A kutyás trükk az online társkeresésben is sikeres

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. december 8.

Az Elittárs társkereső oldal legfrissebb felmérése 421 magyar, 40 és 60 év közötti társkereső véleményét vizsgálta arra vonatkozóan, hogy a háziállatok miképpen befolyásolhatják szerelmi életüket. A felmérésből többek között kiderült az is, hogy a kutyás trükk az online ismerkedés során is ugyanolyan jól működik, mint a parkban, és hogy a házi kedvencek egyaránt segíthetik és hátráltathatják is a kapcsolat alakulását.

Kedvenceink hatása a párkapcsolatra

Vajon háziállataink valóban hatással lehetnek a szerelmi kapcsolatunkra és annak jövőjére? A résztvevők 63%-a szerint igen, habár a társkeresők 58%-a úgy véli, hogy a házi kedvenceknek soha nem lenne szabad befolyásolniuk a szerelmi életet. A háziállattal rendelkező válaszadók 57%-a úgy gondolja, hogy az állatok pozitív hatással bírhatnak a párkapcsolatra, mert arról árulkodnak, hogy a gazdi általánosságban gondoskodó típus, és 39%-uk gondolja úgy, hogy a kedvencek „biztonságot és szeretetet nyújtanak”.

Kisállat vagy szerelem? A magyar társkeresők így választanak

Az egyedülállók 42%-a nem tartja meglepőnek, ha egy párkapcsolat egy házi kedvenc miatt ér véget, 7%-uk pedig már tapasztalt hasonlót. A szakítás legvalószínűbb oka, ha a partner több figyelmet szentel a kedvencének, mint az aktuális párkapcsolatának (52%), ezt követi az a helyzet, amikor az új partner nem kedveli az állatot (39%).

A háziállatok fellendíthetik a szerelmi életet!

A gazdik 56 %-a említést tesz a kedvencéről a társkereső profiljában, mert úgy gondolják, hogy „ezáltal előnyhöz jutnak”, valamint „az állat nagy jelentőséggel bír az életükben”. 42% úgy véli, hogy egy bolyhos barát pozitívan befolyásolhatja az online társkeresését. Átlagosan a válaszadók fele gondolja azt, hogy jó ötlet kedvencet vinni az első randira (52%). A férfiak közül némileg többen (56%) tartják kiábrándítónak, ha a partner az első randira háziállattal érkezik, míg a nők 51%-a kedves, elbűvölő gesztusnak látná.

A klasszikus kutyás trükk

A válaszadók 52%-a úgy gondolja, hogy sokkal vonzóbbá válik egy személy, ha van háziállata. A felmérés azt is felfedte, hogy a kutyás gazdik sokkal attraktívabbak (77%), mint a macskatartók (23%). A házi kedvenc tulajdonosok 79%-a szerint a kisállatok másik előnye, hogy általuk sokkal több váratlan találkozóban, élethelyzetben lehet részük, ezáltal könnyebben tehetnek szert új kapcsolatokra.

Forrás: 421 regisztrált Elittárs tag, 40 és 60 év között (kiszűrve az összesen adott 917 válasz közül), a válaszadók 65%-a nő.