Mit vegyek fel az első randira? És mit ne? – Tippek az ELITTÁRS szerkesztőségétől

mit vegyek fel

Mennyire fontos, hogy mit vesz fel az első randira? És mit érdemes felvenni? Tényleg annyira számít az első benyomás? És ebbe a ruha is beleszámít? Mely ruhadarabok riasztanak el egy nőt és melyek egy férfit? Íme, pár alapszabály, amely egy felmérésünk szerint a legkevésbé illenek egy első randevúra.

Az első randi nagyon fontos tud lenni, hiszen akár már az első pár másodpercben különböző impulzusok érhetik, amelyek alapján eldönti, hogy szimpatikusnak vagy kevésbé szimpatikusnak tartja a másikat. Az első benyomás alapján ugyanígy a randipartnere is dönthet. Azt is fontos tudni, hogy egy rossz első benyomást sokkal nehezebb később pozitívvá alakítani. Egy felmérésben azt vizsgáltuk, hogy melyek azok a ruhadarabok és kiegészítők, amelyek elriaszthatnak valakit egy második randevútól. Fontos, hogy a lehető legjobb formáját mutassa egy első randin, mint ahogy az, hogy emellett saját magát adja.

Hogyan érdemes tehát az első randevúra öltözni és hogyan nem? Az alábbiakban pár általános tanácsot és külön nőknek és férfiaknak szóló tippeket is olvashat:

1 Öltözzön a randevúhelyszínnek megfelelően

A kényelmes és magabiztos viselet egyben azt is jelenti, hogy a randevúhelyszínnek megfelelő ruhát és cipőt választja. Ha például pikniket beszélnek meg egy parkban, valószínűleg Ön sem a legelegánsabb öltönyét vagy estélyi ruháját venné fel, és ez jól is van így. Egy ilyen randevúra egy lezseren elegáns öltözet tökéletes választás lehet.

A felmérésben megkérdezettek 96 százaléka jobban kedvel egy hétköznapi randevút, például kávézást vagy borozást egy olyan helyszínen, ahová nem kell nagyon kiöltözni. Egy elegáns vacsorát vagy egész estés programot csak a válaszadók 4 százaléka választana szívesebben.

2 Öltözzön kényelmes ruhába, de érezze magát benne magabiztosan

A kényelmes öltözet nem feltétlenül jelent tréningnadrágot. Fontos, hogy a kényelmes viseletben jól érezze magát egy kávézóban vagy étteremben is. Ne legyen túl szűk vagy túl rövid a ruhája, nem érdemes feszengeni az első randevún, a randipartnere úgyis Önre kíváncsi. Válasszon olyat, ami kihangsúlyozza az előnyeit.

Mit vegyen fel egy férfi az első randira?

A felmérésből kiderült, hogy a nők számára az egyik legfontosabb a lábbeli: 43 százalékuk úgy véli, hogy egy fekete cipőhöz semmiképp sem passzol egy fehér teniszzokni, valamint 43 százalékuk szerint egy flipiflop vagy strandpapucs sem illik egy első randira. Érdemes lehet például egy tornacipőt választani, a nőknek csak 4 százaléka válogatta ezt be a 3 legrosszabb ruhadarab közé.

A baseball sapka a nők 35 százaléka szerint nem illik az első randira és fontos, hogy ha napszemüveg van Önön, azt legalább a randi helyszínén levegye. Ezen felül a nők 32 százaléka azt sem kedveli, ha randipartnere egy durva vagy éppen gyerekes szöveggel ellátott pólóban fogadja.

Mit vegyen fel egy nő az első randira?

A nőknek is érdemes mellőzniük a strandpapucsot, a férfiak 44 százalékának ez nem szimpatikus, 38 százalékuk szerint a napszemüveg nem illik az első randira, főleg akkor nem, ha ezt a nő bent is viseli. Fontos lehet tudni, hogy 37 százalékuk szerint a rengeteg ékszer sem segít kifejezetten a pozitív első benyomásban.

Figyelem hölgyek, a túlságosan kirívó ruha a férfiak 19 százaléka szerint benne van a top 3 rossz döntésben!

Hogyan tudja a legjobb döntést hozni arról, hogy mit vegyen fel az első randira?

1 Tájékozódjon a randihelyről! Egyezzenek meg randipartnerével arról, hogy hová mennek, és mit csinálnak, így nem érheti meglepetés, nem kell attól tartania, hogy alul vagy éppen túlöltözi randipartnerét és a helyszínt.

2 Válasszon kényelmes ruhát, amelyben magabiztos lehet! Legyen az első vagy második randi, fontos, hogy magát tudja adni. Nem érdemes egy szép, de kényelmetlen ruha miatt rosszul éreznie magát, koncentráljon inkább a másik félre, ne kelljen azzal foglalkoznia, hogy mindig jól áll-e a ruhája.

3 Mint ahogy a fenti eredmények mutatják, a lábbeli is nagyon fontos. Válasszon egy kényelmes cipőt, ami illik az alkalomhoz. Lehet ez egy tornacipő vagy egy elegáns darab, a lényeg, hogy ne törje a lábát, érezze magát jól benne.

4 Készüljön a találkozóra! Ha pontosan tudja magáról, hogy sok időt tud eltölteni a szekrény előtt állva, válassza ki előre, hogy mit fog felvenni. Így az amúgy is valamelyest stresszes szituáció egyik részét már megoldotta.

5 Ápoltság mindenekelőtt! A legfontosabb talán mégis, hogy ápoltan érkezzen. Legyen ideje lezuhanyozni munka után, hogy igazán frissen és teljes magabiztossággal találkozhasson partnerjelöltjével.

Fontos azonban, hogy nem a ruha a minden! Legfőbb bizonyíték erre Judit és Viktor története:

Judit sokat gondolkodott, hogy mit vegyen fel az első randevúra, végül egy piros nadrág mellett döntött, hogy Viktor biztosan megismerje. Később ugyan kiderült, hogy Judit minden ruhája nagyon tetszik Viktornak, egyet kivéve, azt a bizonyos piros nadrágot…

Mit tanácsol Judit a nőknek az első randira?

„Szóval Lányok, itt az élő példa, hogy nem csak a ruhán múlik a vonzalom! Persze, fontos, de nem csak ez az egy összetevő számit. Hanem a belső, az ápoltság, az igényes profilkép. Hajrá mindenkinek! Ne adja fel senki, mert mindenkire vár valaki!”

ELITTÁRS regisztráció