Magatartási kódex

A helyes viselkedés szabályai

A mindennapi élet során az udvariasság és a kedvesség magától értetendő. Az internetes névtelenség által azonban sok felhasználó elfelejti, milyen fontos itt is a helyes viselkedés. A társkeresés során a személyes viselkedés az egyik legmeghatározóbb és legfontosabb tényező. Éppen ezért az Elittárs összeállította Önnek a legfontosabb magatartási szabályokat.

1. A felhasználónév kiválasztása

A regisztráció során felhasználónévként adja meg az utónevét, ezzel is biztosítva a személyes kapcsolatot más felhasználókkal. Azok a felhasználói adatlapok, amelyek a felhasználónév mezőben jogellenes, sértő, vagy közönséges bejegyzéseket tartalmaznak, automatikusan törlődnek. Több, különböző felhasználói fiók létrehozása szigorúan tilos.

2. Fényképek

Kérjük, fényképei feltöltetése során tartsa szem előtt a profilképek és további képek közötti különbséget. A profilképek kiválasztásánál kérjük, vegye figyelembe a következő szabályokat: a fényképen saját maga, jól látható módon szerepeljen. A további képek több személyt (pl. barátok) és tárgyakat (pl. gépjármű/ház) is megjeleníthetnek. Gyermekek kizárólag felnőttek társaságában szerepelhetnek a képeken. Szigorúan tilos meztelen és pornográf, továbbá testi, vagy szexuális erőszakot ábrázoló fényképek használata. Szintén nem megengedett a rasszista, embertelen, sértő, és a jó erkölccsel ellentétes fényképek, illetve reklámok és logók alkalmazása. A fényképfeltöltés szabályairól további információkat talál a Súgóban.

3. Bemutatkozás

A valóságnak megfelelően mutatkozzon be. A személyes adatlapja és az elküldött üzenetei ne keltsenek olyan elvárásokat, amelyeknek Ön egy személyes találkozás során nem tud eleget tenni. Adatlapok, amelyek egy másik felhasználó tényleges személyazonosságát tartalmazzák, minden figyelmeztetés nélkül azonnal törlésre kerülnek.

4. Üzenetek / profilbejegyzések stílusa

Egy üzenet mindent elárul Önről. A küldött üzenetek stílusa a társkeresésnél különösen fontos szerepet játszik. Gondolja végig, milyen benyomást keltenek az szöveges üzenetei! Az írás stílusa sokat elárul Önről, éppen ezért tartsa szem előtt:

a) Szánjon megfelelő időt az üzenetek / profilbejegyzések írására

b) Ne küldjön tömegüzeneteket, leveleit mindig személyesen fogalmazza meg

c) Ügyeljen a helyesírásra és kerülje a hangulatjeleket és a nagybetűs szövegrészeket

d) Ne feledje, hogy a vulgáris és obszcén kifejezések használata szigorúan tilos

5. Hangnem

Az internet egyfajta névtelenséget biztosít. Ne feledje azonban, hogy a felhasználók valódi emberek, valódi érzésekkel! A látszólagos távolság nem jogosít fel arra, hogy más felhasználókat érzéseikben megbántsunk, vagy azokkal barátságtalanul, durván kommunikáljunk. Bánjon úgy a többi felhasználóval, ahogyan szeretné, hogy Önnel bánjanak!

6. Félreértések elkerülése

Legyen óvatos a humorral és a szarkazmussal. Figyeljen arra, hogy véleményét, megjegyzéseit úgy fogalmazza, meg, hogy azok ne legyenek félreérthetőek. Gondoljon arra, hogy egy írott üzenetben a gesztusok és a mimikák nem láthatóak, amikkel például egy személyes beszélgetés során a félreérthetéseket elkerülhetné.

7. Személyes adatok kezelése

Ne siesse el az ismerkedést. Sokan már az első üzenetváltás után hajlamosak intim dolgokat megosztani más felhasználókkal. Tegye fel magának a kérdést, hogy ugyanilyen nyíltan beszélne-e magáról, ha az illetővel egy asztalnál ülnének közösen.

8. Visszautasítás közlése

Fogalmazzon udvarias visszautasításokat, ha nem szeretne kapcsolatba lépni más felhasználókkal. Ne hitegessen senkit, ha nem érdeklődik komolyan a másik iránt.

9. Viasszautasítás elfogadása

Fogadja el a visszautasítást és ne kezdeményezzen ismételten ugyanazon illetőnél!

10. Bizalmas információkezelés

A felhasználók üzeneteit kezelje bizalmasan. Az egyes felhasználók üzeneteit, személyes adatait, vagy nevét, kizárólag a felhasználó kifejezett hozzájárulásával tehet nyilvánossá harmadik fél számára.

11. Mindenféle telefon- cyber-, cam- szexre, vagy ezekhez hasonló felhívás szigorúan tilos

12. Sértő kiadványok

Erőszakos, rasszista, politikailag szélsőséges, szexista, diszkriminatív, vulgáris vagy más sértő kiadványok, illetve más embereket, népcsoportokat, vallásokat rágalmazó vagy fenyegető írások nem megengedettek. A felhasználók által írt bejegyzéseket az Elittárs engedélyezi. Ez egy kis időt igénybe vehet, ezért kérjük, legyen türelemmel! Az Elittárs fenntartja magának a jogot, hogy a bejegyzéseket átszerkessze, vagy azokat ne engedélyezze.

13. Tolakodó felhasználók jelentése

Az Elittárs személyesen és automatizált szűrők segítségével védi a felhasználóit az esetleges csalásokkal, vagy visszaélésekkel szemben. Ennek ellenére előfordulhat, hogy nem megfelelő tartalmú üzeneteket kapnak a felhasználóink. Kérjük segítsen azzal, hogy az Általános Szerződési Feltételeket megsértő, vagy tolakodó felhasználókat jelenti számunkra, ezzel is biztosítva szolgáltatásunk színvonalát. A visszaélések a felhasználói fiók törléséhez vezethetnek.

14. Jogsértések

A felhasználók által generált tartalmakat az Elittárs szükség szerint ellenőrzi és amennyiben azok megszegik a Magatartási kódexet vagy az Általános Szerződési Feltételeket, megfelelő szankciókat alkalmaz. Így például az Elittárs visszautasítja vagy törli azon profilbejegyzéseket és képeket, amelyek nem felelnek meg a Magatartási kódex előírásainak.

A Magatartási kódex vagy az Általános Szerződési Feltételek megsértése írásbeli figyelmeztetéssel, illetve az üzemeltető elbírálásának megfelelően a felhasználói fiók azonnali törlésével járhat és további jogi következményeket vonhat maga után.