Így működik az ELITTÁRS társkereső módszer

hogyan működik

Mi alapján választja ki az ELITTÁRS, hogy ki illik Önhöz? Az online társkeresés sikere nagyrészt attól függ, hogy a Partnerjelöltek mennyire illenek az Ön személyiségéhez. Minél inkább megfelelnek az Ön személyes elvárásainak és beállítottságának, annál nagyobb az esély, hogy megtalálja az Igazit. De mi alapján dönt az ELITTÁRS arról, hogy ki illik Önhöz?

Az ELITTÁRS az úgynevezett „Matching” eljárás keretében választja ki az Önnek ajánlott Partnerjelölteket. Ez a módszer egy matematikai modellen alapszik, amely a potenciális partnerek összeillőségét demográfiai adatok, személyes preferenciák és egy pszichológiai személyiségteszt alapján határozza meg. A számításokat tehát a felhasználók személyiségtesztre adott válaszai alapján végezzük – és ezek alapján tárjuk fel az Ön személyvonásait az úgynevezett „BIG FIVE” személyiség dimenziókban. Ez a modell az 1990-as évek óta a modern pszichológia központi koncepciójához tartozik és a személyiség azon különböző dimenzióit elemzi, amelyek a társas kapcsolatainkra hatnak, azokat befolyásolják.

Ezenfelül az ideális társról alkotott elképzelései is részét képezik a személyiségtesztnek, ezzel is pontosítva és segítve a „Matching” eljárást. Hiszen az itt feltárt elvárások meghatározzák két ember összeillőségét és kihatnak a hosszú távú kapcsolatra.

Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós

Dr. Baktay Zelka tanácsa: Jó egy olyan rendszer, ahol alaposan átgondolt, becsiszolt paraméterek alapján kérdezik végig a saját jellemzőimet, meg az igényeimet. Ha megyek az utcán, ránézek valakire és megítélem, ki tudja, mi szerint, szép a haja, vagy szép ruhába van felöltözve, az túl kevés paraméter.

Azok a felhasználók, akik a személyiség, a demográfiai adatok és a személyes preferenciák tekintetében is megfelelnek egymásnak, az ELITTÁRS „Matching” keretében a következő szempontokat figyelembe véve kölcsönösen jelölve lesznek egymásnak:

Személyiségprofilok meghatározása és összehasonlítása

A pszichológusok és párkapcsolati kutatók együttműködésével kifejlesztett személyiségteszt számos tulajdonságot, elképzelést figyelembe vesz, amelyek a hosszú távú, komoly kapcsolat szempontjából nagy jelentőséggel bírnak. Az átfogó személyiségteszttel a személyiségének egy széles területét elemezve összeállítjuk az Ön egyéni személyiségprofilját, amelyet később az adatlapján a „személyiségprofil” menüpont alatt tekinthet meg.

Azzal, hogy az Ön személyiségprofilját más felhasználók személyiségprofiljainak ezreivel hasonlítjuk össze, lehetőségünk nyílik az igazán Önhöz illő Partnerjelöltek kiválasztására, tehát olyan Partnerjelölteket ajánlunk, akik személyiségükben és érdeklődési körükben megfelelnek Önnek.

Két ember hasonlósága azonban a társas kapcsolatok nem minden területén jelentenek abszolút előnyt. Egy kapcsolatban, ahol mindkét fél görcsösen ragaszkodik a saját akaratához és elképzeléseihez, szinte elkerülhetetlen a folyamatos veszekedés, félreértettség. Sokkal harmonikusabban működik az a kapcsolat, ahol az egyik fél makacssága a másik fél kompromisszumképességével párosul, ezáltal kiegészítve egymást. A hasonlóságok és ellentétek helyes arányának a megtalálása tehát fontos szerepet játszik egy megfelelő Partnerjelölt kiválasztásában.

Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós

Dr. Baktay Zelka tanácsa: Segít a gondolkodásunkat abba az irányba vinni, hogy ne csak a külsőt nézzük, amikor kiválasztunk egy nőt vagy férfit, hanem hogy itt rendszerben számít az egész ember. Beállíthatom, hogy mi az, ami nekem nagyon fontos, mi az amivel úgy gondolom, hogy tudok kompromisszumot kötni, és azáltal, hogy végig veszem ezeket a szempontokat, egy kicsit nyílik a saját perspektívám is.

Személyes elvárások és szocio-demográfiai aspektusok

Az ELITTÁRS társkereső módszer számos tényezőt figyelembe véve választja ki az Ön számára megfelelő Partnerjelölteket. A személyiségteszt számos tulajdonságra, egyéni értékre világít rá, amelyeket figyelembe véve készítjük Önnek el a saját személyiségprofilját. Az így elkészült személyiségjellemzés képezi tulajdonképpen a „Matching“ eljárás alapját. De természetesen nem csak a személyiségprofilok összehasonlítása határozza azt meg, hogy ki illik Önhöz és ki nem.

A megfelelő társ megtalálásában szocio-demográfiai aspektusok, egyéni elvárások és preferenciák is fontos szerepet játszanak. A demográfiai adatok közé tartoznak a társkeresés szempontjából fontos alapadatok, mint például a nem, életkor, lakóhely, vagy az iskolai végzettség. A személyes preferenciák közé azok a kérdések tartoznak, amelyek egy hosszú távú kapcsolat kialakításában fontos szerepet játszanak. A személyiségtesztünkből néhány példa „Mekkora jelentőséget tulajdonít partnere vallási hovatartozásának?” és „Szeretne gyermekeket?”. Ezeket természetesen a társkeresés során folyamatosan megváltoztathatja a „Keresésem” menüpont alatt található keresési feltételek beállításával.

Itt különböző beállítási lehetőségek állnak a rendelkezésére, amelyekkel a Partnerjelöltek számát az eltérő keresési feltételeknek megfelelően korlátozhatja. Továbbá az a beállítási lehetőség is elérhető, amellyel az egyes keresési kategóriákon belül, pl.: testmagasság, megadott válaszok fontosságát is megjelölheti. Az itt megnevezett aspektusok is természetesen befolyásolják a „Matching” eljárást.

Végezetül tehát csak azok a felhasználók lesznek kölcsönösen jelölve egymásnak, akik a személyiség, a demográfiai adatok és a személyes preferenciák tekintetében is megfelelnek egymás elvárásainak, ezzel is növelve az esélyeiket egy hosszú távú, komoly kapcsolat megtalálásában.

Dr. Baktay Zelka és Dr. Baktay Miklós

Dr. Baktay Miklós tanácsa: Azt is mondhatjuk, hogy volt a történelemnek egy rövid időszaka, amikor a véletlenre bíztuk a társkeresést. Az előtt kommendáltak, most pedig van az internetes társkeresés.

Aktivitás a weboldalon

Nem minden Partnerjelölt – aki a fent említett társkereső módszerünk alapján megfelelne az Ön elvárásainak – jelenik meg a Partnerjelöltek listáján. Azok a Partnerjelölteket, akik hosszabb ideje már nem jelentkeztek be ELITTÁRS fiókjukba, vagy nem mutattak megfelelő mértékű aktivitást (nem próbáltak kapcsolatot teremteni más felhasználókkal, nem küldtek üzeneteket) nem javasoljuk Önnek. Ezzel igyekszünk megakadályozni illetve elkerülni azokat a félreértéseket és csalódásokat, amelyek a Partnerjelöltek inaktivitásából adódhatnak.

A hiánytalanul kitöltött adatlapok előnyt élveznek

Nemcsak a felhasználók aktivitása befolyásolja a “Matching” eljárást, a hiánytalanul kitöltött adatlapok előnyt élvezve is módosítják azt. Szánjon tehát időt az adatlapján szereplő kérdések megválaszolására és töltsön fel egy megfelelő profilképet, ezzel is növelve a boldogság megtalálásának az esélyeit.

Az ELITTÁRS oldalon érvényes a „quid pro quo“ elve, azaz minél többet árul el önmagáról, annál több információt tudhat meg más felhasználókról is. Az adatlapja kitöltése során mutatott fáradozása megtérül azáltal, hogy hasonlóképpen ízlésesen kitöltött adatlapokat ajánlunk Önnek. Így számos érdekes információt tudhat meg Partnerjelöltjeiről, amelyek a kapcsolatfelvétel során kialakuló beszélgetések témájául is szolgálhatnak, ezzel is segítve és könnyítve az ismerkedést.

Kérdése van? Keresse fel ügyfélszolgálatunkat!