Rólunk

ELITTÁRS személyiségteszt

Az Elittárs mögött a berlini székhelyű Spark Networks Services GmbH áll. Az Spark Networks Services GmbH 2008-as alapítása óta segíti a komoly kapcsolatra vágyó egyedülállók társkeresését. Sikerünk titka a tudományos alapú személyiségteszt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók valóban hozzájuk illő társra találjanak: az ún. „Matching” módszerünk során a személyiséghez illő Partnerjelölteket javasolunk és egy irányított, több lépésből álló ismerkedést kínálunk.

Saját magunkkal szembeni elvárásoknak megfelelően a piacon a legmagasabb szolgáltatásminőséget, valamint biztonságot kívánjuk elérni. Az ebben elért sikereinket számos tanúsítvány és kitüntetés igazolja. Munkánk elismeréseként mégis az a legnagyobb siker számunkra, hogy rajtunk keresztül nap mint nap számos pár találja meg a boldogságot.

A társkereső módszerünk

Az Elittárs társkereső módszer egy matematikai modellen alapszik, amely a potenciális partnerek összeillőségét demográfiai adatok, személyes preferenciák és egy pszichológiai személyiségteszt alapján határozza meg. A számítások alapját a felhasználók által a személyiségtesztre adott válaszok képezik. A demográfiai adatok közé tartoznak a társkeresés szempontjából fontos alapadatok, mint például a nem, életkor, lakóhely, vagy az iskolai végzettség.

A személyes preferenciák közé azok a kérdések tartoznak, amelyek egy hosszú távú kapcsolat kialakításában fontos szerepet játszanak. A személyiségtesztünkből néhány példa „Mekkora jelentőséget tulajdonít partnere vallási hovatartozásának?” és „Szeretne gyermekeket?”.
Az Elittárs pszichológiai személyiségteszt a „Big Five Personality Traits” modellen, azaz a „személyiség öt fődimenzióján” alapszik, amely a 90-es években a személyiségpszichológia legfontosabb és legismertebb koncepciója volt.

Az itt feltárt személyiségjegyek meghatározzák két ember összeillőségét és kihatnak a hosszú távú kapcsolatra. Ezek a párok, ha a személyiség, a demográfiai adatok és a személyes preferenciák tekintetében is megfelelnek az Elittárs „Matching” keretében kölcsönösen jelölve lesznek egymásnak.

A társközvetítési módszerünk legfontosabb alapelve az adatbiztonság: a személyes adatokat titkosítva használunk és azok harmadik személy, vagy más felhasználó számára nem láthatóak.

Tények & adatok

Alapítás

2008 November

Székhely

Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlin
Németország

Munkatárs

kb. 300

Tagok

Országok

Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Írország, Kanada, Lengyelország, Magyarország, Mexikó, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Új-Zéland