Otthon, édes otthon: így készítse fel otthonát, ha randevúzni készül!

pár otthon

Az ELITTÁRS egy friss kutatása azt vizsgálta, hogy milyennek kell lennie egy lakásnak ahhoz, hogy vonzó legyen a lakója az odalátogatónak. Kiderült, mit tartanak vonzónak és mit zavarónak az egyedülállók, mi a különbség a nők és a férfiak, a fővárosban, más városokban illetve faluban élők véleménye között.

A felmérésből kiderült1, hogy a nők 77 százaléka, a férfiaknak pedig 83 százaléka számít arra, hogy a randi során partnerüknek megmutatják a lakásukat, ezért nem csak saját maguk készülődnek egy találkozó előtt, hanem gondosan ügyelnek arra is, hogy a lakásuk is készen legyen egy látogató fogadására. Legfontosabb a tisztaság: az egyedülállók fele rak rendet és takarít ki alaposan egy randevú előtt, a férfiak inkább a fürdőszoba ragyogására ügyelnek, míg a nők szívesen sütnek valamit, hogy a lakásba lépve jó illat legyen és legyen mit falatozni. Friss virágra, mint a lakás díszítőelemére azonban több férfi gondol.

Összepakolna és kitakarítana? Ezekre figyeljen!

A lakása megmutatja, hogy ki is Ön valójában, ezért is szokás vendégek érkezése előtt kitakarítani és rendet is rakni. A piszkos lakás vagy a rendetlenség azt sugallhatja, hogy nem törődik azzal, hogy vendége kellemesen érezze magát, így talán úgy is dönthet, hogy nem találkozik Önnel többet. Figyeljen azonban arra, hogy a rendrakással ne tüntesse el a teljes személyiségét a lakásból. Pakoljon el néhány kínos elemet, ha muszáj, azonban semmi szükség a lakás átrendezésére vagy a könyvespolcok feltöltésére. Ne próbálja meg teljesen a másik fél ízlésének megfelelően berendezni az otthonát, hiszen nem véletlenül randevúzik Önnel az a bizonyos férfi vagy nő: Önre kíváncsi, az Ön ízlésére, az Ön könyveire, személyes tárgyaira és szokásaira. Az otthona megmutatja személyiségét, legyen büszke rá!

Regisztráljon!

Ki hogyan reagál egy lakásba lépve?

A felmérés eredményeiből úgy tűnik, a nők kritikusabb egy lakásba lépve: 19 százalékuk már határozott valaha úgy, hogy nem találkozik többet egy randevúpartnerrel, kifejezetten a lakása miatt, míg a férfiaknak csak 13 százaléka döntött már így egy női lakás láttán. Ugyan a többség még nem szakított senkivel a lakása miatt, azonban a férfiak 51és a nők 62 százaléka el tudja képzelni, hogy ezt megtegye a jövőben. Ezzel szemben egy kifejezetten jó lakás nem feltétlenül tesz valakit népszerűbbé: csak minden harmadik egyedülálló szerint vonzóbb valaki, ha jó a lakása.

Kedves nők, tudják mire érdemes ügyelni a készülődéskor? Ezekre figyelnek a férfiak, amikor Önhöz látogatnak:könyvespolc

A budapesti társkereső férfiak többsége (59 százalék) egy jól felszerelt konyhától látja vonzóbbnak azt az egyedülálló nőt, akinek a lakásában vendégeskedik, 37 százalékuk szerint egy könyvekkel teli könyvespolc és valamilyen hangszer is ugyanezt a hatást kelti és 34 százalékuk nagyon is értékeli, ha egy nő sokat utazik és a lakásában különleges helyet kapnak az utazásokról gyűjtött emlékek és ajándéktárgyak. A nő lakásába érve a budapesti férfiak először a könyvespolcot nézik meg, majd, hogy elég nagy-e az ágy, harmadik legfontosabb pedig a konyha felszereltsége.

A vidéki nagyvárosok férfi egyedülállói a konyha és a könyvespolc után a nő lakásába érve a saját kezűleg készített tárgyakat tartják vonzónak. Kedves nagyvárosi nők: ne dugják el a kézműves tárgyaikat, vázákat és festményeket, ezek által attraktívabbnak tartják Önöket a férfiak! Azonban érdemes odafigyelni a tisztaságra, a nagyvárosi társkereső férfiak ugyanis a fürdőszoba tisztaságát is alaposan megvizsgálják, amikor Önhöz mennek látogatóba.

A kisvárosi és falusi férfiakhoz igazán a hasukon át vezet az út, 42 százalék válaszolta azt, hogy egy jól felszerelt konyha vonzóbbá teszi a nőt. Számukra csábító még, ha a nőnek van háziállata és jól látható helyen vannak a családi fényképek.

Mutasd a élakásod, megmondom, ki vagy!

Kedves férfiak, ezekre érdemes ügyelni, amikor egy hölgyet invitálnak a lakásukba!virágok

A fővárosi nők közel egyharmada szerint zavaró egy legénylakásban, ha nincsenek bútorok. Érdemes ezért kicsit otthonosabbá tenni a lakását: tegyen képeket a falra, de akár már egy szőnyeg és egy szép lámpa is sokat dob a lakáson. A férfiak 17 százaléka díszíti virággal a lakását, ha látogatója érkezik, tegyen így Ön is! A fővárosi nők 56 százaléka van oda attól, ha egy férfi otthonosan mozog a konyhában és 60 százalékuk szerint az olvasott férfiak nagyon is vonzóak!

Ez is érdekelheti: Nő keres férfit – így találja meg a párját az ELITTÁRS oldalon!

A fővárosiakhoz hasonlóan a más nagyvárosokban élő egyedülálló nők a könyvespolcot tekintik meg először egy lakásba érve, szerintük azonban a konyha és a könyvek mellett a családi képek, valamint a saját gyártású tárgyak, barkácsolt dolgok is vonzóbbá tehetnek egy férfit. Ha megajándékozná a hölgyet valamilyen lakásdíszítő elemmel, válasszon egy szép képet a falára, egy gyertyát, vagy egy ízléses takarót: ezeknek örülnének leginkább a nagyvárosi nők.

A kisvárosi és falusi nők a felmérés alapján igazán fontosnak tartják a tisztaságot és a rendet, a legtöbben erre figyelnek, amikor belépnek egy otthonba. Ezért ha meghív magához egy hölgyet, érdemes összepakolni és kitakarítani az érkezése előtt.

Felkeltettük érdeklődését?

Regisztráljon most ingyenesen!

Önnek mi a tapasztalata? Hogyan vár egy vendéget vagy egy leendő társat a lakásában? Ossza meg velünk a cikk alatt kommentben!

Források:

1 A felmérést az ELITTÁRS 18 nemzetközi társoldalával közösen 8954 felhasználó megkérdezésével készítette. Magyar válaszadók: 1021 fő, 59% nő, 41% férfi © Affinitas 2015