Biztonság

Elittárs útmutató a biztonságos társkereséshez az interneten

Az internetes társkeresés során a felhasználók többsége őszinte és valós adatlapokat, bejegyzéseket hoz létre, de sajnos akadnak kivételek is. Hat tippel szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogyan ismerheti fel a hamis adatlapokat és hogyan védheti meg magát azoktól.

Az Elittárs munkatársai nap mint nap ellenőrzik a partnerjelöltek megbízhatóságát. Minden egyes partnerjelöltet, akit Önnek javasoltunk, előzetesen ellenőrizünk. Azokat az adatlapokat, amelyek mögött komolytalan, vagy hamis információk rejtőznek, nem ajánljuk Önnek. Ily módon nagymértékben meg tudjuk védeni ügyfeleinket az esetleges visszaélésektől. Természetesen mi sem tudjuk teljes mértékben kiszűrni a hamis felhasználókat ennek érdekében szeretnénk Önnek néhány tippet adni, miről ismerheti fel ezeket és hogyan védheti meg magát tőlük:

1. Adatok megkérdőjelezése

A szembetűnő következetlenségeket kezelje fenntartásokkal. Például az Ön Partnerjelöltje 22 éves és a foglalkozása sebész, vagy tőzsdei bróker és állítása szerint neki a pénz nem fontos? Legyen szkeptikus! Ha kételkedik a Partnerjelölt valós személyiségében, szakítsa meg vele a kapcsolatot.

2. A személyes információkat kezelje bizalmasan

Természetes, hogy kíváncsiak és izgatottak vagyunk, ha valakit megismerünk az interneten. Minél többet szeretnénk az illetőről megtudni, és sokszor már néhány levélváltás után személyesen is találkoznánk vele. Mielőtt személyes adatokat adna meg magáról, mint például telefonszám vagy cím, gondoljon arra, hogy ezekkel az információkkal könnyen vissza is élhetnek. Csak abban az esetben ossza meg személyes adatait másokkal, ha alaposan meggyőződött annak helyességéről. Legyen mindig nagyon óvatos, ha a másik felhasználó az Ön személyes adati iránt érdeklődik!

3. Ne teljesítsen semmilyen pénzügyi követelést

Ha a Partnerjelöltje pénzügyi segítséget kér Öntől, biztos lehet abban, hogy az adatlap mögött egy tisztességtelen szándékú felhasználó áll. Semmi esetre se adjon pénzt és kérjük, jelentse az esetet az Ügyfélszolgálatunknak!

4. Ne hagyja, hogy siettessék

Nagyon fontos az, hogy helyesnek és megfelelőnek érezze a döntést, ha egy Partnerjelöltjével közelebbről is meg szeretne ismerkedni. Csak akkor menjen el egy személyes találkozóra, vagy adja meg a telefonszámát, ha Ön ezt saját maga is akarja. Ne hagyja magát rábeszélni semmire, ha azt érzi, hogy Önnek ez túl gyors. Ha úgy gondolja, hogy siettetik, illetve nyomás alatt tartják, hozza ezt a másik fél tudomására. Ha a másik fél nem tartja tiszteletben az Ön érzéseit, vagy úgy tűnik, hogy azokra nincs tekintettel, szakítsa meg vele a kapcsolatot!

5. Szervezze meg az első találkozót biztonságosan

Az ismerkedés egyik és talán legfontosabb lépése az első találkozó. Habár a levelezések és telefonbeszélgetések egyfajta intimitást teremtettek kettőjük között, ne felejtse el, hogy igazából egy ismeretlen személlyel találkozik. Ezért az első találkozáskor figyeljen a következőkre:

  • Egy semleges helyen találkozzanak, pl.: egy kávézóban
  • Tudassa valakivel, hogy találkozóra megy
  • Ne fogyasszon sok alkoholt a találkozón
  • Személyes dolgait ne hagyja felügyelet nélkül

6. Ossza meg velünk aggodalmait

Ha kétségei támadnának Partnerjelöltje megbízhatóságával kapcsolatosan, vagy úgy gondolja, hogy hamis profillal vette fel a kapcsolatot, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a [email protected] e-mail címen!