyilatkozat ELITTÁRS

Frissítve: 2017 Május

Az Önhöz illő partner megtalálásához elengedhetetlen a személyes adatok gyűjtése, feldolgozása és kezelése. A megbízható és professzionális társközvetítés keretében az ELITTÁRS a személyes adatokat felelősségteljesen kezeli, és nagy hangsúlyt fektet azok védelmére. Ennek érdekében fejlesztettünk ki egy technikai és szervezeti intézkedéseket is magába foglaló, átfogó adatvédelmi rendszert, amely a legmagasabb szintű adatbiztonságot garantálja:

 • Például minden adat, amit Ön a regisztráció megkezdésétől a rendelkezésünkre bocsát (pl.: személyes adatok, profiladatok, fizetési információk egy fizetési kötelezettséggel járó tagság megrendelése esetén) SSL-kódolva (Secure Socker Loyer) titkosítással kerülnek át!
 • Az illetéktelen hozzáféréstől tűzfalak védik az információkat
 • Az információkhoz való hozzáférés csak néhány kiválasztott és megfelelően betanított szakemberünk számára, és azoknak is csak bizonyos esetekben lehetséges (lásd lent az adatbiztonságról és kódolásról szóló 2. Pontot)

Az adatvédelmi szabályzatunkat az adatvédelemről szóló német- és európai jogszabályok figyelembevételével állítottuk össze.

Mivel a más ELITTÁRS felhasználókkal történő kapcsolatfelvétel egy saját üzenetküldő rendszeren keresztül működik, a személyes adatok, mint teljes név, vagy e-mail cím semmilyen körülmények között nem kerülnek átadásra. Így csak Ön dönt arról, hogy átadja-e egyáltalán, illetve melyik személyes adatait adja át más felhasználók számára. Ennél azt tanácsoljuk Önnek, hogy olvassa el figyelmesen a biztonságos internetes társkeresésre vonatkozó iránymutatásunkat.

Ugrás a lap tetejére


 

 

Tartalom:

► 1. A személyes adatok védelme az ELITTÁRS-nál

► 2. Adatbiztonság és kódolás

► 3. Adatok gyűjtése, feldolgozása és használata az ELITTÁRS-nál

3.a. Bejelentkezés nélkül

3.b. Bejelentkezés esetén

3.c. Adattovábbítás harmadik fél számára

3.d. Cookie-k használata

3.e. (Google) Universal Analytics használata

3.f. Google DoubleClick használata

3.g. Facebook Pluginok használata

3.h. Google+ Pluginok használata

3.i. Twitter Pluginok használata

3.j. Személyes adatok ellenőrzése

► 4. Beleegyezés és elállási jog

► 5. Az Ön hozzáférési, helyesbítési, törlési joga

► 6. Egyéb tudnivalók

 

 


 

1. A személyes adatok védelme az ELITTÁRS oldalon

 

Az ELITTÁRS weboldalt az Spark Networks Services GmbH (Kohlfurter Straße 41/43, 10999 Berlin) üzemelteti. A német adatvédelmi törvény szerint ő a személyes adatok védelméért felelős szervezet.

Az ELITTÁRS egy megbízható internetes portál, amely abban segíti, hogy megtalálja az Önhöz illő társat. A személyes adatainak védelme a mi számunkra kiemelkedően fontos, ezért a német és európai adatvédelmi törvények legszigorúbb előírásait követjük.

A szövetségi adatvédelmi törvény (BDSG) és a telemédia törvény (TMG) tárgya a személyes adatok védelme. Ezek alá tartoznak azon adatok, melyek az Ön személyéhez köthetők (pl. név vagy e-mail cím). Azon információk, melyek nem vagy csak aránytalanul nagy idő, költség és munkaerő ráfordítással köthetők egy meghatározott vagy meghatározható személyhez, azok anonim adatoknak minősülnek (ld. a BDSG 3§ 6. bek.), és ezek nem tartoznak a fenti jogszabályok alá.

Az ELITTÁRS-szolgáltatások működtetése érdekében, szükség van a személyes adatok gyűjtésére, feldolgozására és felhasználására („adatkezelés”). A jogszabályok előírásai szerint reklámozás, piackutatás és a szolgáltatásaink javítása érdekében, a felhasználói adatlapokat névtelenül kiértékelhetjük, mindaddig, amíg Ön nem él azzal a jogával, hogy megtiltja adatainak ilyesfajta célokra használatát.

A következőkben részletesen ismertetjük, hogyan garantáljuk személyes adatainak védelmét és mely személyes adata hogyan szükséges, ha úgy dönt, hogy igénybe veszi az ELITTÁRS-szolgáltatásait.

Ha ezzel kapcsolatosan kérdése vagy észrevétele van, ügyfélszolgálatunk szívesen áll a rendelkezésére. Elérhetőségeink:

Spark Networks Services GmbH

- Ügyfélszolgálat ELITTÁRS -

Kohlfurter Straße 41/43

10999 Berlin

E-Mail: biztonsag@elittars.hu

Ugrás a lap tetejére

 

2. Adatbiztonság és kódolás

Minden adat, amit Ön a regisztráció megkezdésétől és bejelentkezéskor a rendelkezésünkre bocsát (pl.: személyes adatok, profiladatok, fizetési információk egy fizetési kötelezettséggel járó tagság megrendelése esetén) kódolva titkosított. A webszerver és Ön között történő adatcsere közben titkosítás védi a személyes adatait és megakadályozza a személyes adatokkal való visszaélést (pl.: adatlopás). SSL (Secure Socket Layer) kódolási technikát használunk. Ez egy elfogadott és széles körben használt titkosítási technológia. Az adatbázisunkkal kapcsolatban minden lehetséges műszaki és technológiai megoldást alkalmazunk annak érdekében, hogy a személyes adatokat biztonságos környezetben tárolhassuk. Az információkhoz való hozzáférés csak néhány, kiválasztott szakemberünk számára, és azoknak is csak a minőség-ellenőrzés céljából, panaszok felülvizsgálata esetén és visszaélések, csalások megakadályozása érdekében biztosított.

Ugrás a lap tetejére

3. Adatok gyűjtése, feldolgozása és használata az ELITTÁRS-nál

Az ELITTÁRS egy megbízható internetes társkereső szolgáltatást nyújt, amely tudományosan megalapozott módon segít párt választani mindazok számára, akik egy hosszú távú kapcsolatra vágynak. Ahhoz, hogy a szolgáltatásaink megfelelő módon működhessenek, az Ön személyes adatainak, bejegyzéseinek a gyűjtésére, feldolgozására, használatára van szükség. Ezeket az adatokat a legtöbb esetben álnéven vagy anonim módon használjuk.  Az egyes részletekről a következőkben szeretnénk Önt részletesebben tájékoztatni.

Ugrás a lap tetejére

 

 

a. Bejelentkezés nélkül

Ha Ön az ELITTÁRS nyilvános, regisztrációhoz nem kötött oldalait látogatja, személyes adatot nem kérünk, és nem is rögzítünk. A weboldal látogatása során általánosan, de nem egyénre vonatkozóan rögzítjük:

 • a kapcsolódó számítógép IP-címét (Internet Protokol cím)
 • a weboldalt, ahonnan meglátogatott minket (Referrer)
 • a weboldalainkat, amelyeket nálunk meglátogat
 • a látogatás dátumát és időtartamát
 • a böngésző típusát és annak beállításait
 • az operációs rendszert

Ezeket az adatokat egyént nem azonosítva, kizárólag statisztikai célokra értékeljük ki.

Ugrás a lap tetejére

b. Bejelentkezés esetén

Ha Ön az „ELITTÁRS Súgóban” és az Általános Szerződési Feltételekben meghatározott szolgáltatásokat szeretné igénybe venni, akkor Önről számos személyes adatra van szükségünk a kívánt szolgáltatás megfelelő alkalmazása érdekében.

Azokat a személyes adatokat használjuk, amelyeket Ön a rendelkezésünkre bocsát (pl.: a regisztráció során megadott kapcsolattartói információk, profiladatok, fényképek). Számos esetben dönthet arról szabadon, hogy melyik személyes adatot adja meg saját magáról például a az adatlap létrehozása, és/vagy a keresési beállítások testre szabása esetén. A szerződés megkötéséhez feltétlenül szükséges adatok kötelezően kitöltendő mezőként jelennek meg (pl.: e-mail cím) ezzel tudatva, hogy, melyek azok az információk, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a szolgáltatás használata érdekében és melyek azok, amelyek megadását mellőzheti.

Ehhez a következőkben erről részletes leírást talál. A pontos eljárás és a társkereső módszerünk közelebbi megismerése érdekében kérjük, olvassa el az „ELITTÁRS Súgóban” részletesen meghatározott információkat.

 

aa) Az ingyenes regisztráció során az alábbi személyes adatok megadása kötelező, ezek megadása nélkül a regisztráció nem sikeres:

 • Az Ön neme
 • A keresett partner neme
 • E-mail cím
 • Jelszó

A regisztrációt a tudományosan megalapozott személyiségtesztünk kitöltése követi. Ennek során a sikeres társkeresés érdekében a következő személyes adatok megadása kötelező:

 • Irányítószám
 • Születési dátum
 • Testmagasság
 • Családi állapot
 • Iskolai végzettség
 • Foglalkozás
 • Jövedelem

A teszt kitöltése során számos személyes kérdés megválaszolására kérjük (pl.: rokonszenves tulajdonságok, személyiségének jellemzői és a keresett társsal kapcsolatos kívánságok). Az olyan adatok, mint a népcsoport és a vallási hovatartozás úgynevezett különleges személyes adatok, amelyek kiemelt jogi védelem alatt állnak és részünkről is a legnagyobb gondossággal biztosítjuk technikai védelmüket. Ezen adatok, illetve az adatlapja további adatainak (pl. érdeklődési körök és rokonszenves tulajdonságok) gyűjtése azért szükséges, mivel azok a Matching szolgáltatás és ELITTÁRS adatlap alapját képezik. Közvetlen elérhetőségének adatait (pl. e-mail cím, irányítószám) nem jelennek meg az adatlapon és más felhasználók számára nem válnak láthatóvá.

bb) Ha egy fizetési kötelezettséggel járó tagságot szeretne az ELITTÁRS-nál, a vásárlási folyamat során a következő adatok megadására kérjük Önt:

 • Vezeték- és keresztnév
 • Számlainformációk illetve bankkártya adatok
 • Lakcím

cc) Az ELITTÁRS-on való sikeres regisztráció az Ön által kiválasztott e-mail cím és jelszó megadásával történik. A bejelentkezés az Ön által megadott e-mail cím és jelszó beírásával történik. Az ELITTÁRS oldalon tett minden egyes látogatás során a böngésző által közvetített felhasználói adatok, az úgynevezett „Server-Logfiles” adatok rögzítésre kerülnek. Ezek a következők:

 • A kapcsolódó számítógép IP-címe (Internet Protokol cím)
 • Felhasználó azonosítás az ELITTÁRS platformon
 • A lekért oldalak neve
 • A lekérdezés időpontja és dátuma
 • A Referrer-URL, ahonnan a lekért oldalra jött
 • Átvitt adatmennyiség
 • Állapotjelentés arról, hogy a lekérés sikeres volt-e
 • Cookie-k
 • Munkamenet-azonosító

Ezeket az adatokat névtelenül statisztikai célokra való felhasználás érdekében kiértékeljük.

 

dd) Személyes adatok használata az ELITTÁRS-szolgáltatások biztosítása érdekében:

A személyes adatok gyűjtése az ELITTÁRS-nál azzal a céllal történik, hogy a szolgáltatások használatát az ügyfelek számára biztonságossá, zavartalanná és hatékonnyá tegyük. A jó ügyfélszolgálat működésének és az ügyfél elvárásai teljesítésének biztosítása érdekében kezeljük ezeket az adatokat. Ezek a tiltott vagy jogellenes tevékenységek felderítését és azok utáni nyomozást, és az Általános Szerződési Feltételek, valamint a szerződéssel kapcsolatos tevékenységek megvalósítását is szolgálhatják.

A személyes adatok használata a következőkben pontosabban bemutatásra kerül:

 • Más felhasználók számára az Ön által az ELITTÁRS oldalon szerkesztett profil és személyes bejegyzések láthatóak. Az ELITTÁRS Prémium tagok számára továbbá az Ön által feltöltött fényképek is megtekinthetőek.
 • Az Ön Profilját – az ott megadott személyes bejegyzésekkel és feltöltött fényképekkel együtt – a társközvetítésünk keretében ajánljuk más felhasználóknak. A társkeresést a felhasználói fiókjában bármikor ki- és bekapcsolhatja. Kikapcsolt üzemmódban nem ajánljuk Önt másoknak és Ön sem kap lehetséges Partnerjelöltekről szóló értesítést.
 •  A többi felhasználó tudomást szerez arról, ha Ön az adatlapjukat meglátogatta. Fordítottan is igaz, a látogatókról Ön is értesítést kap. Ez a felhasználók közötti kapcsolatteremtésnek egy nagyon fontos eleme. Éppen ezért, a felhasználói fiókon keresztül ez a funkció nem kapcsolható ki.
 • A többi felhasználó üzenetet küldhet Önnek. Az ELITTÁRS más felhasználó számára nem szolgáltatja ki az e-mail címét. A levelezés kizárólag az Ön ELITTÁRS postafiókján keresztül történik. A nem kívánatos személyeket blokkolhatja, így azok többé nem tudnak Önnel kapcsolatot létesíteni.
 • E-mail értesítések: Az ELITTÁRS automatikus e-mail értesítéseket küld Önnek, például ha mások meglátogatták az adatlapját, ha üzenete érkezett, ha mosolyt küldtek Önnek, vagy ha új felhasználó regisztrált, aki az Ön elvárásainak megfelel. Ezeket az értesítéseket a felhasználói fiókon keresztül deaktiválhatja.
 • Hírlevelek, szolgáltatási közlemények, különleges akcióról szóló értesítések küldése: Minden regisztrált felhasználó a felhasználói fiókján keresztül megrendelheti, vagy éppen lemondhatja az e-mailben érkező ELITTÁRS-hírlevelet és/vagy a különleges akciókról szóló értesítéseket. Ha ELITTÁRS-hírlevelet szeretne kapni, akkor először arra fel kell iratkoznia.  Bizonyos értesítéseket (pl.: regisztráció visszaigazolása, ügyfélszolgálati üzenetek a képek és személyes bejegyzések jóváhagyásáról) és adott esetben fizetési kötelezettséggel járó tagság esetén (pl.: szerződési dokumentumok, fizetési feldolgozások) nem mondhat le, vagy kapcsolhat ki, mivel ezek a szolgáltatásaink részét képezik
 • Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az e-mail értesítéseinkre vonatkozó felhasználói viselkedésről statisztikákat vezetünk. Ezt az üzenetkbe ágyazott apró képek, az un. pixelek segítségével tesszük.
  Ha nem szeretné, hogy felhasználói viselkedését elemezzük, kikapcsolhatja a pixeleket e-mail szolgáltatója beállításai között. További információért kérjük olvassa el a Microsoft Outlook és a Mozilla Thunderbird útmutatóját. Amennyiben a kikapcsolás mellett dönt, lehetséges, hogy az üzenetek nem jelennek meg teljes terjedelmükben és előfordulhat, hogy nem ér el minden funkciót.
 • Az ELITTÁRS a nem kívánatos üzenetek elkerülése érdekében szűrőket alkalmaz. Automatikus intézkedések gátolják és akadályozzák meg azt, hogy Ön emeltdíjas telefonszámon hívható szolgáltatásokról (0690) szóló és egyéb kellemetlen, nem kívánt tartalommal rendelkező e-maileket kapjon.
 • "Kedvelem"- funkció: Más profilok képei és szöveges bejegyzései alatt található a „Kedvelem” gomb. A „Kedvelem” gombra való kattintással kifejezheti, hogy a más felhasználó által feltöltött fényképek, vagy szöveges bejegyzések elnyerték az Ön tetszését. Erről a felhasználót értesítjük. A saját adatlapján megtekintheti, hogy az Ön által feltöltött fényképek vagy beírt szöveges megjegyzések hány felhasználónak tetszenek. Itt azt is láthatja, hogy az egyes profilelemek tekintetében, melyik felhasználó kattintott a „Kedvelem” gombra.
 • Elolvasott üzenetek: Prémium tagként ennek a funkciónak a segítségével megtudhatja, hogy az Ön által küldött üzeneteket elolvasták-e. Ha a címzett elolvasta az üzenetet, akkor a feladó az üzenetre való kattintás időpontjáról automatikus értesítést kap. Ezt a funkciót a felhasználói fiókján keresztül deaktiválhatja.
 • Fényképek importálása Facebook-ról: Ha a Facebook-on felhasználói fiókkal rendelkezik, akkor fényképeket importálhat át abból az ELITTÁRS adatlapjára. Ehhez egy meghatározott gomb segítségével kapcsolatot kell teremtenie a Facebook-kal és ott a Facebook-on regisztrált felhasználói adataival bejelentkeznie. A sikeres bejelentkezés után egy ablakban megjelennek a Facebook profil keretében feltöltött fényképei. Akár 24 fényképet (max.) is kiválaszthat és importálhatja azokat az ELITTÁRS fiókjába.
 • Személyiségprofil: Annak érdekében, hogy az ELITTÁRS felhasználók között megtalálja az Önhöz illő társat, az ELITTÁRS személyiségtesztet alapul véve minden felhasználó számára személyre szabott személyiségprofilt hozunk létre. Ezt a személyiségprofilt az adatlapján egy különálló menüpontban találja. Ez mind az Ön, mind pedig a többi felhasználó számára megtekinthető. A személyiségteszt öt fődimenziót és mindegyik fődimenzió további három hozzá tartozó személyiségi összetevőt tartalmaz. Az ingyenes és Prémium tagok csak az öt fődimenzió eredményeit láthatják.

A szolgáltatás működésével kapcsolatos egyéb részletes információkat az „ELITTÁRS-Súgóban” találhat.

Ugrás a lap tetejére

 

c. Adattovábbítás harmadik fél számára

A szolgáltatás biztosítása érdekében más ügyfél számára csak az Ön által megadott felhasználónevet adjuk tovább. Semmilyen körülmények között nem adunk tovább közvetlen kapcsolatadatokat (vagy kontaktadatokat) (pl.: név, cím, e-mail cím) más felhasználó számára. A kapcsolatfelvétel az ELITTÁRS-nál kizárólag a saját internetes postafiókján keresztül történik, így szabadon dönthet arról, melyik felhasználóval osztja meg kontaktadatait. Egyes információk, amelyeket az Adatlapja kitöltésekor adott meg önmagáról, más regisztrált felhasználók számára mindig nyilvánosak. Ezek az adatok: életkor, nem, testmagasság, etnikai népcsoport, vallási hovatartozás, foglalkozás, dohányzási szokások és gyermekvállalási kedv.

A felhasználói fiók beállításainál szabadon dönthet arról, hogy Ön a társkereső szolgáltatásunk keretében mások számára jelölve legyen, és ezzel az Adatlapja bárki számára megtekinthető legyen, vagy sem.

Személyes adatokat nem értékesítünk és harmadik fél számára is csak abban az esetben adunk tovább, ha ez a kínált szolgáltatás teljesítéséhez szükséges (pl.: fizetés lebonyolítása a fizetési kötelezettséggel járó tagság esetén), ha Ön ahhoz hozzájárult, vagy azok továbbadása a vonatkozó jogszabályok által előírt, vagy azok által engedélyezett (pl.: állami szerv, ügyészség vagy nyomozóhatóság felkérésének kell eleget tennünk).

Továbbá Apollo Solutions Ltd., Informatics Park, La Tour Koenig, Pointe aux Sables, Mauritius ("Apollo Solutions") a szolgáltatás színvonalának biztosítása és az esetleges visszaélések megakadályozás érdekében ellenőrzi az ELITTÁRS felhasználók által feltöltött fényképek valódiságát. Mivel az adatvédelmi előírások az Európai Unión kívül kevésbé szigorúak, mint az Európai Unión belül, ezért az Apollo Solutions az Európai Bizottság által a személyes adatoknak harmadik országbeli adatfeldolgozóhoz való továbbításával kapcsolatos általános szerződési feltételeiben szerepelő intézkedéseket megteszi azért, hogy az EU által előírt adatvédelmi előírásoknak megfeleljenek. A személyes adatainak biztonsága tehát maximálisan garantált.

Ugrás a lap tetejére

d. Cookie-k használata

Az ELITTÁRS úgynevezett „cookie”-kat használ annak érdekében, hogy a platformunkon töltött látogatását személyre szabhassa és optimalizálhassa. A cookie egy szöveges fájl, amelyet vagy ideiglenesen a számítógép memóriájában („munkamenet cookie”), vagy a merevlemezen tárolunk („állandó cookie”). A cookie-k a szerverhez való kapcsolódásról és az igénybe vett szolgáltatásokról információkat tartalmaznak. A cookie-k nem futtatnak programokat a számítógépen, vagy tartalmaznak veszélyes vírusokat. A cookie-k alkalmazásának elsődleges célja az Ön számára személyre szabott szolgáltatások, és azok kényelmes használatának a biztosítása. A cookie-król és letiltásuk módjáról további információt találhat a http://www.aboutcookies.org/ weboldalon.

A legtöbb böngésző alapbeállításként engedélyezi a cookie-k használatát. Ön a böngésző beállítások segítségével letilthatja azokat, vagy előzetes engedélyezéshez kötött működést állíthat be. A cookie-k letiltása esetlegesen az Önnek nyújtott szolgáltatásunk zavartalan működését akadályozhatja.

Az ELITTÁRS munkamenet, partner és Affiliate cookie-kat valamint állandó cookie-kat alkalmaz.

 • Munkamenet cookie-k: Az ELITTÁRS elsősorban „munkamenet cookie-kat" alkalmaz, amelyek az Ön számítógépének merevlemezén nem tárolódnak és a böngésző bezárásakor törlődnek. A „munkamenet cookie-kat” a bejelentkezés hitelesítésére és a rendszer terhelések egyensúlyozására használjuk.
 • Partner és Affiliate- cookie-k: Az ELITTÁRS továbbá alkalmaz „partner cookie-kat”, ha Ön a szolgáltatásainkat egy külső reklámfelületről elérve használja. Ezek a cookie-k az együttműködő partnerekkel való elszámolásban segítenek, és nem tartalmaznak Önről egyedi információkat.
 • Állandó cookie-k: Az ELITTÁRS úgynevezett "állandó cookie-kat" alkalmaz a személyes alkalmazásainak mentése érdekében. Ez lehetővé teszi a szolgáltatások személyre szabását és javítását, mivel a későbbi látogatások során is megmaradnak a személyes beállításai.

e. Google Universal Analytics használata

Az ELITTÁRS elemzéseket végez a regisztrált ügyfelek a szolgáltatás használata közben tanúsított viselkedéséről. A szolgáltatás javítása érdekében anonim felhasználói fiókokat hozunk létre. Ehhez, többek között a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) által kifejlesztett Google Analytics programot (a Universal Analytics funkcióival együtt) az "_anonymizeIp()" kóddal kibővítve használjuk, illetve a Google Remarketing programot alkalmazzuk (a továbbiakban: Google Analytics). Így az IP-címek rövidített formában kerülnek feldolgozásra, amely a közvetlen, egyénre történő vonatkoztatást kizárja.

Azon a weboldal használatával kapcsolatos információkat, amelyeket a a Google cookie-k segítségével gyűjtött, az USA-ban található egy szerverére továbbítja és ott tárolja. A Google ezen információkat feldolgozza, hogy általuk az oldal használatát kiértékelje, a weboldallal kapcsolatos aktivitásokról tájékoztatót készíthessen és az oldal használatával és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat üzemeltessen. Ehhez a Google olyan riportokat hoz létre, amik például demográfiai jellemzőket, érdeklődési köröket tartalmaznak, ezeket az Ön hirdetési interakciói és hirdetői oldalakon tett látogatásai alapján gyűjtik. A Google ezeket az információkat csak abban az esetben adja tovább harmadik fél számára, ha azt jogszabály írja elő, vagy ha a harmadik fél ezeket az információkat a Google megbízásából feldolgozza. A Google semmilyen esetben sem társítja az Ön IP-címét más a Google által gyűjtött adatokkal. A böngésző megfelelő beállításaival megakadályozhatja a cookie-k használatát a számítógépén. Felhívjuk a figyelmét azonban arra, hogy így előfordulhat, hogy nem tudja használni az oldal által kínált összes funkciót.

Megtagadhatja, hogy a weboldal használatával kapcsolatos adatok a Google Universal Analytics-nak átadásra kerüljenek, és azokat elemezzék. Ehhez kérjük, használja a Browser-Add-ont a Google Universal Analytics deaktiválásához.

A felhasználási feltételekkel és az adatvédelemmel kapcsolatban információt az alábbi linkek alatt talál:
https://www.google.com/analytics/terms/hu.html, illetve
https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

Ugrás a lap tetejére

f. Érdeklődési körön alapuló hirdetések használata

Az ELITTÁRS az Ön érdeklődési körének megfelelően optimalizálja hirdetéseit. Az ehhez szükséges információt álnéven és anonim adatként tárolja, amelyeket akkor gyűjt, amikor Ön hirdetésekre kattint vagy a partnerek weboldalára látogat. Az ELITTÁRS a Google DoubleClick és az Eyeota ilyen jellegű szolgáltatását alkalmazza.

A Google DoubleClick Remarketing technológiája, a Google DoubleClick a Google Inc.,1600, Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“) szolgáltatása. Amennyiben egy felhasználó korábban már felkereste az ELITTÁRS oldalt és érdeklődött a szolgáltatás iránt, ezen technológia az adott felhasználó számára a Google Partnerhálózat weboldalain olyan célzott hirdetéstartalmat jelenít meg, amely újra felhívja figyelmét az oldalra. A hirdetéstartalom megjelenítése cookie-k, azaz kis szöveges fájlok alkalmazásával történik.

Amennyiben nem szeretne érdeklődéséhez szabott hirdetéseket kapni a Google-ön keresztül, lehetősége van a Google által ezen célból elhelyezett cookie-k deaktiválására a https://www.google.com/settings/ads/onweb oldal a deaktiváláshoz szükséges beállítások megjelölésével és a megfelelő Plugin telepítésével. További Adatvédelmi információt a Google Adatvédelmi Nyilatkozatában talál.

Az Eyeota hálózat az Eyeota, 12A, Upper Circular Road, Singapore 058410 („Eyeota“) szolgáltatása. Az Eyeota érdeklődési körén és demográfiai tulajdonságain alapuló célzott hirdetéseket tesz lehetővé. A hirdetés elhelyezése összesített (“aggregált”) profilokon keresztül történik cookie-k felhasználásával. Az Eyeota az IP címeket csak rövidítve tárolja. Amennyiben nem szeretne érdeklődési körén alapuló hirdetéseket kapni az Eyeota-n keresztül, ebből a célból kikapcsolhatja az Eyeota cookie-it ennek a kilépő linknek a segítségével. További adatvédelmi információt az Eyeota Adatvédelmi Nyilatkozatában talál.

Ugrás a lap tetejére

g. Facebook Pluginok használata

Az ELITTÁRS a weboldalán a facebook.com szociális hálózat Pluginjait alkalmazza, amelyeket a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”) üzemeltet. Ezeket a Pluginokat egy Facebook logóval jelöljük. Ha Ön egy ELITTÁRS weboldalt megnyit, amely ilyen Pluginokat tartalmaz, akkor a böngészője közvetlen kapcsolatot teremt a Facebook szerverekkel. A Facebook a Pluginok tartalmát közvetlenül az Ön böngészőjébe továbbítja, amely integrálja azt a weboldalba.

Így kapja meg a Facebook az információkat, hogy Ön a megfelelő ELITTÁRS oldalt megnyitotta. Ha Ön éppen bejelentkezett a Facebook oldalra, a Facebook az ELITTÁRS látogatást az Ön Facebook fiókjához rendelheti. Ha Ön a Facebbok Pluginokat használja, (pl.: a „Tetszik” gombra kattint) a megfelelő információk a böngészőjéről a Facebook-ra továbbítódnak és ott tárolódnak. A további ezzel kapcsolatos információkat (beállítás, további feldolgozás, adatok felhasználása, jogok, beállítási lehetőségek) a Facebook adatvédelmi szabályzatában találja.

Ha Ön nem szeretné, hogy a Facebook ebben a formában adatokat gyűjtsön, azt javasoljuk Önnek, hogy amikor az ELITTÁRS oldalt látogatja, jelentkezzen ki a Facebook fiókjából.

További információt a Facebook Adatfelhasználási szabályzatában talál.

Ugrás a lap tetejére

h. Google+ Social Pluginok használata

Az ELITTÁRS a Google Plus közösségi hálózat „+1“ gombot használja, amelyet a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google") üzemeltet. Amennyiben Ön megnyitja az internetes jelenlétünk valamely weboldalát, amely ezen Plugint tartalmazza, akkor az Ön böngészője közvetlen kapcsolatot teremt a Google szerverekkel. A „+1“ gombot tartalmát a Google közvetlenül az Ön böngészőjébe továbbítja, amely integrálja azt a weboldalba.

Ezáltal nincs befolyásunk azon adatok tartományára, amelyeket a Google+ Plugin gyűjt.

A Google állítása alapján a gombra kattintás nélkül nem gyűjt személyes adatokat. A Google kizárólag bejelentkezett tagoknál gyűjt és dolgoz fel adatokat, többek között az IP címet is. A Google adatgyűjtésének célját és a gyűjtött adatok körét valamint az adatok további feldolgozását és felhasználását, illetve az Ön jogainak és a magánéletének védelmére vonatkozó beállításokat a „+1“-gombra vonatkozólag a Google adatvédelmi irányelvekben találja valamint a megfelelő GYIK oldalról (pl. https://support.google.com/plus/answer/1319578).

Amennyiben nem kívánja, hogy a Google+ ily módon Önről adatokat gyűjtsön, ajánljuk, hogy jelentkezzen ki a Google+ fiókjából, mielőtt az ELITTÁRS oldalra látogat.

Ugrás a lap tetejére

i. Twitter Social Pluginok használata

Továbbá az ELITTÁRS oldal alkalmazza a twitter.com közösségi hálózat Social Pluginjait („Pluginok“) , amelyeket a Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, USA üzemeltet. A Pluginokat Twitter logó jelöli. Amennyiben megnyit egy ELITTÁRS oldalt, amely ezen Pluginnel van ellátva, az Ön böngészője közvetlen kapcsolatot épít fel a Twitter szerverével. A Twitter a Plugin tartalmát közvetlenül az Ön böngészőjére közvetíti, amely beágyazza a weboldalra. Ezáltal a Twitter megkapja azt az információt, hogy Ön megnyitotta a megfelelő ELITTÁRS oldalt.

Amennyiben Ön a Twitter fiókjába bejelentkezett, a Twitter a látogatást az Ön Twitter fiókjához rendeli. Amennyiben Ön a Twitter Pluginekkel interakcióba lép (pl. egy cikkről egy tweetet tesz közzé), akkor a megfelelő információt a böngésző közvetlenül közvetíti a Twitternek és ott tárolja azokat.

Amennyiben nem kívánja, hogy a Twitter ilyen módon Önről adatokat gyűjtsön, ajánljuk, hogy jelentkezzen ki a Twitter fiókjából, mielőtt az ELITTÁRS oldalra látogat.

Twitter adatgyűjtésének célját és a gyűjtött adatok körét valamint az adatok további feldolgozását és felhasználását, illetve az Ön jogainak és a magánéletének védelmére vonatkozó beállításokat a Twitter adatvédelmi irányelvekben találja.

Ugrás a lap tetejére

j. Személyes adatok ellenőrzése

Annak érdekében, hogy az ügyfelek visszaélések áldozatává ne váljanak különböző automatizált ellenőrző eszközök, valamint ügyfélszolgálatunk szúrópróbaszerűen vizsgálják és ellenőrzik az ügyfelek bejegyzéseit, ám erre kötelezettséget nem vállalnak. Bizonyos karakterláncok vagy a tagok felhasználó nevei, amelyek például úgy tűnnek, hogy egy számítógéptől származnak, a gyanús tevékenységek zároláshoz vezethetnek.

Az ELITTÁRS továbbá fenntartja a jogot az üzenetek automatizált szűrésére. Itt a tagok által szerkesztett üzeneteknek az alkalmazandó joggal, valamint az Általános Szerződési Feltételekkel való összeegyeztethetőségét ellenőrizzük. A pornográf, illetve egyértelműen sértő kifejezéseket az úgynevezett anti-scamming-scans eljárás keretében megpróbáljuk kiszűrni, ezáltal is védve ügyfeleinket.

Ha az ELITTÁRS szolgáltatással való visszaélés gyanúja a felülvizsgálat során beigazolódik, a tagsággal kapcsolatos jogkövetkezményeket az Általános Szerződési Feltételek tartalmazza. Az üzenetek tekintetében az ELITTÁRS megakadályozhatja a beérkező és kimenő üzenetek fogadását illetve küldését, ha azok felülvizsgálatára alapozva veszély áll fenn, hogy az érintett üzenet jogellenes és/vagy az ÁSZF-t sérti. Ebben az esetben az üzenet elutasításáról illetve annak küldésének a megakadályozásáról nem küldünk értesítést.

Ugrás a lap tetejére

4. Beleegyezés és elállási jog

Abban az esetben, ha egy cél érdekében adatokat használunk, és ezek használatához a jogszabályi előírásoknak megfelelően előzetes beleegyezés szükséges, minden esetben a kifejezett hozzájárulását kérjük, és azt rögzítjük.

A beleegyezését mindenkor visszavonhatja és/vagy az adatainak jövőbeli felhasználását megtagadhatja.

A beleegyezés visszavonásához illetve megtagadásához küldjön egy egyszerű üzenetet nekünk. Elérhetőségeink:

Spark Networks Services GmbH

Kohlfurter Straße 41/43

10999 Berlin

E-Mail: biztonsag@elittars.hu

Kérjük, vegye figyelembe, hogy egyes adatok felhasználásának a megtagadása a szolgáltatás teljesítését megakadályozhatja. Kérdése esetén szívesen állunk a rendelkezésére.

Ugrás a lap tetejére

 

5. Az Ön hozzáférési, helyesbítési, törlési joga

Mindenkor jogában áll a tárolt személyes adataihoz illetve fiókbeállításaihoz hozzáférni, azokat helyesbíteni, illetve törölni.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az adatok törléséhez való joga, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, amelyek ránk nézve kötelezőek, korlátozható. Emellett bíróságok, bűnüldözési hatóságok és egyéb hatóságok jogszabályban előírt adatokat lekérdezhetnek, vagy azokhoz hozzáférhetnek.

Az adatai hozzáférésével, helyesbítésével, törlésével kapcsolatosan kérjük a neve, e-mail címe és felhasználóneve megadásával forduljon hozzánk:

Spark Networks Services GmbH

Kohlfurter Straße 41/43

10999 Berlin

E-Mail: biztonsag@elittars.hu

Sok adathoz természetesen egyszerűen és kényelmesen a saját felhasználói fiókján keresztül is hozzáférhet, azokat helyesbítheti, illetve törölheti.

Ugrás a lap tetejére

 

6. Egyéb tudnivalók

Minden internet felhasználónak tisztában kell azzal lennie, hogy az általa online nyilvánossá tett információk más felhasználók számára világszerte megtekinthetőek, tárolhatóak. Az ELITTÁRS felhívja a figyelmét arra, hogy a személyes adatok védelme nyilvános hálózaton, mint az Internet soha nem garantálható teljes mértékben. Ennek érdekében legyen mindig tudatában annak, hogy nyilvános térben mozog, és kezelje személyes adatait felelősségteljesen.

Ugrás a lap tetejére