Mi számít vonzónak a megjelenésen kívül? 5 tulajdonság, ami fontosabb lehet, mint a külső

vonzó nő tulajdonságai

Határozottan állítjuk, hogy a külső nem az egyetlen tényező, amely meghatározhatja a vonzóság mértékét. Ha egy randevún nem tudnak miről beszélgetni, nem fog segíteni az sem, ha a másik a világ legvonzóbb férfije vagy nője. Hagyja abba saját külsejének kritizálását, inkább foglalkozzon más, sokszor még fontosabb tényezőkkel, amelyek elfogadása és kihangsúlyozása ugyanúgy vonzóvá teszi Önt! Melyek ezek?

1 Az intelligencia szexi!

Az intelligencia megvillantása nem jelenti azt, hogy mindennel kérkednie kellene, amivel csak tud, vagy diplomáit kellene lobogtatnia a jövendőbeli partnere előtt, hiszen a hivalkodás a legtöbb ember számára antipatikus lehet. Azonban az értelem és műveltség megmutatásában semmi rossz nincs.

Próbálja meg kideríteni, hogy randevúpartnerével ugyanazon az intelligenciaszinten vannak-e. Mit tartanak érdekesnek? Milyen könyveket olvasnak szívesen? Milyen témák keltik fel az érdeklődésüket? Ezen kérdések alapján már el tudnak indítani egy beszélgetést és a jövőre tekintve meg lehet előzni, hogy kifogyjanak a beszédtémákból.

A legújabb trend szerint nők és férfiak egyre növekvő csoportja „szapioszexuálisnak” vagy „szapioromantikusnak” tartja önmagát, amely annyit jelent, hogy az intelligenciához való szexuális és/vagy romantikus vonzalmat éreznek. A szavakat a latin „sapiens”-ből alkották, amely értelmeset, gondolkodót jelent. Ezért sokkal fontosabb lehet a külsőnél, hogy jól olvasott, jól informált legyen, sok mindenről tudjon és ezért képes legyen mély intellektuális beszélgetésekkel tudja elcsábítani a másikat!1intelligens férfi

2 Alapvető kommunikációs képességek

Az egyik legfontosabb, ami egy álom társat meghatároz, hogy képes legyen vele beszélgetni. Vannak, akik nem kifejezetten beszélgetős típusok, azonban mindenki olyan társról álmodik, akivel nem létezik a „kínos csend” fogalma. Minden ember más és más, azonban a többségnek nagyon is fontos, hogy társával jól tudjon kommunikálni.

Ezért akár már az első randin is döntő lehet, hogy a beszélgetés laza hangulatú-e vagy inkább nincs mit megosztaniuk egymással. Az intelligenciához hasonlóan ezért kulcskérdés a vonzalom kialakulásánál, hogy ki tudja-e fejezni magát és meg tudja-e mutatni saját személyiségét. Egy beszélgetés közben minden kérdésre egy egyszerű „igen” válasz az önbizalom hiányát jelentheti, és sokszor unalmasnak tűnhet az, aki mindennel egyetért. Nem az a fontos, hogy leendő társával minden egyes kérdésben mindig egyetértsenek, sokkal fontosabb, hogy egymásnak mindig új ötleteket adjanak és kritikusan tekintsenek mindkettőjük mondanivalójára. A vita vagy nyílt beszélgetés képessége nagyon fontos akkor is, ha a későbbiekben bármilyen probléma merülne fel a párkapcsolatban.

Regisztráljon!

3 Önbizalom

A társkeresés, randevúzás leginkább a kisugárzásról szól: azonban ennél a pontnál sem a külső a legfontosabb! Az arc formája, a hajszín vagy az alak nem játszik központi szerepet abban, hogy valaki vonzónak tartja-e. Inkább az a fontos, hogy boldog legyen saját bőrében és a külvilág is lássa, hogy érdemes Önnel megismerkedni, együtt lenni.

Bizonyára Ön is ismer olyan párt, akik úgy ismerkedtek meg egymással, hogy különféle előkészületek nélkül elmentek egy szórakozóhelyre vagy buliba és nem is törődtek azzal, hogy hogyan néznek ki. Ezzel szemben a tapasztalat azt mutatja, hogy ha az ember igazán készül arra, hogy egy bizonyos alkalommal megtalálja az „Igazit”, az valójában nem fog megtörténni. Ha nem törődik különösképpen azzal, hogy hogyan néz ki, sokkal vonzóbbnak látják mások, mintha állandóan a tükörben nézegetné magát és próbálna szexinek kinézni. Engedje el és érezze jól magát! Élvezze az életet, legyen magabiztos, hiszen így sokkal többen fogják valóban vonzónak tartani.

Kapcsolódó cikk: 10 tipp önbizalma növelésére!

4 Humor

Sokak részéről a tökéletes társ megtestesítője iránt támasztott legfőbb igény, hogy tudjanak együtt nevetni, és rögtön vonzónak tartanak valakit, ha humorának köszönhetően vidám órákat töltenek együtt. Az iróniát és ezzel az öniróniát is sokan kifejezetten attraktívnak tartják. Azonban a humor is a személyiséghez kötődik: ugyanis magabiztosságot sugall az, ha tud önmagán nevetni, azonban ne felejtse el, hogy mindenkinek vannak gyengeségei, az iróniát ezért túlzásba sem érdemes vinni.

Jó jel, ha már az első randevú során kiderül, hogy hasonló a humoruk, hiszen hosszú távon nagyon is fontos tényező, hogy tudjanak együtt nevetni. A nehezebb időszakokban és a mindennapokban a humor segítheti át a párkapcsolati nehézségeken. Legyen szó egy apró nézeteltérésről vagy egy valódi problémáról, nagyon hasznos, ha néha mindketten képesek nem teljesen komolyan venni önmagukat.

5 A bizalom megteremtésének képességeszerelmes pár

Az ötödik pontnak is sok köze van a karizmához. Sokszor ugyanis olyasvalakivel találkozhat, aki mellett biztonságban érezheti magát. Sokan azt sugallják már a puszta létükkel is, hogy „minden rendben lesz”. Vannak olyan emberek, akik anélkül, hogy megszólalnának, belső nyugalmat árasztanak – olyan érzést, mintha minden problémára már meglenne a megfelelő megoldás. Az ilyen attitűd pedig sokak számára nagyon vonzó.

A magabiztosság közvetítésének képessége és az optimizmus természetes módon kapcsolódik az öntudatossághoz: a jövővel kapcsolatos pozitív gondolatokat nem lehet színlelni, ugyanis ez egy fajta belső erőből fakad, ami akár már gyerekkor óta épül az emberben. Ezért ha valakinek kevés az önbizalma, vagy sokat aggódik, annak igazán vonzó lehet egy magabiztos társ.

Mi tehát a tanulság? Nem tagadhatjuk, hogy az ember olyan fizikai tényezők alapján tart valakit vonzónak, mint a megjelenés, az illat és a hangszín. Azonban elsőször is, e három tényező rendkívül függ az egyén ízlésétől, másodsorban pedig a „legtökéletesebb” megjelenés is csak kicsit számít, ha a fent felsorolt öt tényező közül legalább egy nem teljesül. Vetkőzze le gátlásait a megjelenésével kapcsolatban, hiszen sokkal fontosabb, hogy elfogadja önmagát és értékelje, hogy intelligens, humoros és ki tudja fejezni magát! Ha elfogadja önmagát és tisztában van azzal, hogy leendő társa is ezeket a tulajdonságokat látja meg Önben, nem kell aggódnia. És ne feledje, a többi társkereső férfi és nő sem tökéletes!

Regisztráljon!

Források:

1 https://www.psychologytoday.com/blog/the-empowerment-diary/201408/sapiosexuality-what-attracts-you-the-opposite-sex