Én vagyok:
Kérjük, adja meg a nemét.
Kérjük, adjon meg egy érvényes e-mail címet!
Kérjük, adjon meg egy érvényes jelszót.
« Vissza az előző lépésre
özvegy férfi
%
52% nő, 48% férfi

A Prémium tagok között a nemek aránya közel azonos

100%
Hiteles adatlapok

A megbízhatóság érdekében minden adatlapot manuálisan ellenőrzünk

Társkereső özvegyeknek: amikor készen áll az új szerelemre, mi itt leszünk

egyedülálló szomorú férfi

Azok számára, akik átélték a társuk elvesztését, az elhatározás, hogy újra elkezdenek ismerkedni, nagy kihívást jelenthet. Sok özvegy férfi és nő úgy gondolja, hogy nagy vigaszt nyújthat számukra, ha olyan egyedülállókkal ismerkednek, akik hasonló helyzetet éltek át; egyedülállókkal, akik ismerik, milyen elveszíteni a társukat, és empátiájukkal átsegíthetik őket a továbblépés nehézségein. Ha Ön úgy gondolja, készen áll arra, hogy új társat és köteléket találjon, regisztráljon az ELITTÁRS özvegy társkereső tagjai közé.társkereső özvegyeknek

Megtalálni a szerelmet a veszteség után

A társ elvesztésének feldolgozása az egyik legnehezebb dolog, amit valaha átélhet. Ahogy arra a pszichoterapeuta Hilda Blurk rámutat, mindenkinek más a tapasztalata és nincsenek szigorú szabályok arra nézve, hogy mikor léphetünk tovább:

Ha egy kapcsolat véget ér, azt nagyon sokan gyászként éljük meg. És csakugyan, a bánat és a fokozatos kilábalás hasonló mintát követhet, mint az elvesztett szerettünk miatt érzett gyász. Amikor a társunk meghal, nem csak az elvesztett kedvesünket gyászoljuk, hanem magát a kapcsolatot is. Ez voltaképpen kétszeres veszteség. A veszteség miatt érzett fájdalomnak azonban nem kell azt jelentenie számunkra, hogy fel kell adnunk a szerelmet. A megfelelő gondolkodásmóddal felvértezve lehetséges a tiszteletteljes továbblépés. Az özvegy társkeresés nem azt jelenti, hogy helyettesítjük a szeretteink emlékét: azt jelenti, hogy helyet találunk a szívünkben azok számára, akik értékesek voltak a múltban és azoknak is, akik a jövőnkben szerepet játszhatnak.

Továbblépés saját tempóban

Mindenki másképp, egyéni módon éli meg a gyászt. A gyászolás és felépülés időtartamának meghatározása ezért nem lehetséges. Burke ezt egy személyes anekdotán keresztül magyarázza el: „Nemrégiben összefutottam egy ismerős anyukával a parkban. Rövid beszélgetésünk alatt sok dolgot elárult magáról – elmagyarázta, hogy szerelemmel teli házasságban élt több, mint 40 évig, amíg a férje hirtelen el nem távozott infarktusban. Ő sem számított arra, hogy egy éven belül komoly kapcsolatba fog kezdeni egy másik férfival, és mégis megtörtént.”

Burk azt kérdezi: „Ez akkor azt jelenti, hogy mégsem szerette annyira a párját, mivel már nem viseli a gyászt? Néhányunk számára nehéz lehet felfogni ezt, de a továbblépés nagyon személyes tapasztalat, és ami valaki számára helyénvalónak tűnik, másnak talán helytelen lehet. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb dolog a továbblépésben, hogy csak akkor tegyük meg, amikor úgy érezzük, itt az ideje. És ez néha nem egyezik a családunk vagy barátaink elvárásaival. Ez olyasmi, amit csak a saját szívünkkel érezhetünk.” Ha már helyesnek érzi, és belevágna a társkeresésbe, ezzel a néhány, özvegyeknek szóló tanáccsal megkönnyítheti a helyzetét.

ELITTÁRS regisztráció

Csatlakozzon most a tagok közé!