Én vagyok:
Kérjük, adja meg a nemét.
Kérjük, adjon meg egy érvényes e-mail címet!
Kérjük, adjon meg egy érvényes jelszót.
« Vissza az előző lépésre
válás után

Válás után is van élet! Hogyan tovább?

válás után

Egy házasság vége nagy változásokat jelent mindkét fél életében, azonban egyben egy lehetőség is, hogy más tekintetben is változtasson mindennapjain. Hiszen válás után is van élet, nem jelenti azt, hogy örökké egyedülál marad. Mégis előfordulhat és érthető is, hogy félelmetesnek tűnik újra belépni a társkeresők világába. Amennyiben Ön is így érez, olvasson tovább!válás után

Egy válás általában azt jelenti, hogy valami nem működött az előző kapcsolatában. Elcsépeltnek tűnhet, azonban fontos betartani: ne randizzon, amíg nem áll készen egy új kapcsolatra! Ha ismét meg szeretné osztani életét egy társsal, fontos tudnia és megértenie, hogy mi nem működött az előző kapcsolatában. Válás után leginkább azzal kell tisztában lennie, hogy mi az, ami Önön múlt, milyen szerepet játszott abban, hogy vége lett a házasságának, és a következő kapcsolatában mit szeretne másképp csinálni?

Adjon időt magának a válás feldolgozására, a múlt lezárására és az egyedülálló életforma élvezésére, mielőtt újra belevágna a randizásba!

Mire érdemes ügyelni válás után?

Minden változás önmagunknál kezdődik: értékelje és szeresse önmagát. Változtasson azokon a szokásain, amelyeken már régóta szeretne. Táplálkozzon egészségesebben, sportoljon, öltözzön úgy, hogy magabiztosnak és vonzónak látja magát!

Keresse fel azokat a barátait, akik támogatják és segítenek megküzdeni a válás utáni érzelmekkel. Fontos, hogy olyan emberekkel vegye magát körbe, akik értékelik, meghallgatják a problémáit és segítenek megoldást találni a kérdéseire. Amennyiben szeretne mégtöbb új emberrel megismerkedni, érdemes beiratkozni egy sportklubba, csatlakozni egy színjátszókörhöz vagy egy olyan csoporthoz, amelyben elvált emberek osztják meg tapasztalataikat egymással.válás után

Fogalmazza újra, hogy mik a tervei az életben. Határozzon meg új célokat és lásson hozzá a megvalósításukhoz. Legyen az az egészséggel, munkával, szerelemmel vagy akár önkifejezéssel kapcsolatos. Itt az idő új dolgokba belekezdeni, tanulni, alkotni, olyan dolgokat csinálni, amikre mindig is vágyott, de valamiért nem csinálta meg őket.

Amennyiben gyermekek is érintettek, a társkeresés válás után nehézkesnek tűnhet. A gyerekek azonban pontosan tudják, hogy a szüleiknek is jár a boldogság. Beszéljen és beszélgessen velük az érzéseikről és tartsa észben, hogy felnéznek Önre és példaként követik, még a randizásban is. Legyen körültekintő, ha megismerkedett valakivel, érdemes várni a bemutatással, amíg kiderül, hogy valóban megtalálta-e az új társát, akivel hosszú távon elképzeli a jövőt. Így elkerülheti, hogy a gyerekek összezavarodjanak, vagy hozzászokjanak és megkedveljenek egy olyan partnert, akivel végül mégsem alakult ki igazi szerelem.

Ha már készen áll: hogyan kezdjen randizni válás után?

1 Gondolja át, hogy Ön számára milyen az ideális kapcsolat, miként változtak az elvárásai egy új kapcsolattal szemben. Dr. Baktay Zelka szerint éppen azért jó az ELITTÁRS rendszere, mert beállíthatja, hogy mi az, ami Önnek feltétlenül fontos egy leendő társban és mi az, amivel tud kompromisszumot kötni. Ahogy végigveszi a szempontokat, kinyílik a saját perspektívája is.

2 Legyen türelemmel, hiszen a társkeresés időbe telik. Nem minden első randevúnak kell egy hosszú távú kapcsolatba vezetnie, hiszen, amikor az első kapcsolatába belement, akkor sem biztos, hogy azt tervezte, hogy házasság lesz belőle. Érdemes felhasználni azokat a következtetéseket, amelyeket a házassága kiértékeléséből szerezett, azonban korábbi sérelmeket, előítéleteket ne vigyen az új kapcsolatba.

3 Gondolkozzon pozitívan! Az első randevúk sohasem egyszerűek. Legyen biztos a dolgában és ne felejtse el, hogy milyen értékes ember. Ha esetleg mégsem sikerül jól a randevú, akkor is vegye számba, hogy megismert egy új, értékes embert és bizonyára valami újat is tanult, de semmi esetre se bánkódjon, hogy nem volt tökéletes a találka.

4 Nyíljon meg! Egy randevún általában a felek egyik legfontosabb elvárása, hogy egymásról minél többet tudjanak meg. Az őszinteség nagyon fontos, és az sem baj, ha az előző kapcsolatról beszél egy randevún. Azonban fontos, hogy csak annyit osszon meg volt párjáról, mint amennyit Ön is szeretne, hogy volt párja megosszon Önről egy hasonló helyzetben.

Miért válassza az ELITTÁRS oldalt?