SAJTÓKÖZLEMÉNY

Berlin, 2016. december 8.

 

A kutyás trükk az online társkeresésben is sikeres

Az Elittárs társkereső oldal legfrissebb felmérése 421 magyar, 40 és 60 év közötti társkereső véleményét vizsgálta arra vonatkozóan, hogy a háziállatok miképpen befolyásolhatják szerelmi életüket. A felmérésből többek között kiderült az is, hogy a kutyás trükk az online ismerkedés során is ugyanolyan jól működik, mint a parkban, és hogy a házi kedvencek egyaránt segíthetik és hátráltathatják is a kapcsolat alakulását.

Kedvenceink hatása a párkapcsolatra

Vajon háziállataink valóban hatással lehetnek a szerelmi kapcsolatunkra és annak jövőjére? A résztvevők 63%-a szerint igen, habár a társkeresők 58%-a úgy véli, hogy a házi kedvenceknek soha nem lenne szabad befolyásolniuk a szerelmi életet. A háziállattal rendelkező válaszadók 57%-a úgy gondolja, hogy az állatok pozitív hatással bírhatnak a párkapcsolatra, mert arról árulkodnak, hogy a gazdi általánosságban gondoskodó típus, és 39%-uk gondolja úgy, hogy a kedvencek „biztonságot és szeretetet nyújtanak”.

Kisállat vagy szerelem? A magyar társkeresők így választanak

Az egyedülállók 42%-a nem tartja meglepőnek, ha egy párkapcsolat egy házi kedvenc miatt ér véget, 7%-uk pedig már tapasztalt hasonlót. A szakítás legvalószínűbb oka, ha a partner több figyelmet szentel a kedvencének, mint az aktuális párkapcsolatának (52%), ezt követi az a helyzet, amikor az új partner nem kedveli az állatot (39%).

A háziállatok fellendíthetik a szerelmi életet!

A gazdik 56 %-a említést tesz a kedvencéről a társkereső profiljában, mert úgy gondolják, hogy „ezáltal előnyhöz jutnak”, valamint „az állat nagy jelentőséggel bír az életükben”. 42% úgy véli, hogy egy bolyhos barát pozitívan befolyásolhatja az online társkeresését. Átlagosan a válaszadók fele gondolja azt, hogy jó ötlet kedvencet vinni az első randira (52%). A férfiak közül némileg többen (56%) tartják kiábrándítónak, ha a partner az első randira háziállattal érkezik, míg a nők 51%-a kedves, elbűvölő gesztusnak látná.

A klasszikus kutyás trükk

A válaszadók 52%-a úgy gondolja, hogy sokkal vonzóbbá válik egy személy, ha van háziállata. A felmérés azt is felfedte, hogy a kutyás gazdik sokkal attraktívabbak (77%), mint a macskatartók (23%). A házi kedvenc tulajdonosok 79%-a szerint a kisállatok másik előnye, hogy általuk sokkal több váratlan találkozóban, élethelyzetben lehet részük, ezáltal könnyebben tehetnek szert új kapcsolatokra.

Forrás: 421 regisztrált Elittárs tag, 40 és 60 év között (kiszűrve az összesen adott 917 válasz közül), a válaszadók 65%-a nő.