5 jel, hogy túl rég óta szingli

szingli

A párkapcsolatok nem mindenki számára valók, és valójában semmi rossz nincs a szingli létben. Rengeteg olyan ember van, aki a szingli életmódot választja és tökéletesen érzi magát úgy, hogy egyedül éli az életét. Ennek is megvannak a maga előnyei. Nem kell megosztanunk a finom falatokat a tányérunkról senkivel, azt nézünk a TV-ben, amit csak szeretnénk és az egész ágy a miénk. Ezen túl több energiánk marad arra, hogy a karrierünkkel, a családunkkal és a barátainkkal foglalkozzunk…

Mindezek ellenére, amikor hónapok óta egyedül vagyunk, hirtelen észrevesszük, hogy születésnapunkra az „Egyszemélyes receptek mikrohullámú sütőben” című szakácskönyvet kaptuk vagy a kedvenc éttermünkben a pincér már megszokásból az egy fős asztalhoz kísér bennünket… Igen, ezek annak a jelei, hogy talán már túl rég óta vagyunk szinglik.

Amennyiben a következő jelek ismerősek számunkra, valószínűleg itt az ideje annak, hogy átgondoljuk az életünket és keressünk valami újdonságot, például egy új kapcsolatot. Íme, a túl rég óta tartó szingli életmód jelei.

Nagyon lusták leszünk

Szingliként azt gondoljuk, hogy nem kell fitneszterembe mennünk, hiszen nincs kit lenyűgöznünk. Nem tudjuk magunkat arra motiválni, hogy mást csináljunk, minthogy a TV-t nézzük vagy számítógépes játékokat játszunk. A tökéletes péntek esténk kulcsa pedig, hogy miután hazaértünk, minél korábban átöltözünk a pizsamánkba, megnézünk egy filmet és 10-kor már alszunk is. Azonban fontos, hogy szingliként se hagyjuk el magunkat! Fittnek lenni igenis kifizetődő dolog, valamint az is nagyon fontos, hogy a barátainkkal találkozzunk. Járjunk el szórakozni és érezzük jól magunkat, végtére is, lehet, hogy épp egy ilyen estén találkozunk valaki különlegessel!

2 Lesz egy macskánk

kutya és macskaHazaérünk és az üres lakás vár bennünket minden este. Először nem is bánjuk, azonban némi idő eltelte után úgy gondoljuk, hogy igenis jó lenne, ha egy hűséges háziállat várna otthon, amikor kinyitjuk a bejárati ajtót, aki nem bírál minket semmiért, de mégsem érezzük magunkat egyedül, amikor egy hideg téli estén mellénk fekszik a kanapén. Teljesen normális, ha lesz egy macskánk, azonban ne azért vegyünk vagy fogadjunk örökbe egyet, hogy a szingli estéinken ne érezzük magunkat magányosan a szobában. Egy háziállatnak sohasem szabad a vonzalom, a szeretet és a szerelem helyettesítőjeként szolgálnia. Ezek az érzések azok, amelyeket egy másik embertől kell megkapnunk.

3 Rossz étkezési szokásokat alakítunk ki

Szingliként egy idő után nehézkessé válhat, ha mindig csak egy személyre kell főznünk. Vagy három napig kell ugyanazt az ételt ennünk, vagy a megfőzött étel felét dobhatjuk ki a kukába. Ezért gyakran folyamodunk a gyorséttermek kínálatához és a mélyhűtött ételekhez. Hiszen milyen egyszerű egy mirelit pizzát bedobni a sütőbe, venni egy hamburgert elvitelre vagy egy porlevest felönteni egy kis vízzel. Ha a konyhánk tele van olyan ételekkel, amikből 10 perc alatt meleg ételt tudunk varázsolni, valószínűleg túl régóta folytatunk szingli életmódot.

Csökken az önbizalmunk

Ha már régóta egyedülálló életmódot folyatatunk, előfordulhat, hogy elkezdjük azt gondolni, hogy bennünk van a hiba, valamit rosszul csinálunk, hogy még mindig szinglik vagyunk. Gondolhatjuk azt, hogy nem vagyunk vonzóak, vagy nem érdeklünk senkit, esetleg, hogy nem vagyunk elég humorosak vagy intelligensek. Azonban tudnunk kell, hogy nem ez a helyzet! Jusson eszünkbe viszont az a kérdés is, hogy mégis hogyan találjanak minket mások vonzónak, ha nem adjuk meg a lehetőséget arra, hogy megismerjenek?

Szeretnénk visszanyerni volt párunkat

Sokat gondolkodunk előző párunkon, vagy volt párjainkon és próbáljuk visszaidézni, hogy milyen is volt együtt lenni velük. Azonban észre kell vennünk, hogy amikor az előző párunk ismét vonzó lesz a szemünkben, elértünk egy bizonyos pontot, amiből talpra kell állnunk. Ilyenkor emlékeztessük magunkat, hogy bizony, megvolt a jó okunk arra, hogy szakítsunk. Miért ne koncentráljunk a jövőre és találkozzunk új emberekkel, ahelyett, hogy a múlttal foglalkoznánk? Legyen az egy fitneszterem, kávézó, vagy akár, ha nem érezzük magunkat elég magabiztosnak abban, hogy leszólítsunk valakit, próbáljuk ki az online társkeresést!

Ha úgy veszi észre, hogy egyre lustábbá és merevebbé válik, vagy elkezd elbizonytalanodni saját magában, jusson eszébe, hogy ezek intő jelek arra vonatkozóan, hogy túl régóta van egyedül. Merjen továbblépni a szingli létből és kezdje el keresni az új szerelmet!

Regisztráljon az ELITTÁRS oldalára!

Ön is észrevett már hasonló jeleket? Esetleg más jellegűeket? Ossza meg őket a cikk alatt kommentben!