6 vakrandi szabály a siker érdekében

Vakrandinak nevezik azt a fajta randevút, amikor két, addig idegen ember találkozik egymással, anélkül, hogy előzetes információik lennének a másik félről. Manapság ez leginkább az online társkeresőkön, közösségi média oldalakon és ismerősökön keresztül lehetséges. A klasszikus „keresd a sárga nadrágos férfit” típusú vakrandik azonban ma már kevésbé életszerűek, ugyanis az interneten keresztül majdnem mindenki megtalálható, így valamilyen képet nagy valószínűséggel már kialakíthatott az illetőről.

A vakrandikkal kapcsolatban egy dolog biztos: egy ilyen találka előtt rengeteg érzés, elvárás, aggodalom merül fel mindkét félben, ezért a legjobb, ha nyugodtan, higgadtan kezeli a helyzetet. Próbáljon meg nyitott lenni, hogy mindketten kellemesen érezzék magukat a randevún. Ki tudja, lehet, hogy megtalálja lelki társát. Ha azonban mégsem élete párja, akivel éppen találkozik, akkor fogja fel úgy a helyzetet, hogy ismét megismert valakit, tanult valami újat, esetleg szerzett egy új jó barátot.

Hogyan működik egy vakrandi?

Egy vakrandira általában olyan barátokon keresztül jut el az ember, akik szeretnék összehozni azokat az egyedülálló ismerőseiket, akik véleményük szerint jó párt alkotnának, azonban még nem volt lehetőségük egymással találkozni. Hasonlóan működik az úgynevezett „Matching” módszer is, amely az online társkeresőre feltöltött adatlapok és a kitöltött személyiségtesztek alapján olyan egyedülállókat ajánl egymásnak, akik egymással szembeni elvárásaik és személyiségjegyeik tekintetében összeillenek és ezek alapján boldog, tartós párkapcsolat alakulhat ki közöttük.

Hogyan érdemes egy vakrandira készülni? A következő 6 tipp segít ebben:

1 Bizonyosodjon meg arról, hogy jó az összekötőkapocs

Legyen az egy jó barát, egy ismerős pár, egy rokon vagy egy online társkereső oldal, fontos, hogy teljesen megbízzon az összekötő ember vagy oldal véleményében. Az ismerősnek vagy az oldalnak tudnia kell, hogy milyen a személyisége, milyen társra vágyik és kivel illene össze igazán. Adja ismerősei tudomására, hogy egyedülálló és szeretné megtalálni az Önhöz illő társat, hiszen sohasem tudhatja, hogy ki ismer egy másik olyan egyedülállót, akivel vakrandira mehet majd.vakrandi

Az ELITTÁRS tudományos személyiségtesztje és a fejlett algoritmusa azt biztosítja, hogy a partnerjelöltjeivel több közös pontjuk is legyen, míg azokban a tulajdonságokban, amikben különböznek, kiegészítsék egymást.

2 Idegességét fordítsa át pozitív tulajdonsággá

Ha úgy érzi, ideges, pillangók vannak a hasában, az jó jel egy vakrandi előtt – ez azt jelenti ugyanis, hogy valami új és izgalmas előtt áll. Ne hagyja, hogy az idegesség úrrá legyen Önön, lélegezzen lassan és mélyen, ez segít megnyugtatni a szívét és elmulasztani a hirtelen jött pánikot. Emlékezzen arra, hogy a másik fél valószínűleg ugyanolyan ideges, mint Ön!

3 Legyen őszinte partnerével a vakrandin

Ha egy történetet mesél önmagáról, emlékezzen arra, hogy egy teljesen megszokott emberi tulajdonság az, ha próbálja magát a legjobb színben feltüntetni az első randevún – azonban figyeljen arra, hogy mindig az igazat mondja, mindkettőjük érdekében. Legyen ugyancsak őszinte a szándékaival kapcsolatban is, nem valószínű, hogy a vakrandi alkalmával partnere az előző társára kíváncsi, azonban ha épp nemrég van túl egy váláson, vagy szíktáson, esetleg gyerekei vannak, érdemes megemlítenie azt a randipartnerének, hogy ő is tudja, mire számítson a jövőben.

4 Legyenek életszerű elvárásai

A University College of London kutatása szerint a boldogság egyik kulcsa, hogy ne legyenek magas elvárásai. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor lesz boldog az ember, ha negatív a gondolkodásmódja és mindenben mindig a legrosszabbat látja, inkább azt jelenti, hogy életszerű elvárásai legyenek az egyes szituációkban. Ha például arra számít, hogy megnyeri a lottóötöst, valószínűleg csalódott lesz, ha csak négyes találata van, azonban ha nem számít arra, hogy nyerni fog, igazán boldog lesz, amikor megtudja, ha mégis így történik. Ugyanezt a módszert érdemes az élet más területein is alkalmazni. Ha például a társkeresésről van szó, próbálja meg körülírni, hogy milyen társat szeretne, de érdemes akkor is találkozni valakivel, ha nem 100 százalékban olyan, mint amilyennek álmaiban elképzelte. Gondoljon úgy a szituációra, hogy ismét lehetőséget kapott valaki új megismerésére.

5 Legyen vészterve

Érdemes egy vakrandi alkalmával nyitottnak lenni, de ne érezze úgy, hogy bármit meg kell tennie. Próbálja jól érezni magát, ki tudja, talán már az első percben kiderül, hogy egymásnak teremtették Önöket. Ha azonban mégsem alakul jól a vakrandi, legyen vészterve, kérje meg egy barátját, hogy vakrandihívja Önt egy megadott időpontban, így könnyedén meg tudja szakítani a randevút, ha arra lenne szükség. Másik lehetőség, ha előre megmondja az illetőnek, akivel találkozik, hogy mennyi ideje van, így akár az első kávé vagy ital elfogyasztása után véget vethet a randevúnak. Ne feledje, ebben az esetben is fontos, hogy őszinte visszajelzést adjon a másiknak, ne ígérje meg, hogy fel fogja hívni, ha valójában ezt nem tervezi.

6 Készülődjön a vakrandira

Mint minden más randira, azt tanácsoljuk, hogy készüljön kellőképpen a vakrandira is. Érdemes olyan ruhát választania, amiben kényelmesen, magabiztosan érzi magát. Nézzen röviden utána a találkahelynek, egy hangos étterem vagy szórakozóhely valószínűleg nem a legmegfelelőbb helyszín az első beszélgetésnek.

További tanácsokat ebben a cikkben talál: Randi tippek – 4+3 tipp a sikeres randevúhoz

Készen áll egy új randira? Regisztráljon most ingyenesen és találja meg a társát még ma!

ELITTÁRS regisztráció