Array

Szerelem és szex 60 felett | ELITTÁRS

Szerelem és szex 60 felett

Szerelem és szex 60 felett

SAJTÓKÖZLEMÉNY
Berlin, 2015.09.30

60 feletti magyarok véleménye a társkeresésről, kapcsolatokról

Egy friss felmérés a 60 feletti magyarok szerelemről, szexről, párkapcsolatokról formált véleményét vizsgálta. Az ELITTÁRS társkereső 650 fő megkérdezésével mérte fel a hazai helyzetet. Kiderült, hogy idősebb korban is létezik még romantika: a hatvan feletti egyedülállók 97 százaléka hisz az igaz szerelemben, a hetven felettiek 83 százaléka szerint pedig létezik szerelem első látásra.

A tapasztalat az igaz szerelem létezését igazolja

Annak ellenére vagy éppen amiatt, hogy az idősebb korosztály már megélt egyet-mást, nem kételkedik a romantikus egymásra találás lehetőségében, sőt a fiatalabb korcsoportnál érezhetően bizakodóbb. Szakítás, válás vagy más okból megszakadt párkapcsolatok után is a hatvan feletti válaszadók 97 százaléka vallotta azt, hogy hisz az igaz szerelemben. A hetven felettiek 83 százaléka szerint létezik szerelem első látásra, míg a 30 alattiaknak csak 74 százaléka ennyire lelkes a romantikus elképzeléseket illetően. A nők valamivel szkeptikusabbak a témában: míg a férfiak 80 százaléka meg van róla győződve, hogy egy pillanat alatt szerelembe lehet esni, a nőknek csupán 70 százaléka vélekedik így.

Idősebb korban sem lankad az érdeklődés a szex iránt

A megkérdezett férfiak közel fele (48 százalék) gondolja úgy, hogy szex nélkül nem létezik párkapcsolat, míg a válaszadó nőknek csak 38 százaléka vélekedik ugyanígy. A 60 felettiek 89 százaléka fontosnak tartja a szexet egy párkapcsolatban és 98 százalékuk szerint idősebb korban is kellemes az intim együttlét, sőt, 23 százalékuk véleménye alapján nem csak jó, hanem a korral és tapasztalattal egyre élvezetesebb lesz.

A 60 felettiek körében népszerűbb az online társkeresés, mint a 30 alattiaknál

A felmérés eredményei alapján kijelenthető, hogy a 60 feletti társkeresők tudatosan használják az internetet társuk megtalálására: 79 százalékuk saját elhatározásból regisztrált az ELITTÁRS oldalra, csak 21 százalékuknak kellett baráti vagy családi támogatás. Az idősebbek 95 százalékának nem okoz nehézséget az online technológiákhoz való alkalmazkodás sem, és 97 százalékuk szerint könnyebb ma az ismerkedés, mint az internet létezése előtt volt. A 30 alattiak alig 16 százaléka választja legszívesebben az online ismerkedés lehetőségét, a többség (41 százalék) ismerősökön keresztül keres társat, míg az idősebb generáció 55 százalékánál az online társkeresés számít a legnépszerűbbnek. Az idősebbek 68 százaléka szerint a legnehezebb a társkeresésben, hogy hozzájuk hasonló, vonzó egyedülállókat találjanak. A felmérést végző társkereső oldal tudományos módszere épp erre kínál megoldást, a fiatalabb és az 50 feletti társkeresőknek is.

A szöveg a forrás megjelölésével azonnali közlésre felhasználható, kérjük, forrásként a https://www.elittars.hu/ vagy a https://www.elittars.hu/tanacsadas/egyedulallok-tarskereses/tarskereses-50-felett oldalt linkként jelölje meg.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel, kérjük, keresse munkatársunkat a [email protected] e-mail címen!